Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ανοιχτή επιστολή: O πιστός λαός της Φλωρίνης, να απέχει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μητροπολίτη Προύσης

Την Κυριακή, 17 Απριλίου, ο δήμος της Φλώρινας και ο «Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος “Αριστοτέλης”» τιμούν και βραβεύουν τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Προύσης Ελπιδοφόρο. Το γεγονός αυτό μάς λυπεί βαθύτατα, διότι θίγει, αφ’ ενός, την τοπική μας εκκλησία και, αφ’ ετέρου, τον μακαριστό Γέροντά μας, Αυγουστίνο Καντιώτη, που λάμπρυνε με την παρουσία και τους αγώνες του τη μητρόπολή μας.

Η προσβολή αυτή συνίσταται σε πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι αυτός ο (ενίοτε κουστουμαρισμένος!) ρασοφόρος έχει αιρετικά φρονήματα. Έχει ασπασθεί τη φοβερή αίρεση της εποχής μας, την παναίρεση του Οικουμενισμού, που, σύμφωνα με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, είναι η αίρεση-πρόδρομος του Αντίχριστου1. Η αίρεση αυτή καταλύει το Σύμβολο της Πίστεως, στο οποίο διακηρύσσουμε την πίστη μας «…εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν», και αναγνωρίζει ως Εκκλησίες του Θεού τον αντίχριστο Ρωμαιοκαθολικισμό και τις αμέτρητες προτεσταντικές παραφυάδες. Τη δαιμονική αυτή αίρεση πολέμησε με ιδιαίτερο ζήλο ο π. Αυγουστίνος2, αλλά την έχει καταδικάσει, επανειλημμένως, και ο σεβ. Μητροπολίτης μας, ο κ. Θεόκλητος. Π.χ. σε εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας έχει πει, ευθαρσώς, τα εξής: «Τρεις φοβερές αιρέσεις λυµαίνονται στην εποχή µας την Ορθόδοξο Εκκλησία του Χριστού: Ο Παπισµός, ο Προτεσταντισµός, και η παναίρεσις του Οικουµενισµού 3».

Δεύτερος λόγος, είναι ότι ο μητροπολίτης Προύσης είναι ο εισηγητής μιάς νέας αίρεσης στην Εκκλησία μας: Σε ομιλία του στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Αμερικής, το 2009, υποστήριξε ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε Πρωτείο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μάλιστα, με περισσή θρασύτητα, άφησε να εννοηθεί, ότι όποιος δεν το δέχεται αυτό είναι αιρετικός4! H πλάνη αυτή έχει αποδοκιμασθεί από πολλούς Αγίους5 αλλά και από τον ίδιο το μητροπολίτη μας, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι: «Ουδέποτε η Εκκλησία του Χριστού δέχθηκε έναν επίσκοπο ανώτερο των άλλων. Κατά την διάρκεια των οκτώ πρώτων αιώνων [πριν το Σχίσμα] ο πάπας ήταν πρώτος μεταξύ ίσων. Είχε πρωτείο τιµής, δεν είχε κανένα πρωτείο εξουσίας»6

Αναρωτιέμαι: Αυτές οι κακοδοξίες δεν ενόχλησαν καθόλου εκείνους τους αρχιμανδρίτες της μητροπόλεώς μας που, απτόητοι, δημιούργησαν φιλίες και δημόσιες σχέσεις με τον εν λόγω πατριαρχικό επίσκοπο; Έμπρακτα, έδειξαν ότι δεν σέβονται τον μητροπολίτη μας, τον οποίο ο κ. Ελπιδοφόρος προσβάλλει, αφού τον θεωρεί αιρετικό!

Αυτήν την πλάνη περί Πρωτείου, την άντλησε ο π. Ελπιδοφόρος από την, δήθεν, «μοναρχία» και πρωτείο εξουσίας του Πατρός μέσα στην Αγία Τριάδα7, κάτι που, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς «είναι, ήδη, κατεγνωσμένη κακοδοξία που καταδικάσθηκε από την Ε΄ Οικουμενική Σύνοδο»8!

Γι’ αυτή του την κακοδοξία, ο Μητροπολίτης Προύσης δέχτηκε ισχυρό «ράπισμα» και από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας9, αλλά και, σε προσωπικό επίπεδο, από το δεξί χέρι του Πατριάρχη Αλέξιου, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ: «Ελπίζω ότι είναι μόνο η προσωπική άποψη του Μητροπολίτη κ. Ελπιδοφόρου και όχι η κοινή θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως… Η άποψη αυτή είναι μια απόκλιση από την μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση: αγνοεί τα αποτελέσματα της, σχεδόν χιλίων ετών, αντιπαράθεσης με τη λατινική Δύση και είναι πιο κοντά σε ένα παπικό εκκλησιολογικό μοντέλο.»10
Ο τρίτος λόγος, είναι ότι, πριν λίγους μήνες, ο μητροπολίτης Προύσης προέβη σε μια άκρως απαράδεκτη και αποκρουστική ενέργεια που προκάλεσε την πίστη των απανταχού Ορθοδόξων: Στις 25/10/2015 μετέβη στην Καλαβρία της Ιταλίας και παρέστη σε λειτουργία Ουνιτών! Ως γνωστόν, η Ουνία είναι ο Δούρειος Ίππος του Ρωμαιοκαθολικισμού. Ο Παπισμός, προκειμένου να προσηλυτίσει τους ορθόδοξους λαούς, επινόησε ένα άθλιο, κουτοπόνηρο τέχνασμα: έχτισε, κυρίως σε ορθόδοξες χώρες, εκκλησίες στις οποίες οι (Ουνίτες) «ιερείς» φορούν τὰ ίδια, ακριβώς, άµφια µε τους Ορθοδόξους, φέρουν γενειάδα, οι ναοί τους είναι ίδιου ρυθµού και τεχνοτροπίας µὲ τους δικούς µας, όπως ίδιο είναι και το τελετουργικό της λατρείας που χρησιµοποιούν! Αν κάποιος είναι ανυποψίαστος νομίζει ότι βρίσκεται σε ορθόδοξο ναό! Η μόνη διαφορά είναι ότι ο «ιερέας» τους μνημονεύει τον Πάπα! Ω της μικροπρέπειας και αναξιοπρέπειας! Με τέτοιες ελεεινές μεθόδους δρουν οι δυτικοί εδώ και αιώνες! Μάλιστα, μετά την πτώση του κομμουνισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, η Ουνία, με τις ευλογίες του Πάπα, οργίασε, εκμεταλλευόμενη τη φτώχεια, την ανέχεια και τη δυστυχία των λαών τους.

Για τους ανωτέρω λόγους, η Ουνία ήταν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που εμπόδιζε, για δεκαετίες, την πρόοδο των θεολογικών διαλόγων με τους Δυτικούς. Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, διατελέσας επί εικοσαετία (!) συµπρόεδρος στὸ Θεολογικὸ ∆ιάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών, παραιτήθηκε από τους διαλόγους απηυδισμένος από την κακοήθεια των Παπικών: «Παραιτήθηκα οικειοθελώς, δια να µην έχω πλέον ουδεµίαν σχέση µε ένα τέτοιο “ἀνούσιο παίγνιο”…»11 είπε και πρόσθεσε, επίσης, ότι «Η Ουνία είναι ένας εμπαιγμός, μια καθαρή απάτη, ένα μασκάρεμα ανθρώπων»12. Σε ναό αυτών των «ιερέων»-μασκαράδων, λοιπόν, πήγε ο π. Ελπιδοφόρος και, όπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο, εισήλθε, μαζί τους, στο «ιερό»13, απήγγειλε το «Πιστεύω»14 και το «Πάτερ ημών»15, αποκάλεσε τους Ουνίτες «αγαπημένα παιδιά του Πατριαρχείου», τον Ουνίτη ψευτοϊερέα «θεοφιλέστατο αγαπημένο αδελφό» και «Άγγελο Κυρίου» και, τέλος, ευχήθηκε «Ο Θεός να δίνει στους δύο Πατέρες μας, τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υγεία και χρόνια πολλά, για να μας καθοδηγούν όλους μας στο δρόμο της Σωτηρίας»16!

Και μόνο γι’ αυτήν την αχαρακτήριστη ενέργειά του, θα περιμέναμε όλοι οι επίσκοποί μας, όχι μόνο να κηρύξουν τον εν λόγω ρασοφόρο «ανεπιθύμητο πρόσωπο»-persona non grata, στις μητροπόλεις τους, αλλά και να απαιτήσουν την καθαίρεσή του.

Επανέρχομαι και ξαναρωτώ: οι φίλοι του αρχιμανδρίτες της μητροπόλεώς μας που μας τον έφερναν σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα και τον τιμούσαν, βλέποντας όλ’ αυτά νιώθουν καθόλου ντροπή; Νιώθουν καμία ενοχή;

Ο τέταρτος λόγος είναι το γεγονός που συνέβη το Νοέμβριο του 2006, στο Φανάρι, στη θρονική εορτή του Πατριαρχείου. Μόλις αφίχθη ο παναιρετικός Πάπας, ο π. Ελπιδοφόρος, περιχαρής, έσπευσε να του φιλήσει το χέρι! Το στιγμιότυπο αποθανάτισαν οι τηλεοπτικές κάμερες που μετέφεραν, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, τις εικόνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όταν, το 1959, ο πρώην βασιλιάς Παύλος και η βασίλισσα Φρειδερίκη επισκέφτηκαν το Βατικανό και φίλησαν το χέρι του πάπα, ο π. Αυγουστίνος ήλεγξε με δριμύτητα το βασιλικό ζεύγος: «…Ποιος είσαι συ ο ψευτοθεολόγος και ο ψευτοπαπάς και ο ψευτοεπίσκοπος του 20ου αιώνος, που μου λες ότι “δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα”; Αν δεν είναι τίποτε να πάρης τη γομολάστιχα που έχει ο διάβολος και ν’ ανοίξης την Ιστορία και να σβήσης τα “κατορθώματα” του πάπα – αν μπορέσης να τα σβήσης. Να πας κατόπιν στην εκκλησία και να ξεκρεμάσης τις εικόνες των Αγίων που αγωνίσθηκαν εναντίον του παπισμού. Κι αφού τα σβήσης όλα αυτά, να σβήσης και τις εορτές όλων αυτών των αγίων. Και μετά να μου πης ότι δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα… Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος μου, με την γλώσσα που μεταχειρίζομαι ενώπιον βασιλέων, και δεν αποκλείεται το κήρυγμα αυτό να είναι το τελευταίο»17.

Αν ο άγιος Γέροντάς μας ήλεγξε με τόση δριμύτητα δυο κοσμικούς άρχοντες, φαντάζεστε τι θα έκανε σήμερα αν έβλεπε έναν «ορθόδοξο», υποτίθεται, κληρικό να ασπάζεται με σεβασμό το χέρι του «Θηρίου της Αποκαλύψεως» και να εκστομίζει τις προαναφερθείσες κακοδοξίες; Πιστεύω, ότι αν ζούσε σήμερα ο π. Αυγουστίνος, ο Προύσης όχι απλά δεν θα τολμούσε να πλησιάσει τη μητρόπολη, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων, αλλά και θα έτρεχε να βρει τρύπα να κρυφτεί, μη υποφέροντας να ακούει την στεντόρεια ελεγκτική φωνή του.

Τέλος, ο πέμπτος και τελευταίος λόγος, που η επίσκεψη του Μητροπολίτη Προύσης προσβάλλει την τοπική μας εκκλησία, είναι το γεγονός ότι, μια μέρα νωρίτερα, ο επίσκοπος αυτός θα μεταβεί στη Λέσβο για να συναντήσει και να υποδεχτεί (μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο) τον αντίχριστο Πάπα. Έτσι, θα μεταφέρει το μολυσμό και στη μητρόπολή μας.

Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι η θέση του σεβ. μητροπολίτη μας είναι λεπτή και δύσκολη. Από τη μία είναι το Πατριαρχείο και από την άλλη βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων, εξ αιτίας της πρόσκλησης που απηύθυνε στον πατριαρχικό επίσκοπο ο δήμος Φλωρίνης και ο κοσμικός Σύλλογος. Για λόγους ευγένειας και αβρότητας, νιώθει ότι θα πρέπει να τον υποδεχθεί. Ας τα όψονται οι αρχιμανδρίτες εκείνοι που άνοιξαν την «πόρτα» της μητρόπολής μας και μπαινοβγαίνουν, ανενόχλητοι, αμετανόητοι Οικουμενιστές, όπως ο Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Σύρου Δωρόθεος, και άλλοι.

Για τους λόγους που προανέφερα, με την επιστολή αυτή, καλώ τον πιστό λαό της Φλωρίνης, να απέχει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, από τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, προς τιμήν του Μητροπολίτη Προύσης.

Πτολεμαΐδα, 15/4/2016,
Βασίλης Κερμενιώτης
(kermeniotis_b@yahoo.gr)

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1.Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τ. Β΄- Πνευματική αφύπνιση, Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης 1999, σ. 176.
2. Ο π. Αυγουστίνος έγραψε και βιβλία για το θέμα αυτό, όπως το «Η Ορθοδοξία έναντι του Οικουμενισμού» και το «Αντιπαπικά» (εκδ. «Ο Σταυρός»).
3. Από την Εγκύκλιο της Κυριακής της Ὀρθοδοξίας του 2008.
4. Από το περιοδικό «Επίσκεψις» του Οικ. Πατριαρχείου, αρ. 698/31.3.2009 (Στο internet μπορείτε να τη διαβάσετε στην ιστοσελίδα: http://anti-ecumenist.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5945.html )
5. Όπως ο Άγιος Δοσίθεος Ιεροσολυμων και ο Άγιος Μελέτιος Πηγάς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Βλ. http://anti-ecumenist.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5945.html
6. Βλ. την παραπομπή 3.
7. Βλ. την ιστοσελίδα: http://anti-ecumenist.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5945.html
8. Από την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο για το πρωτείο, 9/1/2014 και http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8554.html
9. Το κείμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, στα αγγλικά: https://mospat.ru/en/2013/12/26/news96344
10. Από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, στη ρωσική ιστοσελίδα "Pravoslavie.ru" . Μπορείτε να τη διαβάσετε στη σελίδα: http://archive.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-mosxas/22228-2014-02-07-09-35-58
11. Εφηµερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας», αρ. φύλλου 82, Σεπτέµβριος 2007, σελ. 25.
12. Από συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην εφηµερίδα «Το Βήµα», 23/9/2006.
13. Βλ. το σχετικό βίντεο, όπου καλύπτεται, ειδησεογραφικά, το χρονικό της επίσκεψης: www.youtube.com/watch?v=6mgM2N8Ih_U
14. www.youtube.com/watch?v=ovG_aMYF8Yg
15. www.youtube.com/watch?v=RFEihGUW3WI Επίσης, μπορείτε να δείτε τον Ουνίτη «ιερέα» να μνημονεύει το όνομα του Πάπα Φραγκίσκου: www.youtube.com/watch?v=bVghw-sjp5Y
16. www.youtube.com/watch?v=zp15aaXPCWM
17. Απόμαγνητοφωνημένο απόσπασμα ομιλίας που έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 28-6-1959 www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=6363

134 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΩΟ ΔΟΓΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολη οπωσδήποτε η θέση του μητροπολίτη αλλά πάνω από όλα είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
    Γνωρίζει προφανώς ο μητροπολίτης Φλωρίνης τι έχει πει και τι έχει πράξει ο επίσκοπος Προύσης.
    Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μη συλλειτουργήσει μαζί του αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή βρε παιδιά, για να καταλάβουμε!
    Το δεσπότη της Φλώρινας ουσιαστικά τον σέρνουν από τη μύτη κάποιοι αρχιμανδρίτες που έφεραν στο παρελθόν τον Ελπιδοφόρο στη Φλώρινα και την Εορδαία; Ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη;
    Αν ζούσε επί της γης ο μακαριστός αντιοικουμενιστής π.Αυγουστίνος θα τολμούσε να έλθει στη Φλώρινα ο Ελπιδοφόρος μετά από όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μία ακόμη φορά υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του πιστού λαού η στάση του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου που δεν πρέπει να λησμονεί ότι γαλουχήθηκε πνευματικά κοντά στον π.Αυγουστίνο Καντιώτη.

      Διαγραφή
    2. θα πρέπει να ντρέπεται αν νομίζει ότι ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του ο νυν μητροπολίτης!

      Διαγραφή
  4. Επίσης, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, κάθε βράδυ βγάζει ουρά και κέρατα, παίρνει μια τρίαινα και κάνει τελετές μαζί με τον Πάπα και τους Εβραίους πίνοντας αίμα παιδιών. Εγώ λέω να αρχίσουμε όλοι να κλαίμε, όπως οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη που κλαίγανε για τον Πάπα, μπας και πέσει το αεροπλάνο και τον γλιτώσουμε. Αν όμως δεν πετύχουμε κάτι, τότε να πάμε να τον υποδεχτούμε και μόλις φτάσει πίσσα και πούπουλα στο σατανά. Επίσης μπορούμε να διακόψουμε επαφές με όλες τις άλλες αιρετικές μητροπόλεις και αρχιεπισκοπές για να μη μολυνθούμε. Άντε μόνο με κανένα Καλαβρύτων να έχουμε επαφές και με αυτόν χαριστικά.
    Καλό μεσαίωνα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς είρωνα 1:07 μ.μ.: τα όσα καταγγέλει ΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ο συντάκτης του κειμένου τυγχάνουν εξόχως σοβαρά και η ειρωνεία σου δεν μπορεί με τίποτε να συγκαλύψει τη σοβαρότητά τους.

      Διαγραφή
    2. Πολύ politically correct η "απάντησή" σου!

      Διαγραφή
    3. Μα εγώ σοβαρά το λέω! Πίσσα και πούπουλα και στον Πάπα!

      Διαγραφή
    4. Είναι η κλασσική τακτική των (πληρωμένων;) κονδυλοφόρων που κατακλύζουν τα εκκλησιαστικά πρακτορεία (εκεί παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν στημένα =πληρωμένα άρθρα, που προβάλουν μητροπολίτες, δράσεις τους κλπ και από κάτω εξίσου στημένα σχόλια).

      Αντί ο σχολιαστής να σταθεί στα επιχειρήματα που επικαλείται π συγγραφέας (πέρα από το πλήθος τους, δείχνουν αδιάσειστα)
      καταφεύγει σε ειρωνείες για "να πέσει το αεροπλάνο" και "πίσσα και πούπουλα".

      Το μόνο που αποδεικνύουν αυτά τα σχόλια είναι το επίπεδο των οικουμενιστών και των (εμισθών;) νεροκουβαλητών τους.

      Διαγραφή
    5. Βγάλτε παρακαλώ την εικόνα του Παπαδιαμάντη από το σήμα σας. Είναι ντροπή να χρησιμοποιείτε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες ως κάλυψη για το δηλητήριο που περιέχει το ιστολόγιό σας.

      Διαγραφή
    6. 9:36, ο Παπαδιαμάντης αγαπούσε με πάθος την Ορθοδοξία που σήμερα προδίδεται από κάποιος εκκλησιαστικούς αξιωματούχους!

      Διαγραφή
    7. Εμείς ότι γράφουμε το γράφουμε με το λογότυπο μας. Έχοντας μεγαλώσει με Παπαδιαμάντη, με Βερίτη, με Λορέντζο Μαβίλη, δεν θα μας υποδείξετε εσείς τι λογότυπο θα φέρουμε.

      Πάντως αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την ανωνυμία,σας προτείνουμε ως λογότυπο το αστέρι του Δαυίδ. Τα συνδυάζει όλα: και την παγκόσμια διακυβέρνηση και την παγκόσμια θρησκεία και τους νεροκουβαλητές της.

      Κλείνουμε με ένα παλιό σύνθημα:
      "Και για να μην ξεχνάτε,
      ποια είναι η δουλειά σας,
      σκυλιά, φυλάτε τ' αφεντικά σας"

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμοι είστε κύριοι, ανώνυμοι και ασεβείς. Επίσης καλύτερο το σκυλί παρά το φίδι. Λυπάμαι που ασχολήθηκα μαζί σας. Μακάρι κάποια στιγμή εκτός από να τους διαβάζετε, αρχίσετε να τους καταλαβαίνετε όλους αυτούς.

      Διαγραφή
  5. Σ᾽ἕνα σημεῖο μόνο τοῦ κειμένου θὰ ἀναφερθῶ, γιὰ νὰ δώσῃ τὴν ἀπάντηση ὁ ἀγωνιστὴς τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἐθνους Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντώτης. Στὸ χειροφίλημα τοῦ ἀντιχρίστου Πάπα. Ἀκοῦστε τί εἶπε ὁ Γέροντας ὅταν ὄχι ὁ δεσπότης Ἐλπιδοφόρος ἀλλὰ ἕνας κοσμικός ἄρχοντας ἔκανε

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
    (Ἀπόσπασμα ἀπομαγνητοφωνημένης ὁμιλίας τοῦ 1959, Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου)
    Ὁλόκληρη ἡχητικά ἡ ὁμίλια ἐδῶ
    https://youtu.be/cxGIX-sTM6U

    καὶ ἐδῶ http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=52552#respond

    «Το χειροφίλημα του πάπα;
    Μάλιστα· αυτό είναι χειρότερο απ’ όλα. Πρωτοφανές γεγονός για την Ελληνική πατρίδα.
    Πού τα λές αυτά Αυγουστίνε; Στα βουνά, στα λαγκάδια, στα μνήματα; Λάθος. Πού μιλάω; Στα παιδιά της Ορθοδοξίας μιλάω;
    – Ούχ ού! μας μάζεψε ο παπάς, για να μας μιλήσει για το χειροφίλημα του πάπα! Ψύλλος στ’ άχυρα! Καθυστερημένος ιεροκήρυκας. Πίσω αιώνες βρίσκεται.
    Δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα;
    Ποιος είσαι συ πού το λες; Αυτό μας έφαγε. Δεν είναι τίποτε το ένα, δεν είναι τίποτε το άλλο. Στο τέλος τι μένει;
    Ξέρετε με τι μοιάζει αυτό; Σαν να παίρνω το μαχαίρι και να σου κόβω το αυτί, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου κόβω και τη μύτη, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου αφαιρώ με τσιμπίδια τα κρέατα και τα νεύρα, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου βγάζω τα μαλλιά και το δέρμα και ό,τι άλλο αποτελεί τον άνθρωπο, και να λες· δεν είναι τίποτε. Στο τέλος τι θα μείνη από το κορμάκι σας; Μόνο ο σκελετός· απαίσιο πράγμα και αηδές.
    Έτσι λοιπόν; Δεν είναι τίποτε το ένα, δεν είναι τίποτε το άλλο. Θα μείνη επί τέλους ένας σκελετός και ένα ανεμώλιον (= ανεμώδες, κούφο, μάταιο) πράγμα η Ορθοδοξία.
    Ποιος είσαι συ ο ψευτοθεολόγος και ο ψευτοπαπάς και ο ψευτοεπίσκοπος του 20ου αιώνος, πού μου λές ότι δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα; Έλα εδώ μπροστά, για να συζητήσουμε καθαρά και ξάστερα...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ta poimnia kai ta provata ..... mpeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:44, αν δε έχεις να προσαγάγεις κάποιο ουσιώδες επιχείρημα σχετικό με το υπό συζήτηση θέμα και αρκείσαι στα σχολιογραφικά...βελάσματα καλύτερα πήγαινε για...βοσκή! Είναι κρίμα να ταλαιπωρείς τον πολύτιμο χώρο του ιστολογίου!

      Διαγραφή
    2. Και λίγα λες. Μπεεεε

      Διαγραφή
  7. Αρχικά θέλω να τονίσω ότι τα επιχειρήματα του κυρίου Κερμενιώτη δεν είναι ούτε αδιάσειστα, ούτε αντικειμενικά. Η επίκληση στην αυθεντία και στα λόγια κεκοιμημένων Ιεραρχών, πέραν του ότι στερούνται αντικειμενικότητας, στοχεύουν κυρίως στην επίκληση του συναισθήματος των αναγνωστών και όχι στη λογική τους. Εν συνεχεία ο ίδιος ο γράφων χρησιμοποιεί εκφράσεις, όπως "τον αντίχριστο Πάπα", "τον εν λόγω πατριαρχικό επίσκοπο", "Θηρίου της Αποκαλύψεως" και πολλές άλλες, οι οποίες είναι υβριστικές και ειρωνικές. Δεν είναι, λοιπόν, αυτό υποκρισία; Το υπερασπίζεσαι μια θρησκεία η οποία βασίζεται στην αγάπη και την ίδια στιγμή να αναφέρεσαι με τόσο μίσος και τόση κακία σε άτομα που απλώς ανήκουν σε διαφορετικό δόγμα;
    Επίσης κύριοι του "παιδαγωγικού" συλλόγου πού ακριβώς στηρίζετε τις κατηγορίες περί κλασικών τακτικών έμμισθων νεροκουβαλητών; Γνωρίζετε κάτι; Ανήκετε σε αυτούς;
    Σταματήστε πια να ανεβάζετε κακογραμμένα κείμενα στα τοπικά blogs με στόχο να χειραγωγήσετε και να φοβίσετε ημιμαθής ανθρώπους. Παρακαλώ σταματήστε με το σκοταδισμό. Δε ζούμε στο 1500.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και γνωρίζουμε.
      Δεν αποφάσισαν τυχαία -στην Ελλάδα της κρίσης- ένα σωρό επαγγελματίες δημοσιογράφοι, να ανοίξουν εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων. Ξέρουν πολύ καλά τι μαύρο χρήμα κυκλοφορεί στις μητροπόλεις και στα μοναστήρια.

      Στέλεχος μητρόπολης, αναρωτιόταν γιατί δεν πρόβαλαν τις ειδήσεις που έστελναν σε εκκλησιαστικό πρακτορείο. Οπότε ρώτησαν την μητρόπολη της οποίας οι ειδήσεις προβαλλόταν. Κι έμαθαν τον τρόπο που δίνονται οι "ευλογίες"!

      Αν επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας, θα δείτε γιατί αγωνιζόμαστε. Ποιος να μας "πληρώσει"; οι παλιοημεολογίτες που τους πήραν τα πάντα και ξεκίνησαν από το μηδέν; Ή οι αποτειχισμένοι που δεν παίρνουν ούτε μισθό ιερέος;
      Κανείς δεν "πληρώνει" για να προβάλεις την Ελλάδα και την ορθοδοξία.
      Εμείς «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» όπως είπε και ο αγωνιστής Κυριάκος Μάτσης.

      Εμείς "ζητούμε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία", αυτό μας δίδαξε ο πατήρ Αυγουστίνος, στις κατασκηνώσεις του οποίου κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε.
      Τα λαμόγια και τους νεροκουβαλητές, δεν χρειάζεται να ψάχνετε, τους βλέπετε.

      "Σκοταδισμός" είναι αυτό που επιβάλλεται από την Νέα Τάξη, από τα κανάλια, που μας ζάλισαν να το πόσο χρήσιμη θα είναι η επίσκεψη του Πάπα και πόσο καλοί είναι οι "πρόσφυγες" (=λαθροεισβολείς).
      Εμείς πιστεύομε στην ελευθερία του διαδικτύου και την προασπιζόμαστε διακονώντας το με ήθος και αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    2. Αν γνωρίζετε όντως τα όσα λέτε, τότε να τα καταγγείλετε επίσημα στις δικαστικές αρχές. Επίσης, σκοταδισμός είναι η μη ανοχή των διαφορετικών, είτε στο θρήσκευμα, είτε στην εθνικότητα, είτε στη γενικότερη αντίληψη περί των πραγμάτων. Η προβολή του εθνικισμού (είναι αρνητικός όρος συνυφασμένος με τον φασισμό και το μίσος) και η μη συμπόνια σε όσους έχουν ανάγκη, επειδή δεν είναι ίδιοι με εμάς (και ποιος είναι ίδιος άλλωστε;) είναι σκοταδισμός.
      Και μην ξεχνάτε ποτέ τα όσα είπε ο Κύριος "ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τόν λίθον βαλέτω" είσθε αναμάρτητοι όσοι εσείς; Γιατί βάλετε τον λίθον;

      Διαγραφή
    3. Παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

      Δείτε λοιπόν:
      Ο ίδιος ο σημερινός Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, λέει ότι του επιτέθηκε δημοσιογράφος επειδή δεν του έδωσε τα 1000 ευρώ που έπρεπε (για κάθε μήνα).
      http://attikanea.blogspot.gr/2016/04/blog-post_529.html
      υπάρχει και το σχετικό βίντεο.
      Όταν τα καταγγέλλει ο ίδιος ο σημερινός υπουργός της παρούσας κυβέρνησης;


      Αν νομίζετε ότι υιοθετώντας την φρασεολογία των αριστεριστών για την "διαφορετικότητα" και τον "εθνικισμό", θα μας κάνετε να αισθανθούμε τύψεις, είστε γελασμένος.
      Είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

      Απόγονοι Ελλήνων, που έπεφταν "Ή ταν ή επί τας", που θυσίαζαν τη νζωή τους "υπέρ βωμών και εστιών",
      που άφηναν τα κορμιά τους στα παγωμένα βουνά της Β.Ηπείρου αλλά δεν υποχωρούσαν, πέθαιναν και φώναζαν ΑΕΡΑ,
      που άντεξαν σκληρά χρόνια δοκιμασίας και διωγμών,
      που εγκατέλειπαν τα χωριά τους στον Πόντο για να κατοικίσουν σε πιο απομακρυσμένα, σε ανήλιαγες χαράδρες,

      δεν θα απολογηθούμε σε κανένα τσιράκι του συστήματος.


      Επαναλαμβάνουμε:
      "Ζητούμε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία".
      Έξω οι λύκοι και οι νεοταξίτες.
      Έξω και από την πατρίδα μας και έξω από την ορθόδοξη εκκλησία μας.

      Διαγραφή
    4. Πω πω θα κλάψω με τα χρυσαυγήτικα πάλι... Γεμίσαμε πατριδοκάπηλους σε αυτή την χώρα που δεν ξέρουνε να ξεχωρίσουν τον εθνισμό από τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό από το παραλήρημα...

      Διαγραφή
    5. Αυτοί οι πρόγονοι που λέγανε το ή ταν ή επί τας, δεν είναι αυτοί που πίστευαν στα είδωλα; Εξαιτίας αυτής της πίστης τους δεν είναι που οι απόγονοί τους μέχρι και 13-14 αιώνα θεωρούσαν ντροπή το να τους αποκαλούν Έλληνες και προτιμούσαν το Ρωμαίος, εξού και Ρωμιός; Τώρα όλοι εσείς οι Φαρισαίοι τους δέχεστε; Σας είπαν ότι ο Πλάτων, ο Περικλής, ο Αριστοφάνης και πλείστοι άλλοι ήταν ήταν μέγιστες προσωπικότητες και τους επικαλείστε, παρόλο που όταν διαβάζετε τα κείμενά τους, αν ποτέ τα διαβάζετε, κοκκινίζετε; Άραγε εσείς οι υποκριτές έχετε την ικανότητα να αντιληφθείτε το νόημα των αρχαίων ελληνικών κειμένων;

      Διαγραφή
    6. Ο Καμμένος; Αυτός είναι η φοβερή απόδειξη;χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Πάντως επιμένω αν τυχόν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στις δικαστικές αρχές πρέπει να το παρουσιάσετε, όχι στα τοπικά μπλογκ.

      Διαγραφή
    7. Αν κάποιοι θέλουν να αποκαλούνται Ρωμιοί, δηλαδή από την Ρώμη, κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει.
      Αλλά όχι και να κατηγορούμε τους αρχαίους έλληνες γιατί ανάμεσα στις τόσες εφευρέσεις δεν βρήκαν και τον σωστό θεό και λάτρευαν είδωλα. Τουλάχιστον οι ψεύτικοι θεοί τους λατρευόταν με ασύλληπτα έργα τέχνης.
      Πολύ εμπάθεια για κάθε τι ελληνικό βγάζετε ορισμένοι.

      Διαγραφή
    8. 1:29 καμία απολύτως εμπάθεια. Απλά χρειάζεται να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. 1) Ο όρος Βυζάντιο είναι δημιούργημα των δυτικών ιστορικών της αναγέννησης. Χρησιμοποίησαν αυτό τον όρο για να ξεχωρίσουν τις δύο περιόδους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την πρώτη, όταν πρωτεύουσα ήταν η Ρώμη και το θρήσκευμα παγανιστικό, από τη δεύτερη, όταν πρωτεύουσα ήταν η Κωνσταντινούπολη ή Νέα Ρώμη και το θρήσκευμα ήταν χριστιανικό. 2) Κανένας υπήκοος της λεγόμενης σήμερα Βυζαντινής αυτοκρατορίας δεν αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως Βυζαντινό. Δεν υπήρχε καν στο λεξιλόγιό τους. Για αυτούς το Βυζάντιο ήταν μια αρχαία πόλη πάνω στην οποία χτίστηκε η του Κωνσταντίνου Πόλις δηλαδή η Κωνσταντινούπολη. 3) Όλοι θεωρούσαν τον εαυτό τους Ρωμαίο μιας και ζούσαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ακόμα και ο αυτοκράτορας ήταν Αυτοκράτωρ Ρωμαίων (π.χ. Αυτοκράτωρ Ρωμαίων Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος). Έτσι βγαίνει και ο Ρωμιός που επικράτησε να χρησιμοποιείται κυρίως για τους Έλληνες. 4) Ο διαχωρισμός των υπηκόων δε γινόταν με βάση το έθνος αλλά με βάση το θρήσκευμα (ο όρος και η έννοια του έθνους δημιουργήθηκε πολλούς αιώνες αργότερα, γι' αυτό και τα πρώτα έθνη κράτη όπως και τα πρώτα εθνικά κινήματα εμφανίζονται μετά τη γαλλική επανάσταση). Ο όρος Έλλην ήταν συνδεδεμένος με τον παγανισμό. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της ελληνικής επαρχίας της αυτοκρατορίας απέφευγαν τον όρο Έλληνας για να μην ταυτιστούν με τους ειδωλολάτρες προγόνους τους. Ο όρος αυτός άρχισε να χρησιμοποιείται πάλι πολύ αργά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας και λίγο πριν από την πτώση του Βυζαντίου. Δεν κατηγορώ λοιπόν τους αρχαίους Έλληνες. Αντίθετα τους σέβομαι και τους θαυμάζω. Απλά θεωρώ εντελώς υποκριτική τη στάση ορισμένων που είναι έτοιμοι να κατακρίνουν οποιονδήποτε δεν έχει τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω μαζί τους και την ίδια στιγμή διαφημίζουν τους παγανιστές προγόνους τους. Αν δέχονται τους μεν πρέπει να δεχτούν και τους δε.

      Διαγραφή
  8. Ένα όμορφα δομημένο και με σοφό λόγο ομολογουμένως κείμενο , αλλά από εκεί και ύστερα ο φθόνος και η κακία προς τους Άπιστους της Αποκάλυψης είναι φανερός και καθαρά αντιχριστιανικός.
    Εσείς όλοι πνευματοπαίδια του Αυγουστίνου (όπως ισχυρίζεστε ότι είστε) ξεχνάτε κάποια πράγματα:
    1. Έρχεται στην πόλη της Φλώρινας ένας Επίσκοπος ένας Μητροπολίτης του Πατριαρχείου του Γένους.
    2. Είναι προσκεκλημένος από κάποιους και πρέπει να το σεβαστείτε.
    3. Είναι Σχολάρχης- Διευθυντής της σχολής της Χάλκης.
    4. Είναι Ορθόδοξος όχι καθολικός ούτε ουνίτης ούτε προτεστάντης..
    5. Πατάει το χώμα που πατούσε και ο Πατριάρχης Γρηγόριος που κάποιοι κάποτε και δυστυχώς ακόμα και σήμερα λένε τα μύρια –όσα (παρά την Θυσία του), ζει και διακονεί την Ορθοδοξίακαι τους Ορθόδοξους στην πολύπαθη Πόλη.
    6. Ο Αυγουστίνος Καντιώτης ήταν αυτός που συγχώρεσε και δέχθηκε τον Α.Παπανδρέου και πολλούς άλλους.
    7. Ποιοι είστε εσείς που κρίνετε& αφορίζετε τους πάντες και μάλιστα, τον Μητροπολίτη μας Θεόκλητο ,για τον οποίο όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να λένε;

    Για αυτόύς τους λόγους και χίλιους άλλους που δεν είναι η ώρα να αναφερθούνε, σταματήστε σας παρακαλώ να το <> Ζηλωτές, Υπερορθόδοξοι και ότι άλλο.
    Αναγάγατε μια επίσκεψη και βράβευση Αριστούχων Μαθητών και Μαθητριών μιας επαρχίας σε μείζον εθνικό θέμα.
    Ασχοληθείτε με τα σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα και όχι με το θεαθήναι.
    Δεν είμαι θεολόγος ούτε σπουδαγμένος, αλλά θεωρώ ότι είμαι ένα από τα παιδιά του Παπούλη (όπως ακόμα τον λέμε εμείς που τον ζήσαμε από παιδιά).
    Αλήθεια αν στην εκδήλωση έρχονταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα λέγατε τα ίδια;
    Εμείς οι Φλωρινιώτες πάντως, ΔΕΝ Θέλουμε να έρθετε ούτε τώρα ούτε και κάποια άλλη φορά .

    Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί.
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    Ενας Φλωρινιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αναγάγατε μια επίσκεψη και βράβευση Αριστούχων Μαθητών και Μαθητριών μιας επαρχίας σε μείζον εθνικό θέμα" μας λέει ο "ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" Φλωρινιώτης!
      Ποιος μίλησε για "μείζον εθνικό θέμα" "ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" Φλωρινιώτη;
      Το θέμα είναι μείζον για θρησκευτικούς λόγους! Για λόγους πίστεως! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

      Διαγραφή
    2. Απαντώ στο φίλο, που έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα:
      1ον) Με κατηγορείς για "φθόνο και κακία" και για "λόγο καθαρά αντιχριστιανικό". Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε ότι "αν μου σκοτώσεις την μάνα μου και τον πατέρα μου και μετά μου βγάλεις και το μάτι, ως χριστιανός έχω καθήκον να σε συγχωρήσω. Αν όμως υβρίσεις το Χριστό μου δεν έχω μάτια να σε δω!". Διαχρονικά, τους αιρετικούς, η Εκκλησία μας, τούς θεωρεί εχθρούς του Θεού, διατί υβρίζουν τα δόγματα που ο Κύριος μάς έχει παραδώσει. Οι άγιοί μας, μολονότι ήταν υποδείγματα ανεξικακίας και θυσίας, όταν επρόκειτο για αίρεση ήταν αυστηροί και με βαρύτατες εκφράσεις καταφέρονταν κατά ανθρώπων που διέστρεφαν την Πίστη. Θα σου φέρω παραδείγματα μέσα και από το ίδιο το Ευαγγέλιο: Ο Απόστολος Πέτρος αποκαλεί τους αιρετικούς "κατάρας τέκνα" (Πέτρ. Β΄ 2,14). Ο Απόστολος Παύλος καλεί τους χριστιανούς να "αναθεματίσουν" όποιον τολμήσει να αλλοιώσει το ευαγγελικό κήρυγμα (Γαλ. 1,8-9), ο Απόστολος Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, λέει στους πιστούς να μην λένε ούτε καλήμέρα στους αιρετικούς (Ιω.Β΄ 1,10) και τους αποκαλεί "αντίχριστους" (Ιω. Α΄2,22)! Τέλος, ο ίδιος ο Θεός προστάζει να μην χαιρετούμε καν τους ασεβείς (Ησ. 57,21) Όταν λοιπόν η Εκκλησία μας αποκαλεί τον Πάπα "αντίχριστο", εμείς θα εμφανιστούμε με μεγαλύτερη αγάπη από τους αγίους, τους Αποστόλους και τον ίδιο το Θεό;
      2ον) Επειδή ο Προύσης βρίσκεται στο "Πατριαρχείο του Γένους", είναι "Σχολάρχης της σχολής της Χάλκης" και "πατάει το χώμα που πατούσε και ο Πατριάρχης Γρηγόριος", δεν σημαίνει ότι, αυτομάτως, καθαγιάζεται. Αντιθέτως, ακριβώς για τους λόγους αυτούς, αυτά που λέει και πράττει ατιμάζουν και μαγαρίζουν τον ιστορικό Πατριαρχικό θρόνο. Εν τέλει, πάνω από τα ιστορικά χώματα είναι ο Χριστός. Ένας Άγιος Γέροντας, πνευματικός του νυν μητροπολίτη Εδέσσης, ο π. Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος, απευθυνόμενος στον πρώτο διδάξαντα την αίρεση του Οικουμενισμού, Πατριάρχη Αθηναγόρα, τού έγραφε: "Παναγιώτατε, είναι χιλιάδες φορές προτιμότερο να εκριζωθεί ο ιστορικός Θρόνος της Κωνσταντινουπόλεως και να καταποντισθεί στα βάθη του Βοσπόρου, παρά να επιχειρηθεί έστω και η ελάχιστη παρέκλιση από την χρυσή γραμμή των Αγίων Πατέρων, ομοφώνως βοώντων: «Ου χωρεί συγκατάβασις εις τα της Πίστεως».(http://www.impantokratoros.gr/0E59A0BF.el.aspx)
      3ον) Τέλος, γράφεις ότι "έρχεται ένας Μητροπολίτης του Πατριαρχείου του Γένους που είναι Ορθόδοξος. Όχι καθολικός ούτε ουνίτης ούτε προτεστάντης". Με συγχωρείς, φίλε μου, αλλά τα λεχθέντα και πραχθέντα του, μόνο ορθόδοξο δεν θυμίζουν. Μάλλον, περισσότερο φέρνουν σε Ουνίτη.

      Διαγραφή
    3. Στο τι θα κάνατε αν ερχόταν ο ίδιος ο Πατριάρχης ή ο Αρχιεπίσκοπος, όλοι εσείς οι πιστοί φαρισαίοι που στο όνομα της αγάπης και της πίστης δε διστάζετε να στάξετε φαρμάκι για άλλους ανθρώπους, είτε αυτοί λέγονται μετανάστες, είτε καθολικοί, είτε (όπως τους αποκαλείτε) οικουμενιστές, δεν απαντάς κύριε.
      Και για να σε προλάβω κύριε, δε θα κάνατε τίποτα απολύτως, θα τρέχατε πρώτοι να τους φιλήσετε το χέρι, όπως κάνατε και το 2005.
      Μείζον θέμα πίστης κύριε, είναι το αγαπάτε αλλήλους, εκεί χτίστηκε η πίστη και όχι στο αν ήρθε ο Πάπας και αν κάποιος του φίλησε το χέρι ή όχι. Και στην τελική καλά έκανε. Έδειξε σεβασμό στον αρχηγό του πολυπληθέστερου χριστιανικού δόγματος που είναι συνάμα αρχηγός κράτους και 30 χρόνια μεγαλύτερος του. Εσύ κύριε αν ποτέ τον συναντήσεις φτύσε τον. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού άλλωστε.

      Διαγραφή
    4. 9:29, στην "πολιτικά ορθή" εποχή μας όποιος μάχεται με σθένος για θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια και άλλα πνευματικά μεγέθη "στερείται αγάπης", είναι "ταλιμπάν, μουτζαχεντίν, επαρχιώτης, μεσαιωνιστής" κ.τ.ό. Πλήρης σύγχυση εννοιών δηλαδή!

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι πλήρης σύγχυση ιδεών. Τουλάχιστον όχι για όλους. Όλοι αυτοί είναι όντως ταλιμπάν, μουτζαχεντίν κτλ. Δε θα προσπαθήσω να σας αλλάξω γνώμη. Ο καθένας μέχρι εκεί που μπορεί...

      Διαγραφή
    6. Μπράβο στον Κερμενιώτη που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα!
      Ο Κερμενιώτης μιλέι με θεολογικούς, εκκλησιαστικούς και εκκλησιλογικούς όρους ενώ οι αντιφρονούτες με όρους και κατηγορίες "πολιτικής ορθότητας"!

      Διαγραφή
    7. Προς 10:09: "έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε"!

      Διαγραφή
    8. Τι λες ρε βλάχο 9.29!

      Ο πάπας είναι και θρησκευτικά και εθνικά επικίνδυνος για την Ελλάδα και θα του φιλάμε και το χέρι; Το ξέρεις ότι ο πρώτος που έστειλε συγχαρητήρια στον Κεμάλ που μας έσφαξε ήταν ο πάπας; Ξέρεις πόσες χιλιάδες Σέρβους έδωσε εντολή να σφάξουν; Ξέρεις πόσους ορθοδόξους σκότωσε σε Κύπρο και Ελλάδα γιατι δέν ήθελαν να του φιλήσουν το χέρι;;;;

      Ο κύριος αυτός που τον σιγοντάρει τον πάπα είναι προδότης πίστεως και πατρίδας στηρίζει και προβάλει και φιλάει το χέρι ενός δολοφόνου, χουντικού τυράννου και κάτι χειρότερο από τζιχαντιστή!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    9. Ζούσε ο Πάπας Φραγκίσκος όταν συνέβησαν όλα αυτά τα γεγονότα; Δε νομίζω.
      Όπως, λοιπόν, όλοι οι Ορθόδοξοι αρχιερείς δεν είναι ίδιοι, να θυμίσω ότι Πατριάρχης ήταν και ο Γεννάδιος, που διορίστηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή και συνεργάστηκε μαζί του, Πατριάρχης ήταν και ο Φώτιος, που υπήρξε ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της παγκοσμίου ιστορίας, έτσι και όλοι οι Καθολικοί δεν είναι ίδιοι. Το ότι έγιναν λάθη από τους προκαθημένους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι γνωστό, ο ίδιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ζήτησε από την Πνύκα συγγνώμη το 2000 για τα λάθη των προκατόχων του. Αντίστοιχα έγιναν λάθη και από τους προκαθημένους των Ορθοδόξων εκκλησιών. Δεν είναι λογικό να κρατάμε μίση και κακίες για γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, θα ήταν πολύ ορθότερη επιλογή ο διάλογος ώστε τα λάθη αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
      Όσο για το βλάχος, 11:56, δεν είναι κάτι κακό, μια από τις πολλές ελληνικές φυλές είναι. Αν όμως χρησιμοποιείς τον όρο μειωτικά να ξέρεις ότι τα λόγια σου σε καθρεφτίζουν. Επομένως, μάλλον ο "βλάχος" δεν είμαι εγώ.

      Διαγραφή
    10. κύριε 3.31 να διαβάσεις ενδεικτικά τον βίο του "αγίου Στέπινατς" ενός τελευταίως ανακυρηχθέντος αγίου της παποεκκλησίας που έχει στο ενεργητικό του μερικές χιλιάδες φόνους!!!! ο Φραγκίσκος δεν τον μνημονεύει;


      Α! και για να μη ξεχνιόμαστε πριν λίγες εβδομάδες δεν έστειλε ο παππούς μου χρήματα στους αλβανούς για να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά ο ΠΑΠΑΣ!!!!!

      Τώρα βοηθήθηκες;

      Διαγραφή
    11. 1:25 δε γνωρίζω τίποτα για τον Άγιο που αναφέρεις. Θέλω να σου θυμίσω όμως, ότι και ο Μέγας Κωνσταντίνος έκανε μερικές χιλιάδες φόνους. Το ίδιο και η Αγία Όλγα και η Αγία Αναστασία και ο Άγιος Θεόκλητος και πάρα πολλοί άλλοι. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Ορθόδοξη εκκλησία να τους ανακηρύξει Αγίους με το σκεπτικό ότι μετανόησαν ή ότι προσέφεραν υπηρεσίες στην Χριστιανική πίστη. Όσο για το δεύτερο πράγμα που αναφέρεις δεν άκουσα κάτι, αλλά μου φαίνεται ότι είτε την επινόησες μόνος σου τη φοβερή αυτή είδηση, είτε τη διάβασες σε κάποιο ψευτοειδησεογραφικό μπλογκ. Θα ήθελα πάντως αν υπάρχει κάπου να αντιγράψεις το σύνδεσμο για να τη δω...

      Διαγραφή
  9. Δεν σκόπευα να πάω αλλά τώρα θα πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαράδεκτο. Σε μια πόλη όπως η Φλώρινα με τρανταχτό παρελθόν από τον επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιωτη, να φέρνει τον μητροπολίτη Ελπιδοφόρο και να τον βραβεύει κιόλας. Δεν περίμενα μια τέτοια κίνηση από τον Δήμο Φλώρινας και από τον Αριστοτέλη. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κύριοι του κατά τα άλλα αξιόλογου συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ καλό θα είναι να δείχνουν περισσότερη φρόνηση σε παρόμοιες περιπτώσεις!

      Διαγραφή
  11. "αλλά θεωρώ ότι είμαι ένα από τα παιδιά του Παπούλη (όπως ακόμα τον λέμε εμείς που τον ζήσαμε από παιδιά)".
    Μήπως θυμάσαι, "παιδί του Παπούλη", τη διακοπή μνημοσύνου του Αθηναγόρα από την πλευρά του Παπούλη το 1970 για τα όσα περί filioque και άλλα "άρρητα ρήματα" εξέφερε ο τελευταίος;
    Πολεμούσε το Πατριαρχείο ο Παπούλης όταν καυτηρίαζε με σθένος τα παραστρατήματα και τις προδοτικές ενέργειες κάποιων πατριαρχών και πατριαρχικών παραγόντων;
    Από πότε απαγορεύεται στους πιστούς να ασκούν κριτική στους παρεκτρεπόμενους επισκόπους και να αποκόπτονται από αυτούς όταν οι τελευταίοι δεν ορθοτομούν το λόγο της Αληθείας αλλά καινοτομούν;
    Μήπως θυμάσαι την αντίδραση του λαού του Θεού που δεν αποδέχθηκε την προδοτική συμφωνία της Φερράρας-Φλωρεντίας και ουδέποτε αυτή εφαρμόσθηκε μολονότι την κύρωσε η συντριπτική πλειοψηφία των τότε επισκόπων; Γνωρίζεις ασφαλώς ότι εάν μία οικουμενική σύνοδος δεν αναγνωρισθεί από σύσσωμο το εκκλησιαστικό σώμα δε λογίζεται σαν έγκυρη.
    Τι σχέση έχει η συμπεριφορά του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου;
    Πότε έδειξε επιείκεια στον αείμνηστο; Όταν κατείχε την εξουσία ή μετά;
    Μήπως θυμάσαι που είπε χαρακτηριστικά ότι "το καλάμι το χτυπώ όταν είναι όρθιο;"
    Και στο κάτω-κάτω το θέμα με τον Παπανδρέου δε σχετίζεται ποσώς με την Ορθόδοξη πίστη όπως το θέμα του Ελπιδοφόρου. Είναι άσχετο με αυτή.
    Από πότε μόνο εσύ εκπροσωπείς τους Φλωρινιώτες; Σε πληροφορώ ότι πολλοί είναι οι Φλωρινιώτες που δε θα εκκλησιασθούν αύριο στο ναό που θα λειτουργήσει ο Προύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ!

      Διαγραφή
    2. Χθες στον άγιο Παντελεήμονα το μεγαλύτερο μέρος του τακτικού εκκλησιάσματος του ναού λειτουργήθηκε σε άλλους ναούς.
      Δύο νεαροί διαμαρτυρήθηκαν μέσα στο ναό, κάποιοι κόλλησαν αφίσες, διανεμήθηκαν φέιγ-βολάν.
      Ο πιστός λαός έδωσε την απάντησή του.

      Διαγραφή
    3. Ε μα ποιός θα την έδινε; Ο δήμος της Φλώρινας που είναι άσχετος με τα εκκλησιαστικά και θεολογικά πράγματα ή ο Αριστοτέλης που τον κάλεσε; Αν και κάποια από τα μέλη του τελευταίου απ όσο είναι γνωστό σχετίζονται με την εκκλησιαστική ζωή και η συμπεριφορά τους έθλιψε πολλούς.Θα περίμενε κανείς να αντιδράσει ο μητροπολίτης που διαδέχθηκε το γνωστό φιλοπαραδοσιακό και αντιοικουμενιστή Αυγουστίνο Καντιώτη. Αλλά ο τελευταίος δεν έκανε κάτι τέτοιο δυστυχώς. Οπότε το βάρος της αντίδρασης νομοτελειακά έπεσε στους πιστούς.

      Διαγραφή
  12. Εύγε στον κ.Κερμενιώτη τόσο για την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του όσο, και κυρίως, για το θάρρος και την ομολογία του. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να αποδομήσουν τη σκέψη του δεν καταφέρνουν τίποτε. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ἀνώνυμο σχόλιο μπορεῖ νὰ γράψει ὁ καθένας, ποὺ ἀπλα δὲν θέλει νὰ δημοσιοποιήση τὸ ὄνομά του, ἀλλὰ «ἀνώνυμο γιὰ εὐνόητους λόγους», πρώτη φορά το συναντοῦμε!
    Μὲ τέτοιους τίτλους δὲν ὑπερασπίζetai κανεὶς τὸν δεσπότη, γιατί δείχνει ὅτι κάποιο πολύ κοντινό του πρόσωπο τὸ ἔγραψε καὶ δὲν θέλει νὰ ἀνακοινώση τὸ ὅνομά του, για νὰ μη σχολιαστeῖ!
    Ὅλα τὰ σχόλια εἶναι ἀρνητικά καὶ δὲν βρέθηκε ἕνας ἐπώνυμος νὰ ἀπαντήση στὶς συγκεριμένες κατηγορίες τοῦ Βασιλη Κερμενιώτη;
    Μᾶς ἀραδιάζει, ὁ ἀνώνυμος γιὰ εὐνόητους λόγους, τοὺς τίτλους τοῦ Ἐλπιδοφόρου, ποὺ μπορεῖ να τοὺς πάρει κανείς εὐκολα, ἀν γραφτεῖ σὲ κάποια μασονική στοά. Δὲν ἦταν καὶ κανένας ἀριστοῦχος μαθητὴς ὁ Ἐλπιδοφόρος ὅταν σπούδαζε στὴν Θεολογικη σχολή Θεσσαλονίκης. Καὶ ἀν θυμᾶμαι καλά δὲν πέρασε μὲ τὴν πρώτη στὴν θεολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ Κ Ω Τ Ω Θ Ε Ι Τ Ε ρασοφοροι. Για να δωσετε το παραδειγμα και σε μας, και μετα ασχοληθειτε με ερανους αγαπης, ΕΣΕΙΣ που αγαπατε ΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:40 μήπως είσαι απόφοιτος της δραματικής σχολής;
      Προσπαθείς να δημιουργήσεις αρνητικές εντυπώσεις για όσους υπερασπίζονται την πίστη τους που προδίδεται αλλά δεν τα καταφέρνεις.
      Πού τον είδες το σκοτωμό;
      Εγραψε κάποιος ένα τεκμηριωμένο κείμενο με το οποίο καλεί τους πιστούς να μη συμμετάσχουν σε κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί κάποιος κληρικός που είτε το θέλεις είτε όχι έχει έχει προβεί σε ενέργειες και δηλώσεις που κάθε άλλο παρά συνάδουν με την ιδιότητά του.
      Ο συγκεκριμένος επίσκοπος μεταξύ των άλλων προσέβαλλε το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα με απαράδεκτες δηλώσεις του. Οι πιστοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και την αδήριτη υποχρέωση να αντιδράσουν με παρρησία και σθένος. Για την πίστη τους πρόκειται και όχι για τα αμπελοχώραφά τους!
      Άλλοι αντέδρασαν κατά τρόπο επιεικώς απαράδεκτο χαρακτηρίζοντας τους ομολογητές και αγωνιστές πιστούς σαν "φαρισαίους"! Ο θαρραλέος και σθεναρός αγώνας υπέρ της πατροπαράδοτης πίστης στις χαλεπές και γέμουσες συγχύσεως μέρες μας διαβάλλεται ανεπίτρεπτα και άδικα σαν "φανατισμός", "μεσαιωνισμός", "σκοταδισμός". Ακένωτο το λεξιλόγιο των επικριτών σε μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος όσων αγωνίζονται για ιδανικά σε μια εποχή γενικής ραστώνης, ωχαδελφισμού και συμβιβασμού!

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣ 8.40

      "Να κάνεις φίλους δια Χριστόν κι εχθρούς δια Χριστόν" βρες τους πατέρες της Εκκλησίας (αγ. Ιωαν. Χρυσόστομο) και μήνυσέ τους τις διαφωνίες.

      "κρείσσων πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ"(Αγ.Γρηγορίου του θΕΟΛΟΓΟΥ!)

      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!

      Διαγραφή
  15. Ποιος ειναι αυτος ο κερμενιωτης. Νομιζω τις αποψεις και τα καλεσματα του πρεπουν προς το ΛΑΟ και κληρο της Πτολεμαιδας, και οχι της ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δε γνωρίζεις ότι η Εορδαία ανήκει στη μητρόπολη Φλωρίνης;

      Διαγραφή
    2. Που να ξέρει ότι η Πτολεμαίδα ανήκει στην μητρόπολη Φλωρίνης! Κανένας Αθηναίος θα είναι.
      Είπαμε, είναι τα γνωστά "παπαγαλάκια" που μετακόμισαν τώρα στην εκκλησία.

      Επιχειρήματα δεν ξέρουν, είναι τελείως εκτός κλίματος και φαίνεται.
      Δεν θα δείτε ούτε ένα θεολογικό επιχείρημα.

      Οπότε πιάνονται από λέξεις και μόνιμη επωδός είναι "ησυχία, ο καλός χριστιανός δεν επιτρέπεται να μιλάει".
      Εμείς όπως ξέρουμε πολύ καλά ότι προσβάλουν δόγματα της πίστης μας και καταπατούν τους ιερούς κανόνες ΟΦΕΙΛΕΙ ο λαός να αντιδρά.

      Διαγραφή
    3. Παιδαγωγέ να σε ρωτήσω. Από τα Βράνια ήρθες και εσύ; Αγράμματος με πληρωμένο πτυχίο;

      Διαγραφή
    4. 2:08, σε τσούζουν και σε τσιγαρίζουν τα δημοσιεύματα του Παιδαγωγού; Τόλμα να τα αναιρέσεις και να τα αποδομήσεις αν έχεις τα κότσια.
      Τον Παιδαγωγό τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι από τα λίγα ιστολόγια που μάχονται με θάρρος και παρρησία για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Προβάλλουν όσο λίγα blogs το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου που εμείς οι ανιδανικοί και στομαχόφρονες σύγχρονοι Έλληνες το έχουμε λησμονήσει και κάποιοι από μας δεν ξέουν ούτε πού πέφτει η Βόρειος Ήπειρος.
      Προβάλλουν το έπος του Κυπριακού αγώνα 1955-59 και τους αγωνιστές του πολύ περισσότερο από πολλούς αλλους ιστότοπους. Προτού πιάσεις το πληκτρολόγιο με σκοπό να απαξιώσεις το συγκεκριμένο ιστολόγιο κάτσε με προσοχή και μελέτα τις αναρτήσεις του.

      Διαγραφή
    5. 1:02 τα είδα και ντράπηκα που τα διάβασα. Λιβελογραφήματα γεμάτα μίσος και κακία που άνετα θα ταίριαζαν στον στόχο, το μακελειό και άλλες παρόμοιες εφημερίδες του κίτρινου τύπου. Οι περισσότερες αναρτήσεις είναι μονόπλευρες και περιέχουν υβριστικούς όρους για όσους διαφωνούν (π.χ. βοθροκάναλα και τσοντοενημερωτικά)που όχι απλά δεν ταιριάζουν στην εκκλησία, αλλά ούτε καν ο τελευταίος λιμενεργάτης δε θα χρησιμοποιούσε. Από εκεί καταλαβαίνεις την παιδεία και το επίπεδο του άλλου, από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όσους διαφωνούν μαζί του. Και λυπάμαι, αλλά αυτός ο κύριος δεν έχει ιδέα για το τι θα πει σεβασμός. Κρίμα που έχει αναγνώστες

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή δεν είναι βοθροκάναλα;
      Δεν υπάρχει διαπλοκή;
      Τι θα πει οι αναρτήσεις είναι μονόπλευρες; θα πρεπε να αναρτά κια ανθελληνικά και κείμενα αιρετικών;
      Κάθε ιστολόγιο έχει ταυτότητα.
      Είναι από τα ελάχιστα ελληνορθόδοξα ιστολόγια που αναρτούν όλα τα σχόλια.Δεν φοβούνται τον διάλογο.

      Αν το επισκεφθείς 2 διαδοχικές ημέρες θα διαπιστώσεις ότι οι αναγνώστες είναι 700-1000 καθημερινά. Ουκ ολίγοι. Άρα δεν φαίνεται να συμμερίζονται κι άλλοι την άποψη σου.

      Διαγραφή
    7. Σε πείραξαν ΄τόσο πολύ κάποιες τσουχτερές λέξεις και φράσεις που όμως αποδίδουν με ενάργεια την πραγματικότητα; Νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από τις λέξεις που την περιγράφουν.
      Μάλλον έχεις διαβάσει πολύ λίγες αναρτήσεις του ιστολογίου και προφανώς δεν έχεις σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την ποιότητά του.

      Διαγραφή
    8. Καλά ό,τι του φανεί... Και ο Λιακόπουλος έχει εκατοντάδες αναγνώστες, τι πάει να πει αυτό και Συνήθως το κοινό αυτών των σάιτ είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου ή υπερβολικά "κολλημένοι". Η ρητορική του το δείχνει αυτό και τα σχόλια. Επίσης θρησκεία και ύβρεις δεν ταιριάζουν. Η θρησκεία είναι αγάπη και όχι μίσος. Εκτός φυσικά αν όλοι εσείς κατά βάθος είστε θαυμαστές της Τζιχάντ και θα θέλατε να την εφαρμόσετε από την ανάποδη. Εκεί πάω πάσο, αλλά ούτε Χριστιανοί είστε τότε, ούτε λογικοί.

      Διαγραφή
    9. Ε αφού η θρησκεία είναι αγάπη και όχι μίσος γιατί χύνεις δηλητήριο στους παιδαγωγούς; Ότι σε σας συμφέρει ορισμένοι! Ο Χριστός δεν πήρε το φραγγέλιο; ή δεν καυτηρίασε τους φαρισαίους; Φίδια τους έλεγε. Την αγάπη ο Χριστός την δίδαξε στον μετανοημένο αμαρτωλό, όχι στους καπηλευτές της εκκλησιαστικής διοίκησης. Μπροστά στους σκληρούς λόγους του Ιησού, οι παιδαγωγοί μοιάζουν αρνάκια!

      Διαγραφή
  16. Τι νομίζετε ότι θα κερδίσετε συνεχίζοντας το ίδιο αφήγημα (που μοιάζει με αυτό του Αμβρόσιου) μισανθρωπίας και μιζέριας;
    LV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι δε συντονίζονται με τις ιδεοληψίες σου "συνεχίζουν το ίδιο αφήγημα μισανθρωπίας και μιζέριας";

      Διαγραφή
  17. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προσχωρείτε στο ΠΑΤΡΏΩ ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ μαζί με τους Εσφηγμενίτες, την Λουκά και τους άλλους ταλιμπαν της χριστιανοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως κύριοι, οικουμενιστές είμαστε όλοι μιας και τηρούμε το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Γιατί δεν εκκλησιάζεστε στο Γ.Ο.Χ.;

      Διαγραφή
  18. αν ερχόταν κάποιος Ρώσος επίσκοπος θα τρέχατε να του φιλήσετε το χέρι εκεί στην Πτολεμαίδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μη λες ανοησίες! Ο αγώνας γίνεται εναντίον του οικουμενισμού και όχι εναντιον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αν μπεις σε αντιοικουμενιστικά ιστολόγια θα δεις επικρίσεις και εναντίον του Ρώσου μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και εναντίον της οικουμενιστικής πολιτικής του πατριαρχείου της Ρωσίας. Γι αυτό λοιπόν πρώτα μάθε και μετά γράφε!

      Διαγραφή
  19. ψάχνοντας να μάθω στον ρουφιάνο του διαδυκτίου έπεσα σε κάτι και το μοιράζομαι.
    http://religiousnet.blogspot.gr/2010/03/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαν τα ...σκυλάκια τρέξαν ο Τούρκος αξιωματικός και ο Αθηνών στην Λέσβο να προσκυνήσουν τον πάπα.Ο ίδιος ο πάπας πρό διμήνου στο Μεξικό αποκάλεσε άθεους όσους έχουν φράχτες στα σύνορα εξαιρώντας την "πεφωτισμένη Μασωνική" Καθολική Ιταλία που δεν δέχεται πρόσφυγες. ! Ο ίδιος ο πάπας κατέφθασε με ατελείωτη κουστωδία για να δείξουν σε όλο τον κόσμο εικόνες τριτοκοσμικής χώρας σε ένα νησί του Αιγαίου . Ο ίδιος ο πάπας και η σημερινή ΦΙΕΣΤΑ που θύμηζε ΤΣΙΡΚΟ καταπάτησαν κάθε ΙΕΡΟ ΚΑΝΟΝΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάπως έτσι θα φύγουν πολλοί πιστοί από τις εκκλησίες και μετά τρέξτε στο πάπα στον Τούρκο αξιωματικό και στον Ιερώνυμο να τους μαζέψει . Οσο γι αυτόν που προσκάλεσε ο "Αριστοτέλης" και οι πιστοί του "Αριστοτέλη" ...Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΥΠΝΟΣ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ

    Καλή σας "Ανάσταση".....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απολύτως ορθή και επιβεβλημένη και άξια τιμής και επαίνου η αντίδραση των πιστών στην έλευση ενός επισκόπου που βαρύνεται με τη διατύπωση κακοδοξιών.
    Απέδειξαν οι συγκεκριμένοι ότι δεν έχουν αμβλυμμένα αντανακλαστικά σε θέματα πίστεως ούτε αλλοιωμένα αξιολογικά κριτήρια.
    Τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστιανικός εξτρεμισμός και φονταμενταλισμός Φλωρίνης και Εορδαίας. Καμιά σχέση με το Χριστό και το Ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άπό πότε ελόγου σου ερμηνεύεις το Ευαγγέλιο;

      Διαγραφή
  23. Επειδή έχει καταντήσει αηδία η κάθε είδους αυτοχαρακτηριζόμενη καθαρόαιμη ορθοδοξία μετά από όσα διαβάζουμε κανονίζουμε επίσκεψη στο Βατικανό και θα ζητήσουμε να φιλήσουμε και το χέρι του Πάπα, σεβασμού ένεκεν. Τα δογματικά μας υπάρχουν άξιοι αρμόδιοι να τα συζητήσουν όπως ο εξαιρετικός Οικουμενικός Πατριάρχης και όσους κρίνει το Πατριαρχείο ικανούς με θεολογική σοβαρότητα και χωρίς φανατισμούς.

    Ορθόδοξοι χριστιανοί που φιλούμε και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ορθόδοξοι χριστιανοί που φιλούμε και αγαπάμε και τον Πάπα και κάθε άνθρωπο χριστιανό, βουδιστή, άθεο κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο αγάπη προς τους ετεροδόξους και αιρετικούς και άλλο υποτίμηση του δόγματος και των δογματικών διαφορών εν ονόματι και με πρόσχημα την αγάπη.
      Αγάπη εν αληθεία!

      Διαγραφή
  25. Προσέξτε άθλιοι με το χριστιανικό προσωπείο τι κάνετε! Γίνεστε επικίνδυνοι! Με τα λάθη σας κλάψαμε πολύ ! Αν οι εκκλησίες ήταν ενωμένες τότε ( 1453 ), δεν θα έπεφτε καν η Πόλη! Φτάνει με τις ανοησίες! Εδώ συναντούνται οι κορυφαίοι της χριστιανοσύνης και σεις μας γεμίζετε με αδελφικό μίσος, γιατί; Τι χριστιανοί είστε μωρέ!! Όλοι στην Μητρόπολη αύριο!! Ο Χριστός μας δίδαξε αγάπη και οχι μίσος σαν κι εσάς! Κρίμα! Αθεόφοβοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθεόφοβοι είναι όσοι υποτιμούν την αξία του δόγματος. Αδογμάτιστος χριστιανισμός σημαίνει ασπόνδυλος χριστιανισμός.

      Διαγραφή
    2. 11.09 μου επιτρέπεις να σου απαντήσω ως ιστορικός ότι αν δεν ήταν στα πόδια μας οι Φραγκολατίνοι δε θα έπεφτε η Πόλη. Οι Σταυροφορίες και πολεμικές επιθέσεις του πάπα εναντίον της Κων/πολης ήταν μια από τις σοβαρότερες αιτίες τις πτώσεις!!!

      Δεν ήταν φίλος μας ποτέ! Και για να μαθαίνεις καθώς φαίνεσαι ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ είχε ζητήσει (κακώς) η Ανατολική Εκκλησία τη βοήθεια του πάπα τότε και η βοήθεια ήταν να μας πολεμήσει!!

      Διαγραφή
    3. επί το ορθό:

      *της πτώσης!

      Διαγραφή
    4. 11:49 Ως ιστορικός που είσαι, φαντάζομαι θα γνωρίζεις και τα όσα συνέβησαν στη Ζάρα με τον Ισαάκιο Άγγελο και τον Αλέξιο. Αν οι ίδιοι δεν καλούσαν τους σταυροφόρους να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη, η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική. Εφόσον, λοιπόν, είσαι -κατά τα λεγόμενά σου πάντα- ιστορικός και διαβασμένος, δε θα πρέπει να επιρρίπτεις ευθύνες μόνο στους δυτικούς, αλλά και στους Βυζαντινούς. Δε μας φταίνε πάντοτε οι άλλοι, καμιά φορά ευθυνόμαστε και εμείς οι ίδιοι για όσα συμβαίνουν.
      Τέλος μιας και είσαι ιστορικός θα πρέπει φαντάζομαι να γνωρίζεις και για τον παπικό στόλο που ξεκίνησε προς την Κωνσταντινούπολη με στόχο να βοηθήσει τους Βυζαντινούς, αλλά καταστράφηκε πριν φτάσει.

      Διαγραφή
  26. Με την αποφυγή της ένωσης των Εκκλησιών (καταχρηστικά χρησιμοποιούμε τον όρο "εκκλησία" για τη σχισματοαιρετική παπική κοινότητα)αποφεύχθηκε ο εκ-λατινισμός του Βυζαντίου που σήμαινε απώλεια της πίστης μας και εκφράγκευση του έθνους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί αδελφοί έχετε στ'αλήθεια ολισθήσει. Ο φανατισμός και η αυτάρεσκη επίκληση της καθαρότητος της πίστεως, τυφλώνει, τρομάζει και απωθεί. Επιτέλους φτάνει με αυτή την διχαστική, μεσαιωνική και άκρως μανιχαιστική εμμονή σας. Υπάρχουν αρμοδιότεροι από εσάς στο ζήτημα της προσέγγισης των Εκκλησιών. Με τις κραυγές και τα αναθέματα επιχειρείτε να εκβιάσετε πρακτικές που δεν έχουν σχέση με το σήμερα. Φοβούμαι όλους αυτούς που δηλώνουν αποκλειστικοί κλειδοκράτορες της πίστης και θεματοφύλακες της αλήθειας. Αφήνουν πολύ χώρο στον φανατισμό και την μισαλλοδοξία και αγγίζουν επκίνδυνα και αυτά τα εδάφη της αίρεσης. Να θυμίσω Παυλικιανούς, Καθαρούς, Βογόμιλους; Ολοι ξεκίνησαν αγνά. Ο δρόμος για την κόλαση όμως είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις.
    Επί της ουσίας τώρα: Εύγε στον Αριστοτέλη που φέρνει τέτοιον περιώνυμο ομιλητή με σπάνιο ήθος και τον πιο προβρβλημένο μετά τον Πατριάρχη εκπρόσωπο του Οικουμενικού Θρόνου. Γιατί άραγε ψέγετε τον Μητροπολίτη μας; Πολύ ορθά πράττει που τον υποδέχεται με αγάπη και συλλειτουργεί μαζί του. Στο κάτω κάτω τίς Νέες Χώρες επισκέπτεται δηλαδή κατά την κανονικήν τάξιν έρχεται στο σπίτι του. Περιμένουμε λοιπόν από όλους και από κάθε αυτοαποκαλούμενο ζηλωτή, σύνεση, προσήνεια, πνεύμα συναλληλίας και πάνω απ'όλα σεβασμού σε έναν εκπρόσωπο της δεσμώτριας Εκκλησίας. Τα διχαστικά μηνύματα είναι αποκρουστικά και ανώφελα. Εχθρός μας δεν μπορεί να αναγορεύεται ο εν Χριστώ αδελφός μας, αλλού είναι οι αντίπαλοι.
    Τέλος δεν μπορώ να αντιληφθώ με ποιά λογική Χριστιανοί που κατά τις διδασκαλίες των Πατέρων οφείλουν να ομολογούν την πίστη τους κρύβονται πίσω από την ευχέρεια της ανωνυμίας. Αποκαλυφθείτε κύριοι όπως πράττουν οι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι. Μόνον με αυτούς μπορεί να υπάρξη ουσιαστικός διάλογος. Η ανωνυμία είναι δειλία, παρουσιαστείτε λοιπόν, αλλοιώς σωπάστε.
    Ως έχων το θάρρος της γνώμης μου και όντας ελεύθερος υπογράφω.
    Αριστείδης Μήτκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς ο Αριστοτέλης κάλεσε έναν αιρετικό παπά και καλά είναι να διαβάσετε λίγη Εκκλησιαστική ιστορία πριν αεροφιλολογήσετε αγαπητέ! Τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό τον ασπάζεστε; Για διαβάσετε τον βίο του!!! Κατά την άποψή σας θα πρέπει να ήταν ταλιμπάν που πήγε κόντρα σε ΟΛΟΥΣ του επισκόπους της εποχής του που ολίσθησαν οδυνηρώς στην παποαίρεση!!!!


      Α! και κάτι ακόμα!!! ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Ο ΠΟΠΟΒΙΤΣ έγραψε το εξής: Ο παπισμος είναι ΑΙΡΕΣΗ και ο οικουμενισμός (όπως ο κος Ελπιδοφόρος) είναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ!!!


      θΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κ. Μήτκα για τον εξαιρετικά σοβαρό και μεστό λόγο σας. Δυστυχώς ο φανατισμός έχει τυφλώσει κάποιους αλλά δε θα αφήσουμε να γίνει και γνώρισμα της Εκκλησίας μας.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κύριε Μήτκα για τη σοβαρή σας προσέγγιση! Δυστυχώς σήμερα αναδεικνύονται υπερασπιστές της Ορθοδοξίας άνθρωποι με έντονα ψυχολογικά προβλήματα.

      Διαγραφή
    4. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
      Ούτος ορθώς εχαρακτηρίσθη ως παναίρεσις. Διότι κατά την θεωρίαν των Οικουμενιστών η Ορθοδοξία δεν είναι η τελεία έκφρασις της Χριστιανικής Θρησκείας, δεν είναι η "μία, αγία,καθολική και αποστολική Εκκλησία", αλλ είναι μία εκ των πολλών Ομολογιών και Θρησκειών, εις τας οποίας είναι κατατετμημένη η ανθρωπότης. Διά δε της ενώσεως όλων των Ομολογιών και Θρησκειών θα προέλθη κατά τους οικουμενιστάς η πλήρης θρησκευτική αλήθεια. Διό και ως βάσις της ενώσεως τίθεται ο λεγόμενος δογματικός μινιμαλισμός.

      Αλλ ως παρατηρεί ο Ορθόδοξος Ρώσος Μητροπολίτης Νικόλαος Κουτρίσκης, "ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Η Η ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥ MINIMUM ΩΣ ΒΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΜΙΚΡΥΝΣΙΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΜΕΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΕΝ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ. ΒΑΣΙΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΙΣ MINIMUM ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΘΟΝ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ".
      Ως δε παρατηρεί και ο Μητροπολίτης Σάμου Ειρηναίος, ο περισσότερον όλων μελετήσας και κατανοήσας τον εκ του Οικουμενισμού κίνδυνον, "δεν είναι ορθόν να εξωθήται η Εκκλησία της Ελλάδος, από πολιτικούς και άλλους υπολογισμούς, να συμμετέχει εις το Οικουμενικόν Συμβούλιον και να είναι οργανικόν μέλος και να ψηφίζη και να ψηφίζεται και να ονομάζη η Γενική Συνέλευσις τους Αρχιερείς της ημετέρας Εκκλησίας ως μέλη των επιτροπών προς εκτέλεσιν των αποφάσεών της, καθ όν χρόνον η πρωτοβουλία διά τον ορισμόν των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως ανήκει μόνον εις την διοίκησιν της οικουμενικής κινήσεως. Ένας εκ των ημετέρων καιθηγητών, εκτιμώμενος βαθέως υπ αυτής, ηθέλησε να υποδείξη μίαν αναγκαίαν προσθηκην εις το κύριον θέμα της εν Έβανστον Γενικής Συνελεύσεως, που ήτο "ο σταυρωθείς Χριστός η ελπίς του κόσμου", την προσθήκην και "αναστάς Χριστός", και εν τούτοις απεκρούσθη η τοιαύτη πρότασις" (Ιδέ Μητροπολίτου Σάμου Ειρηναίου, η Ορθοδοξία έναντι της Οικουμενικής Χριστιανικής Κινήσεως, Αθήναι 1959, σελ.14,20).
      (συνεχίζεται).

      Διαγραφή
    5. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
      Διαφωτιστικόν περί του Οικουμενισμού βιβλίον εξέδωκε και ο ζηλωτής κήρυξ της Ορθοδοξίας αρχιμανδρίτης π.Χαράλαμπος Βασιλόπουλος υπό τον τίτλον "Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ". Καταπληκτικά είναι τα στοιχεία τα οποία εκτίθενται εις το βιβλίον τούτο. Δίδουν μίαν ζωηράν εικόνα, ήτις εμβάλλει εις φόβον και εις τρόμον πάσαν Ορθόδοξον ψυχήν. Τας ημέρας δε αυτάς εκυκλοφόρησεν και έτερον βιβλίον περί Οικουμενισμού του θεολόγου κ.Α. Δελήμπαση, υπό τον τίτλον "Η αίρεσις του Οικουμενισμού".
      Το σύνθημα των Οικουμενιστών ως προς την Ορθοδοξίαν, την οποίαν μισούν θανασίμως, είναι τούτο: "ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!". Φωνή ομοία προς την φωνήν των απάτριδων, οι οποίοι φωνάζουν : "ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!". Και η μεν φωνή των απάτριδων, ολιγότερον σημαντική και επικίνδυνος, ταράσσει πάσαν πατριωτικήν ψυχήν. ΕΝΩ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑΡΑΣΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΙ ΕΠΑΘΟΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
      Διά τούτο το θέμα του Οικουμενισμού ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΗ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΩ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΛΑΒΗ ΕΠΙΣΗΜΟΝ ΘΕΣΙΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΝ ΩΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΙΝ, ΩΣ ΕΙΝΑΙ Π.Χ. ΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΑΙ.
      Ήδη το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας απηγόρευσε την συμμετοχήν των κληρικών του εις το Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών. Τούτο οφείλη να πράξη και η Εκκλησία της Ελλάδος.
      (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 1972 ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ).
      Το παραπάνω απόσπασμα είναι ειλημμένο από το βιβλίο του μακαριστού επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου με τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ", ΑΘΗΝΑΙ 1973, ΕΚΔΟΣΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ".

      Διαγραφή
    6. Για τις κακοδοξίες του "περιώνυμου ομιλητή με σπάνιο ήθος και του πιο προβρβλημένου μετά τον Πατριάρχη εκπρόσωπο του Οικουμενικού Θρόνου" έχει ασκηθεί τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κριτική από το αντιαιρετικό γραφείο της μητροπόλεως Πειραιώς.
      http://www.impantokratoros.gr/F5B422C3.print.el.aspx

      Διαγραφή
    7. Προς 11:22: επειδή ο κ.Μήτκας έγραψε για ""περιώνυμο ομιλητή με σπάνιο ήθος και τον πιο προβρβλημένο μετά τον Πατριάρχη εκπρόσωπο του Οικουμενικού Θρόνου" δεν έπεται κατ ανάγκη ότι ισχύει κάτι τέτοιο! Η συγκεκριμένη αξιολογική κρίση αποτελεί προσωπική εκτίμηση του κ.Μήτκα, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του.

      Διαγραφή
    8. Επειδή θίχτηκε από τον αξιότιμο κ.Μήτκα το ζήτημα της Ενώσεως των Εκκλησιών αξίζει να εγκύψουμε με προσοχή σε ένα διαχρονικά επίκαιρο κείμενο του μακαριστού Φώτη Κόντογλου που έχει ως εξής: "
      Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
      Μεγάλο, πολὺ μεγάλο καὶ σπουδαῖο εἶναι ἕνα ζήτημα ποὺ δὲν τοῦ δώσανε σχεδὸν καθόλου προσοχὴ οἱ περισσότεροι Ἕλληνες. Κι αὐτὸ εἶναι τὸ ὅτι ἀπὸ καιρὸ ἀρχίσανε κάποιοι δικοί μας κληρικοὶ νὰ θέλουν καὶ νὰ ἐπιδιώκουν νὰ δέσουν στενὲς σχέσεις μὲ τοὺς παπικούς, ποὺ ἐπὶ τόσους αἰῶνες μᾶς ρημάξανε. Γιατί, στὰ ἀληθινά, δὲν ὑπάρχει πιὸ μεγάλος ἀντίμαχος τῆς φυλῆς μας, κι ἐπίμονος ἀντίμαχος, πού, σώνει καὶ καλά, θέλει νὰ σβήσει τὴν Ὀρθοδοξία.
      Οἱ δεσποτάδες ποὺ εἶπα πὼς τοὺς ἔπιασε, ἄξαφνα κι ἀναπάντεχα, ὁ ἔρωτας μὲ τοὺς Λατίνους, λένε πὼς τὸ κάνουνε ἀπὸ 'ἀγάπη'. Μὰ αὐτὸ εἶναι χονδροειδέστατη δικαιολογία καὶ καλὰ θὰ κάνουνε νὰ παρατήσουνε αὐτὰ τὰ ροσόλια τῆς 'ἀγάπης', ποὺ τὴν κάνανε ρεζίλι. Ὁ διάβολος, ἅμα θελήσει νὰ κάνει τὸ πιὸ πονηρὸ παιγνίδι του, μιλᾶ, ὁ ἀλιτήριος γιὰ ἀγάπη. Ὅ,τι εἶπε ὁ Χριστός, τὸ λέγει κι αὐτὸς κάλπικα, γιὰ νὰ ξεγελάσει.
      Τώρα, στὰ καλὰ καθούμενα, τοὺς ρασοφόρους μας στὴν Πόλη, τοὺς ἔπιασε παροξυσμὸς τῆς ἀγάπης γιὰ τοὺς Ἰταλιάνους, ποὺ στέκουνται, ὅπως πάντα, κρύοι καὶ περήφανοι καὶ δὲν γυρίζουνε νὰ τοὺς δοῦνε αὐτοὺς τοὺς 'ἐν Χριστῷ ἀδελφούς', ποὺ ὅσα τοὺς κάνανε ἀπὸ τὸν καιρὸ τῶν Σταυροφόρων ἴσαμε τώρα, δὲν τοὺς τἄκανε μήτε Τοῦρκος, μήτε Τάταρος, μήτε Μωχαμετάνος. Ἴσως καὶ οἱ δικοί μας νὰ κάνουν ἀπὸ παρεξηγημένη καλωσύνη.
      Ὅπως εἶπα, οἱ περισσότεροι δικοί μας δὲν δώσανε καμμιὰ σημασία σ᾿ αὐτὲς τὶς φιλοπαπικὲς κινήσεις, ποὺ εἶναι θάνατος γιὰ τὸ γένος μας καὶ ποὺ τὶς κινήσανε οἱ καταχθόνιες δυνάμεις ποὺ πολεμᾶνε τὸν Χριστὸ καὶ ποὺ μὲ τὰ λεπτά τους ἀγοράζουνε ὅλους, δὲν δώσανε λοιπὸν καμμιὰ σημασία, γιατὶ τὰ θεωροῦνε τιποτένια πράγματα, ἂν δὲν εἶναι κι οἱ ἴδιοι ἀγορασμένοι, ἄξια μοναχὰ γιὰ κάποιους στενοκέφαλους παλιοημερολογίτες καὶ φανατικοὺς ἀποπετρωμένους χριστιανούς. Τώρα τὰ μυαλὰ γινήκανε φαρδειά, καὶ καταγίνονται μὲ ἄλλα κοσμοϊστορικὰ προβλήματα! "Θὰ καθόμαστε νὰ κυττάζουμε τώρα παπάδες κι Ὀρθοδοξίες"; Μὰ αὐτοὺς δὲν τοὺς μέλει κι ἂν ἐξαφανισθεῖ ἀπὸ τὸν κόσμο κάθε ἑλληνικὸ πράγμα. Καὶ θὰ ἐξαφανισθεῖ ὄχι τόσο εὔκολα μὲ τὸν ἀμερικανισμὸ ποὺ πάθαμε, ὅσο ἂν γίνουμε στὴ θρησκεία παπικοί. Γιατί γι᾿ αὐτοῦ πᾶμε. Παπικὴ Ἑλλάδα θὰ πεῖ ἐξαφάνιση τῆς Ἑλλάδας. Νά γιατί εἶπα πῶς εἶναι πολὺ σπουδαῖο ζήτημα αὐτὲς οἱ ἐρωτοτροπίες ποὺ ἀρχίσανε κάποιοι κληρικοὶ δικοί μας μὲ τοὺς παπικούς, κι ἡ αἰτία εἶναι τὸ ὅτι δὲν νοιώσανε τί εἶναι Ὀρθοδοξία ὁλότελα, μ᾿ ὅλο ποὺ εἶναι δεσποτάδες.
      Τὸ κακὸ εἶναι πὼς ὁ λαὸς δὲν πῆρε, καλά-καλά, εἴδηση γιὰ τὴ συνωμοσία. Ποιὸς νὰ τὸν πληροφορήσει, ἀφοῦ οἱ γραμματισμένοι τὰ θεωροῦνε αὐτὰ τὰ πράγματα ἀνάξια γιὰ τὴ μοντέρνα σοφία τους, καὶ τρέχουν σημαιοφόροι σὲ κάθε νεωτερισμό;
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    9. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
      Τὸ κακὸ εἶναι πὼς ὁ λαὸς δὲν πῆρε, καλά-καλά, εἴδηση γιὰ τὴ συνωμοσία. Ποιὸς νὰ τὸν πληροφορήσει, ἀφοῦ οἱ γραμματισμένοι τὰ θεωροῦνε αὐτὰ τὰ πράγματα ἀνάξια γιὰ τὴ μοντέρνα σοφία τους, καὶ τρέχουν σημαιοφόροι σὲ κάθε νεωτερισμό;
      Ἀπὸ τότε ποὺ ἀρχίσανε οἱ λυκοφιλίες ἀνάμεσα στοὺς δικούς μας καὶ στοὺς παπικοὺς (καὶ σημείωσε πὼς οἱ δικοί μας φαγωθήκανε πρῶτοι νὰ πιάσουνε σχέση μὲ τοὺς Λατίνους σὰν νὰ πήρανε ἀπὸ κάπου διαταγή, κι ὁλοένα μιλᾶνε γιὰ 'τὸν διάλογον' μαζί τους, δίχως νὰ ξέρουνε καλὰ-καλὰ τί λένε), ἀπὸ τότε λοιπόν, ἀκοῦμε, κάθε τόσο, κάτι πράγματα θεατρικά, ἄνοστα, ἀνόητα, δίχως καμμιὰ σοβαρότητα, ὅπως εἶναι ἡ λεγόμενη 'Διάσκεψις τῆς Ρόδου', τὰ νέα παρεκκλήσια τοῦ Βατικανοῦ, κ.τ.λ.
      Στὴ Ρόδο πήγανε οἱ δικοί μας μὲ σκοπὸ νὰ πουλήσουν τὴν Ὀρθοδοξία, γιατὶ γι᾿ αὐτοὺς εἶναι καθυστερημένη μορφὴ τοῦ Χριστιανισμοῦ, δηλαδὴ ἕνας βλάχικος χριστιανισμός, καὶ ν᾿ ἀρχίσουν τὸν 'διάλογον', ποὺ νὰ τὸν πάρει ἡ εὐχὴ αὐτὸν τὸν 'διάλογον'. Καὶ τί κάνανε; Τίποτα! Λόγια πολλὰ καὶ χαμένα, ποὺ νὰ ντρέπεται κι ὁ τελευταῖος Ἕλληνας Ὀρθόδοξος.
      Προχθὲς πάλι μάθαμε πὼς ὁ Πάπας ἐγκαινίασε ἕνα νέο παρεκκλήσιο στὸ Βατικανὸ καὶ ἔβαλε γιὰ εἰκόνες (μὴ χειρότερα!) τὶς φωτογραφίες τοῦ Πάπα καὶ τοῦ Ἀθηναγόρα, 'ὁ ὁποῖος ἵσταται ὄπισθεν τοῦ Ποντίφηκος'! Φαντασθεῖτε παρεκκλήσιο μὲ φωτογραφίες (τί ἀκαλαίσθητα πράγματα!). Ὁ Πάπας λοιπὸν θὰ προσεύχεται μπροστὰ στὶς δικές του φωτογραφίες! Δηλαδὴ τρελλάθηκαν οἱ ἄνθρωποι! Αὐτὰ δὲν τὰ κάνανε μήτε οἱ ἀραπάδες τῆς Ἀφρικῆς.
      Συλλογίζομαι πόση σοβαρότητα ἔχουν οἱ Μουσουλμάνοι στὴ θρησκεία τους, καὶ ποῦ καταντήσανε τὴ θρησκεία τοῦ Χριστοῦ αὐτοὶ οἱ ἀθεόφοβοι Ἰταλιάνοι, ποὺ προσκυνᾶνε ἀγάλματα τῆς Παναγιᾶς μὲ κοκκινάδια, μὲ σκουλαρίκια καὶ μὲ δαχτυλίδια. Κι ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι, ποὺ φυλάξαμε τὸ βαθὺ μυστήριο τῆς εὐσέβειας, τώρα, στὰ καλὰ καθούμενα, πᾶμε νὰ γίνουμε ἕνα μ᾿ αὐτοὺς ποὺ γελοιοποιήσανε τὸν Χριστὸ ὅσο κανένας ἄθεος.
      Ἀλλά, ἀπὸ ποῦ νὰ πιάσει κανένας καὶ ποῦ νὰ τελειώσει;
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    10. 10:37: τι έχεις να πεις για το κείμενο του Κερμενιώτη; Τα περί "ψυχολογικών προβλημάτων" είναι για εύκολο εντυπωσιασμό!

      Διαγραφή
    11. Ὅσοι ἤτανε ἕως τώρα ἀδιάφοροι γιὰ τὴ θρησκεία καὶ γιὰ τὴν Ἐκκλησία, καὶ ποὺ πολλοὶ ἀπ᾿ αὐτοὺς τὶς περιπαίζανε μάλιστα, ὅλοι αὐτοὶ γινήκανε ἔξαφνα παπόφιλοι, καὶ μασᾶνε σὰν μαστίχι τὴν ψεύτικη λέξη 'ἀγάπη'. Μεγαλύτερο ρεζιλίκι δὲν ἔγινε. Ἐμεῖς οἱ ἄλλοι ποὺ εἴμαστε κολλημένοι ἀπὸ νεότητος στὴν Ἐκκλησία μας, εἴμαστε στενοκέφαλοι, μοχθηροί, γυμνοὶ ἀπὸ ἀγάπη κι ἀπὸ ἀληθινὴ εὐσέβεια. Ἡ μόδα εἶναι τώρα νὰ φαίνεσαι ἄνθρωπος τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔνοιωσε τὰ 'αἰτήματά' της.
      Σὲ καιρὸ λοιπὸν ποὺ κάνουνε οἱ δικοί μας αὐτὲς τὶς ὕποπτες ἐρωτοτροπίες μὲ τὸν Πάπα, ἔρχουνται ἀπὸ τὴν ἐπικράτειά του, ἀπὸ τὴ Δύση, πολλὲς ψυχὲς ποὺ ἔχουν ἀπελπισθεῖ ἀπὸ τὴν ψευτιὰ τοῦ παπισμοῦ, καὶ διψοῦνε ν' ἀπογευτοῦνε τὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ. Πολλοὶ ἀπ' αὐτοὺς βαφτίζονται Ὀρθόδοξοι. ... Ἕνας ἀπ' αὐτοὺς εἶναι ὁ Olivier Clément ... Ἄλλος ἕνας Γάλλος ... εἶναι ὁ Ἠλίας Ρουάρτ. Λεγότανε πρὶν Ἐντγκάρ, καὶ σὰν βαφτίστηκε ὀρθόδοξος, ὀνομάσθηκε Ἠλίας. ...
      Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ποὺ γεννήθηκε κατόλικος ἀπὸ κατόλικους, γενεές - γενεές, ζητοῦσε μὲ ἁγνότητα τὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ, ποὺ δὲν τὴν εἶχε βρεῖ στὸν παπισμὸ καθόλου, ἀλλὰ εἶχε βρεῖ ψευτιὰ καὶ σιχαμερὴ παραμόρφωση. Ζητῶντας λοιπὸν μὲ πόθο νὰ βρεῖ τὴν καθαρὴ πηγὴ "τοῦ ζῶντος ὕδατος", πλησίασε καὶ τὴν Ὀρθοδοξία, καὶ σὰν εἶδε πὼς βρῆκε ἐκεῖνο ποὺ ζητοῦσε, φυλαγμένο καλὰ ἀπὸ αἰῶνες μέσα σ' αὐτὴ τὴν ἱερὴ Κιβωτό, ἔκλαψε ἀπὸ εὐγνωμοσύνη καὶ εὐχαρίστησε τὸν Κύριο ποὺ τὸν ὡδήγησε κοντά του, καὶ δὲν παύει ἴσαμε τώρα νὰ τὸν εὐχαριστεῖ. Αὐτὴ ἡ κατάσταση σ' αὐτὸν δὲν στάθηκε ἕνας περαστικὸς ἐνθουσιασμός, ὅπως σὲ ἄλλους, ἀλλὰ ἔγινε ζωή του κι ἀναπνοή του: "ἐν τῇ Ὀρθοδοξίᾳ ζῇ καὶ κινεῖται καὶ ἔστιν".
      Ἀπὸ χρόνια γνωρίσθηκε μὲ τὸν Ἀλέξανδρο Καλόμοιρο, αὐτὸν τὸν λαμπρὸ νέο γιατρό, ποὺ ἔγραψε πολλὰ θρησκευτικὰ ἄρθρα καὶ πρὸ πάντων ἐκεῖνο τὸ μοναδικὸ Κατὰ Ἑνωτικῶν.
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    12. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
      Ἀπὸ τότε κρατᾶ ἀλληλογραφία μαζί του, καὶ τὸν ἔχει σὰν πνευματικὸν ὁδηγό. Συχνὰ γράφει καὶ σὲ μένα, καὶ πάντα τὰ γράμματά του εἶναι γεμᾶτα ἀπὸ ἐνθουσιασμὸ γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία. ...

      Σ' ἕνα γράμμα του, πέρυσι τὸ καλοκαίρι, μοὔγραφε:

      "Σᾶς ἀναγγέλω τὸν θάνατον τοῦ πατρός μου Λουδοβίκου Ρουάρτ, εἰς ἡλικίαν 89 ἐτῶν, συμβάντα τὴν 28ην Ἰουνίου 1964. Πρὸ ἑνὸς μηνὸς μᾶς προσεκάλεσε, τὴ Θάμαρ καὶ ἐμέ, καὶ ἠθέλησε νὰ κάμωμεν εἰρήνην (νὰ συγχωρηθοῦμεν). Μᾶς εἶπε: "Ἐγίνατε πάλιν καθολικοί;". Τοῦ ἀπήντησα: "Εἴμεθα Καθολικοὶ Ὀρθόδοξοι". Εἶπε: "Αὐτὸ εἶναι ἀντίφασις (contradiction)". Τοῦ εἶπα: "Ἡ Ἐκκλησία εἶναι μυστηριακὴ καὶ ὄχι διοικητική (L' Eglise est sacramental et pas administrative)". Τότε ἠρέμησε καὶ εἶπε: "Θὰ κάμωμεν εἰρήνην". Ἔπειτα πρόσθεσε: "Τί κάνεις;", ἐννοῶν τὴ δουλειά μου. Τοῦ εἶπα: "Ἡ σκέψις σου ἂς εἶναι εἰς τὸν Θεόν, αὐτὸ μόνον ἔχει ἀξίαν". Τὸν ἐκάλυψεν ἡ εἰρήνη. Ἔπειτα ἐβγήκαμεν ἀπὸ τὸ δωμάτιόν του. Ἀπέθανε μετὰ ἕνα μῆνα, λυπημένος διότι μᾶς ἐταλαιπώρησε. Χάρις σ' ἐμᾶς, τοὺς ἀναξίους, ἀνασηκώθηκε μία γωνία τοῦ παραπετάσματος καὶ ἐννόησε τὴν πλάνην του καὶ ἐγαλήνευσεν. Εἴθε ὁ Χριστὸς Παντοκράτωρ νὰ τὸν ἀναπαύση ἐν εἰρήνῃ. Ἀμήν. Ὁ πατέρας μου στὴν ἀρχὴ εἶχε συντάξει τὴν διαθήκην του ἐναντίον μου (ἀποκληρώνοντάς τον). Ὀκτὼ ἡμέρας μετὰ τὸν θάνατόν του, ἔμαθα ὅτι τὴν εἶχε ἀναιρέσει ...Γεννηθήτω τὸ θέλημά Του (ἑλληνικὰ γραμμένο). Ἂν θέλη ὁ Θεός, θὰ φύγουμε ἀπὸ τὴ Γαλλία. Θέλουμε νὰ κάνουμε μία δωρεὰν εἰς μίαν ἑλληνικὴν Μονήν. Καὶ ἔπειτα νὰ ὑπηρετήσουμε τὴν Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν, τὴν ὁποίαν σήμερον ὑπερασπίζουν οἱ Ἕλληνες. Θέλομεν νὰ τυπώσουμε εἰς τὰ γαλλικὰ τὸ βιβλίον τοῦ Ἀλεξάνδρου Κατὰ Ἑνωτικῶν ... Μὲ ὅλην τὴν καρδιά μου εἶμαι μαζί σας (ἐννοεῖ τὸν ἀντιπαπικὸν ἀγῶνα), μαζὶ μὲ τοὺς ὑπερηφάνους Ἕλληνας, ποὺ βαστοῦν τὸν πυρσὸν τοῦ Χριστοῦ (le flambeau du Christ), χωρὶς συμβιβασμούς, χωρὶς μασονικὲς ἀνεξικακίες, χωρὶς οὑμανιστικοὺς γλυκασμούς. Εἴθε ἡ Παναγία νὰ μᾶς προστατεύση ὅλους κάτω ἀπὸ τὴν ἀγάπην τοῦ Υἱοῦ της. Εἴθε ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ καὶ ὁ προφήτης Ἠλίας νὰ μᾶς προφυλάξουν ἀπὸ τὶς ἀνθρώπινες ἀδυναμίες. Εἴθε ὁ ἅγιος Φώτιος νὰ μᾶς διδάξη νὰ ὑπομείνωμεν τὰς ὕβρεις, καὶ νὰ μείνωμεν ἀδιάλλακτοι. Εἴθε ἡ ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ νὰ εἶναι εἰς ἡμᾶς πλέον δυνατή, παρὰ ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἑαυτόν μας, καὶ εἰς τὰς καλὰς καὶ εἰς τὰς κακὰς περιστάσεις. Ἂς προφυλαχθῶμεν, καὶ εἰς τὰς μὲν καὶ εἰς τὰς δέ, ἀπὸ τὴν ἀλαζονείαν καὶ ἀπὸ τὴν ἐπιτηδειότητα, καὶ ἂς μή λησμονῶμεν τοὺς πτωχοὺς τοῦ Χριστοῦ καὶ τὰς ἁγίας Μονάς του. Ἀμήν". ...
      .(ΤΕΛΟΣ)

      Διαγραφή
  28. https://christianvivliografia.wordpress.com/2016/04/16/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%E1%BD%B6-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5/
    Οι αλλοιώσεις του παπισμού και του προτεσταντισμού. Για να προβληματίζονται κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς πολλοί δεν προβληματίζονται και υποτιμούν την τεράστια σημασία του δόγματος.

      Διαγραφή
    2. Γι αυτό και τους φαίνονται ακατανόητες και αδιανόητες οι αντιδράσεις του ορθοδόξου πληρώματος και γράφουν για "φανατισμό", "φονταμενταλισμό" και παρόμοια!

      Διαγραφή
  29. Ο Αριστοτέλης οφείλει μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!


    Διαφορετικά οι γονείς θα μαζέψουμε τα παιδιά μας από εκεί!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΕ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΙΣΧΟΣ!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

    τι μια καλέιτε έναν αγωνιστή και την άλλη έναν προδότη!! Σα δε ντρέπεστε!

    Είστε αδικαιολόγητοι! κι εσείς κι ο μητροπολίτης που έπρεπε να βάλει τάξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ορθοδοξια ειναι κατοχυρωμενη και βαθια εδραιωμενη στις συνειδησεις των πιστων χριστιανων. Ουδεις ελπιδοφορος και ουδεις φορεας μπορει να την κλονισει γιατι και ιστορικα αν αυτο ηταν δυνατον προ πολλου θα ειχε πεσει το καστρο της ορθοδοξιας. Με αυτο το σκεπτικο δεν πιστευω στη δυναμικη του καθε ελπιδοφορου και καθολου δεν με απασχολει η ρητορικη του δεινοτητα. Μαλλον πολυ σημασια δινουμε σε καταστασςις και προσωπα οου ειναι ανικανα να πληξουν την ορθοδοξη πιστη μας οσο και αν το επιθυμουν. Ελπιζω η ταπεινη μου σκεψη να μην εκληφθει με κακη προαιρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στα Θρησκευτικά Πιστεύω των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι βαθιά ριζωμένα ( παλαιοημερολογητών και νεοημερολογητών .Ο.Χ.) Στις συνειδησιακές τζέπες των εκμοντερνισμένων ορθοδόξων κληρικών μεγάλων κλιμακίων σαφώς ΔΕΝ είναι εδραιωμένη η συναίσθηση της ΕΥΘΥΝΗΣ που έχουν για το τι κάνουν όπως το χθεσινό ΤΣΙΡΚΟ του πάπα με τους παρατρεχάμενους του Αθηνών και του Τούρκου αξιωματικού . Όσο για τις "αγάπες" άλλα λόγια για να αγαπιόσαστε υψηλά ιστάμενοι κληρικοί υποκριτές και φαρισαίοι με τις καθολίκές οδηγίες του πάπα και του υλιστικού Σατατά που τους καθοδηγεί από την ..γουόλ στρίτ.


    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μεγάλη ντροπή για τον Δεσπότη της Φλώρινας, αν τον έβλεπε ο Καντιώτης θα τον έπαιρνε με τις πέτρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θεόκλητε πούλησες την Ορθοδοξία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Oι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
    Ο μικρόκοσμός τους είναι τα μεσαιωνικά αυτοκρατορικά δόγματα της Ορθοδοξίας, «οι χριστιανικοί πληθυσμοί» και η δική τους, όχι η δική μας Ελλάδα, η υποκριτική, αργόμισθη, πελατειακή και δεφθαρμένη Ελλάδα της παπαδοκρατίας.
    Οι υπόλοιποι, οι μουσουλμάνοι, οι ετερόδοξοι, οι δυτικοί, οι δημοκρατικοί Έλληνες, δεν μετρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κατηχητικόπουλα ή κατασκηνόπουλα. Ἐκπαιδευμένα νὰ διαμαρτύρωνται, ὅταν οἱ καθηγητὲς καὶ οἱ δάσκαλοι θέλουν νὰ μάθουν κάτι διαφορετικὸ ἀπὸ τὴν χριστιανικὴν προπαγάνδα, νὰ κουτσομπολεύουν σὰ κακιασμένες γραῖες ἀπὸ τὰ δέκα τους χρόνια καὶ νὰ κάνουν τὶς χείριστες βλακεῖες, ὅταν ξεφεύγουν τῆς ἐπιτηρήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για βλακείες μην ψάχνεις αλλού! Ψάξε στο σχόλιό σου 12:00. Μια βλακεία απ την αρχή μέχρι το τέλος!

      Διαγραφή
  37. Σαν τη Λουκά είστε καημένοι, μη πω και χειρότεροι

    https://www.youtube.com/watch?v=9iTFem0jMAs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα επιτέλους, μέχρι πότε θα σας αφήνει αδέσποτους ο ψυχίατρός σας να τσιρίζετε; Καταστρέφετε ψυχές και διχάζετε την Εκκλησία. Είστε αίρεση από μόνοι σας, δεν κινδυνεύετε από άλλους!!!!!Αν δεν σας πιάνουν τα ψυχοφάρμακα λόγω εθισμού και έξεως υπάρχει το εμβόλιο για τη λύσσα!!!Καμία απεργία πείνας παίζει κ. Α.Κ. με τα ωραία σου σκίτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους "αδέσποτους" δεσποτάδες, τουτέστιν εκείνους τους επισκόπους που έχουν αφεθεί ασύδοτοι να περιφέρουν τα αιρεσιολογήματά τους χωρίς κυρώσεις από την προισταμένη τους αρχή, έχεις να πεις τίποτε;
      Υ.Γ. "Φοβερή" τω όντι "λογική"! Ώστε αποτελούν αίρεση όσοι στηλιτεύουν τις αιρέσεις! Τι να πει κανείς και τι να μολογήσει!

      Διαγραφή
    2. Να χαρώ "επίπεδο" σχολίου από τον 10:51 18/4! Παχειά λόγια και ηχηρές εκφράσεις για εντυπωσιασμό! Ανακάτεψε και την ψυχιατρική για να "διανθίσει" πιότερο το "χαριτόβρυτο" λόγο του!Επί της ουσίας, βεβαίως, τίποτε!

      Διαγραφή
    3. επιτρέπετε στα Μοναστήρια το Internet;και στους Καντιωτικούς; Σας βλέπει ο Γέροντας και παθαίνει ΣΟΚ!!!!φτου κακά...άρχισα να το διασκεδάζω πάντως!!!χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχ

      Διαγραφή
    4. Προς 9:20: "γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ή".
      Εμείς πάντως δε γελάμε με το ανόητο σχόλιό σου! Μελαγχολούμε!

      Διαγραφή
    5. 9.20 δεν είμαστε μοναστηριολάτρες και καντιολάτρες όσοι αηδιάζουμε με τις αιρέσεις! Είμαστε κι άλλοι που ανεξάρτητα από τις θέσεις του Καντιώτη και κάθε μοναστηριού διαφωνούμε κάθετα με τον αιρετικό μας Δεσπότη Θεόκλητο και την τακτική ξεπουλήματος των πάντων Ελπιδοφόρου!

      Μην υποτιμάς συλλήβδην την εκφραζόμενη αγανάκτηση επειδή έχεις προσωπικά κόμπλεξ!

      Διαγραφή
  39. Ο κ.Κερμενιώτης παρέθεσε ένα θαυμάσιο κείμενο με παραπομπές στη Θεολογία, την Εκκλησιολογία, του Ιερούς Κανόνες και την πατερική γραμματεία.
    Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ούτε ένα σχόλιο που να το αποδομεί με οσιώδη επιχειρήματα.
    Γιατί οι φωνασκίες περί φανατισμού, ταλιμπανισμού κ.τ.ο. δε συνιστούν φευ! ουσιώδη κριτική των θέσεων του συντάκτη του κειμένου.
    Όπως επίσης και η καταφυγή στην πληθωρική αγαπολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως επίσης και οι περί Λουκά και ψυχιάτρων ανοησίες κάποιων που νομίζουν ότι έτσι θα απαξιώσουν κάποιους σχολιαστές που δε συμφωνούν μαζί τους!

      Διαγραφή
  40. Δέν περιμέναμε ποτέ ὅτι ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης θά συλλειτουργοῦσε μέ τόν ΑΝΑΞΙΟ Μητροπολίτη Προύσης κ. Ἐλπιδοφόρον.

    Ἔλεος καί ντροπή του!

    Μετεβλήθει σέ δεκανίκιον τῶν Οἰκουμενιστῶν;

    Δέν βγάζει ἄχνα γιά τό σωρηδόν προβλήματα πού μαστίζωσι τήν Ἐκκλησία, γιατί ᾆρά γε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Από τα μέλη και τον γραμματέα του Αριστοτέλη που φέρονται(;) ως άνθρωποι της Εκκλησίας, πιστοί στην Ορθοδοξία, μακριά από την παναίρεση του οικουμενισμού περιμένουμε απολογία! Μας απογοητεύσατε κύριοι! Δε μπορείτε τη μία Κυριακή να ομιλείτε για τα εθνικά ιδανικά, να κάνετε χορωδίες κατηχητικών, να ψέλνετε κι απ' την άλλη να υπογράφετε τιμητικά κάδρα σε έναν ΠΡΟΔΟΤΗ!

    Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διαβάζω 111 σχόλια (και βλέπουμε). Πουθενά στον κόσμο τα παραπάνω δεν λογίζονται σπουδαία είδηση και θα προσπερνούσε απαρατήρητη. Όμως στη χώρα μας και δη στην πόλη μας,όπου βασιλεύει ο σκοταδισμός και ο Μεσαίωνας τα παραπάνω έγιναν πρωτοσέλιδο ή φλέγον ζήτημα ημερών...
    LV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους πιστούς ορθόδοξους χριστιανούς πρόκειται για σπουδαιότατη είδηση. Για κάποιους τραγικά ανυποψίαστους αναφορικά με την κεφαλαιώδη σημασία που έχει το ορθόδοξο δόγμα για την ακεραιότητα της πίστης τους δεν αποτελεί σπουδαία είδηση. Αυτοί μπορούν να κάνουν κάτι απλό,να αλλάξουν ανάρτηση! Αφού δεν πρόκειται για σπουδαία είδηδη, και το κυριότερο, αφού οι απόψεις τους έχουν ελάχιστη βαρύτητα...

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ LV. ΕΙΣΑΙ Ο "ΦΩΤΑΔΙΣΤΗΣ" ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ;

      Διαγραφή
  43. Τελικά ο κ. Κερμενιώτης έγραψε το ανωτέρω κείμενο ή τα καντιωτικά παράσιτα του παρελθόντος; Πάπα του Αγιωτάτου και θεοπροβλήτου Πάπα πολλά τα έτη!!!!!Χριστε βοήθει επισκόπο Πάπα!ετοιμάζω και σκίτσο σαν της δ. Α.Κ.Διαβόλους να παρασέρνουν αφιερωμένες από τη μύτη, να ασελγούν και άλλα.χοχοχοχοχοχοχοχοχοχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τη προτροπή αποχής από τους χώρους παρουσίας του Ελπιδοφόρου, του απαράδεκτου κειμένου αυτού του Κερμενιώτη, την ακολούθησαν οι Ιουδαίοι οδηγώντας τον σιδεροδέσμιο κρατούμενο Ιησού στον Πιλάτο:
    "καὶ αὐτοὶ οὐκ εἰσῆλθον εἰς τὸ πραιτώριον, ἵνα μὴ μιανθῶσιν, ἀλλ' ἵνα φάγωσι τὸ πάσχα" (Ιω 18,28).
    Και έτσι έμειναν καθαροί για τη γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως άστοχο και άσχετο το σχόλιο του 10:38.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά κάναμε και δεν εκκλησιαστήκαμε την περασμένη Κυριακή στον άγιο Παντελεήμονα. Δυστυχώς ο μητροπολίτης αντί να αντιτάξει ένα βροντερό ΟΧΙ στην παρουσία του Ελπιδοφόρου στη Φλώρινα συλλειτούργησε μαζί του κατασκανδαλίζοντας τον πιστό λαό. Και σε πληροφορώ ότι πολλοί ήταν αυτοί που ενημερώθηκαν εκ των υστέρων και μέμφθηκαν κάποιους εγκαίρως ενημερωμένους γιατί δεν τους ενημέρωσαν και αυτούς.
      Όταν πρόκειται για θέματα πίστεως δε θα κάνουμε πίσω! Ας το έχει αυτό υπόψιν ο μητροπολίτης και οι συνεργάτες του όπως ο πρωτοσύγκελλος π.Νικηφόρος Μανάδης.

      Διαγραφή
    3. ΉΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ!

      Διαγραφή
  45. Παρατηρώ τους θρήσκους που τα βάλανε με αυτόν το Μητροπολίτη και όχι μόνο. Μίσος, μίσος, μίσος χωρίς όρια και κακία. Μίσος για τους πάντες, για Πάπα, Μητροπολίτες ορθόδοξους, Πατριάρχες και για κάθε έναν που δεν θέλει να τους ακούσει. Μίσος που δεν μαζεύεται από πουθενά. Είτε λαϊκοί είτε παπάδες κολυμπάνε στο μίσος. Σε σταυρώνουν με το μίσος τους. Μίσος για καθολικούς, ορθόδοξους, για τον έναν, για τον άλλον. Η χαρά τους είναι το μίσος, η θρησκεία τους είναι το μίσος, η ζωή τους το μίσος. Υπερφίαλο, αχαλίνωτο μίσος. Η χειρότερη κακοποίηση του χριστιανισμού είναι το μίσος. Αντί να χαρούν τη θρησκεία τους σκλαβώθηκαν στο μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έτσι διέγνωσε η αφεντιά σου 7:59 μάλλον έτσι θα είναι!
      "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"!

      Διαγραφή
    2. Mάλλον δεν κατάλαβες τίποτε απ την όλη υπόθεση 7:59.

      Διαγραφή
    3. "Λόγια, λόγια, κομπολόγια".

      Διαγραφή
    4. All these , all comments and everything is a BIG nonsense. STUPIDITY of first class. Christianity is Christianity. The faith in Jesus Christ. Full stop. All the rest is IDIOTIC talk.

      Διαγραφή
  46. Αν δεν φύγει το βαθύ σκοτάδι της Ορθολοξίας πάνω από τη χώρα των δύστυχων ρωμιών, δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, δεν πρόκειται να έχουν ένα ικανοποιητικό κράτος, δεν πρόκειται να απαλλαγούν από τις δεκάδες αρνητικές πρωτιές που τους διακρίνουν και τους εξευτελίζουν, δεν πρόκειται να τους πάρει κανείς στα σοβαρά, θα είναι μονίμως χρεωκοπημένοι δουλοπρεπείς και ζήτουλες, όπως και είναι τα τελευταία 200 χρόνια της «χιλιοδοξασμένης και ευλογημένης» Νεοελλαδάρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτά τα στραβά που λες πάνε να ζητήσεις το λόγο σε αυτούς που ψηφίζεις ή αυτούς που πάλι θα ψηφίσεις αύριο!
      Ό,τι θυμάται ο κάθε κατακαημένος που νομίζει πως σκέφτεται κιόλας χαίρεται.
      Ο απόλυτος πάτος παντού!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  47. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ
    "Αίσχως,αίσχως.Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει,τον Πάπα να καταράσθε αυτός θα είναι η αιτία του κακού,και εσείς τον λέτε αγιώτατο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.