Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το Kids Athletics στη Φλώρινα (φωτογραφίες)

Δεκάδες μικρά παιδιά γέμισε χθες το Νέο Πάρκο της Φλώρινας, τα οποία αγωνίστηκαν και μυήθηκαν στα αγωνίσματα του στίβου μέσα από το πρόγραμμα «Kids Athletics».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν κυρίως γονείς των παιδιών, αλλά και περαστικοί πολίτες που ενθουσιάστηκαν με τις προσπάθειες τους, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και των φορέων της Φλώρινας.

Το πρόγραμμα «Kids Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.



Είναι σχεδιασμένο από την IAAF και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει.



Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.


2 σχόλια:

  1. Γυμναστικοί Αγώνες !!!!!

    Σας θυμήθει κάτι από την 8ετία των ΣΥΝταγματαρχών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή εκδήλωση. Τα αγγλικά τι τα θέλετε;;; Σε λίγο θα ξεχάσουμε τα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.