Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Για να μη χαθεί οριστικά το τρένο από τη Φλώρινα…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα – ημέρα και ώρα που είναι προγραμματισμένο ραντεβού των φορέων του νομού με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου – αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Παράλληλα αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου της ΔΟΥ, νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, αλλά και η συλλογή υπογραφών φορέων και πολιτών υπέρ της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, πολλοί εκ των οποίων πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν με σημαντικά επιχειρήματα, αλλά και οργή, για το γεγονός ότι εδώ και μία εβδομάδα η Φλώρινα μένει χωρίς τρένο.
Από τους εκλεγμένους πρώτος πήρε το λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης και ακολούθησαν οι Αιμίλιος Ασπρίδης (επικεφαλής μ. αντιπολίτευσης δήμου Φλώρινας), Κώστας Θεοδωρίδης (επικεφαλής μ. αντιπολίτευσης δήμου Αμυνταίου), Όλγα Μούσιου (επικεφαλής ελ. Αντιπολίτευσης δήμου Φλώρινας), Οδυσσέας Χατζάρας (εκπρόσωπος δήμου Πρεσπών), Χρήστος Ναούμ (περιφερειακός σύμβουλος), Αντώνης Κύρινας (επικεφαλής ελ. αντιπολίτευσης περιφερειακού συμβουλίου),
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως η απουσία των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου, καθώς και εκπροσώπων τους, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενέστατα από όλους. Και σύμφωνα με τους διοργανωτές εστάλη πρόσκληση και στους δύο, κάτι που δεν έγινε όμως με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.

6 σχόλια:

  1. "Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως η απουσία των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου, καθώς και εκπροσώπων τους, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενέστατα από όλους"

    ...ενω καμια εντυπωση σε κανεναν δεν εκανε η απουσια του Λιανη. Εκπληξη θα ηταν αν ερχοταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε (9:55) επειδή με μάλλον ειρωνική διάθεση σχολιάζεις τα γραφόμενα μας, οφείλουμε μια διευκρίνηση κρατώντας τις αποστάσεις από όλους και κρίνοντας τα πραγματικά γεγονότα. Ασφαλώς και υπήρξε απουσία του κ. Λιάνη (που λογικά βρίσκεται στην Αθήνα). ΑΠό την άλλη βέβαια, την Τετάρτη, πριν τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι φορείς θα συναντηθούν στο γραφείο του κ. Λιάνη για να καθορίσουν τη στάση τους. Ωστόσο, οι δύο δήμαρχοι βρίσκονταν εδώ, στη Φλώρινα. Και αν πάλι δε βρίσκονταν όφειλαν να στείλουν εκπρόσωπο κάποιον αντιδήμαρχο ή ακόμα και δημοτικό σύμβουλο (όπως έκανε ο δήμαρχος Πρεσπών). Είναι άραγε δυνατόν δύο νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι, με διάθεση να προσφέρουν, να σνομπάρουν τόσο επιδεικτικά (από τη στιγμή που προσκλήθηκαν) τόσους συμπολίτες μας και μάλιστα για ένα μείζον θέμα που απασχολεί τον τόπο; Αυτή είναι η δική μας απορία, αλλά και η απορία όσων ήταν στη συνάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ? ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΟΥ 'Η ΤΟΝ ΑΣΠΡΙΔΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τοποθέτηση του κ Λιάνη στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (είναι αναρτημένη στο παρόν μπλογκ), λειτούργησε σαν καταλύτης για την ευαισθητοποίηση του πρωθυπουργού στα ζητήματα της Φλώρινας και έδωσε την σχετική εντολή στον υπουργό οικονομικών, για την πραγματοποίηση της συνάντησης της Τετάρτης, με τους φορείς του νομού μας.
    Αν αξιοποιηθεί σωστά από τους φορείς, είναι βέβαιο ότι μπορεί να φανεί πολλαπλά ωφέλιμος.
    Η φυσική του παρουσία σε συναντήσεις σαν τη σημερινή, προφανώς και είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν είναι και το άπαν. Εξάλλου είναι βέβαιο ότι, ο ρόλος του στην προώθηση όλων των θεμάτων που τέθηκαν στην συνάντηση, θα είναι σε κάθε περίπτωση πρωταγωνιστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ποντικέ σε ευχαριστώ πολύ που με μεγάλη ταχύτητα παρουσίασες την πετυχημένη χθεσινή συνάντηση.

    Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην μείνουμε στην κουβέντα για το ποιος δεν ήταν και γιατί. Έγινε και αυτή αλλά σημασία νομίζω είχε η άλλη για το τι θέλουμε και τι θα κάνουμε για να το διεκδικήσουμε. Νομίζω ότι όλοι και κυρίως οι δήμαρχοι θα ήθελαν να είναι. Ας το αφήσουμε εκεί και ας εστιάσουμε στην προσπάθεια για την επιτυχία της συγκέντρωσης την Τετάρτη ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας. Για να το καταφέρουμε πρέπει πρώτα απ'όλα να είμαστε ενωμένοι.

    Έχει φτιαχτεί από χτες το βράδυ γκρούπ στο φατσοβιβλίο (facebook) διαδώστε το να συμμετέχουν και οι Φλωρινιώτες της "διασποράς" τουλάχιστον με την υπογραφή τους.
    http://www.facebook.com/pages/Theloume-to-traino-piso-sten-Phlorina/152323408155907

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΒΟΥΝΙΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ είναι στο πλευρό αντίστασης του αγώνα. ¨Ηδη αναρτήθηκε στο ημερομπλόγκιον μου σχετική προκύρηξη για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και όσοι δέν ήταν την Κυριακή μπορούν ΕΝΩΜΕΝΟΙ να έρθουν την Τετάρτη να στείλουμε όλοι μαζί για όλους το μήνυμα ότι ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. Θα είμαστε όλοι εκεί την Τετάρτη τ απόγευμα όλοι όσοι ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Φυσικό επακόλουθο είναι ότι "εφιάλτες που ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ να μήν πώ την "άλλη" λεξη δέν θα είναι εκεί γιατί έχουν βαρύτατατο το ποινικό μητρώο της συνείδησεως τους.
    ΟΛΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ να υψώσουμε την φωνή διαμαρτυρίας μας.
    ο ΑΓΏΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.