Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος

Ερώτηση με θέμα «Βαρύ το πλήγμα στην εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος» κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτική η ερώτηση:

Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,
Αυτή τη στιγμή, δεκάδες παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος στη Φλώρινα και πολλοί περισσότεροι σε ολόκληρη την Ελλάδα πλήττονται από την απότομη διακοπή της απορρόφησης της εγχώριας παραγωγής από τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πετούν το γάλα που παράγουν στερώντας τις οικογένειές τους από τα αναγκαία εισοδήματα για να επιβιώσουν.
Από την άλλη, εγχώριες βιομηχανίες γάλακτος, υπό τη συνεχή πίεση του ανταγωνισμού και υπό το βάρος όλων των επιπλέον φόρων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ιδίως το 2016), προσπαθούν να επιβιώσουν μειώνοντας τα έξοδά τους και προχωρώντας σε εισαγωγές φθηνού γάλακτος από χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Αυτή η κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ολική καταστροφή τους Έλληνες κτηνοτρόφους-παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος. Η μόνη άμεση λύση αυτή τη στιγμή είναι η επαναφορά του ορισμού του φρέσκου γάλακτος στις πέντε μέρες ή η κατάργηση των φόρων και των επιβαρύνσεων στις βιομηχανίες του γάλακτος, με την υποχρέωση να απορροφούν το σύνολο της εγχώριας παραγωγής.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
1. Γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παραγωγή και αγορά γάλακτος;
2. Προτίθεστε να επαναφέρετε τον χαρακτηρισμό του φρέσκου γάλακτος στις πέντε μέρες;
3. Σκοπεύετε να ελαφρύνετε φορολογικά τις επιχειρήσεις γάλακτος, με την προϋπόθεση να απορροφούν το σύνολο της εγχώριας παραγωγής;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

11 σχόλια:

  1. Κύριε Αντωνιάδη μάλλον έχετε κοντή μνήμη. Την ερώτησή σας πρέπει να την απευθύνετε προς το κόμμα σας, δεν θυμάστε ότι επί ημερών του καθιερώθηκε το επταήμερο για το φρέσκο γάλα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κανέναν πολιτικό ή κανέναν Έλληνα χωρίς μνήμη χρυσόψαρου....;;;;Αφού βρήκανε χαζό λαό την δουλειά τους κάνουνε...Δεν τους κατακρίνω....Μας αξίζει που είμαστε η παλλακίδα των ευρωπαίων....

      Διαγραφή
  2. Για να πιεις πλεον φρεσκο γάλα στην Ελλάδα πρέπει ναχεισ γκομενα την αγελάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφιερωμένο στον κ. Αντωνιάδη τον ερωτησάκια και σε όλους τους ερωτησωερωτευμένους : Κατερίνα Στανίση, 1993 - Να σου κάνω μια ερώτηση; Να σου κάνω μια ερώτηση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτική αφιέρωση, ωραίο τραγούδι. Το έχει απόλυτη ανάγκη ο ΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ τώρα που προσπαθεί να ξεπεράσει το στραπάτσο των εσωκομματικών εκλογών.

      Διαγραφή
  4. Κ. Αντωνιάδη ,ακόμα περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί της Φλώρινας να υποβάλλεται μια ερώτηση για τα προβλήματα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Αντωνιάδη αφήστε τους να λένε . Οι βαρκάρηδες του Σακουλεύα είναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς του Βοσκόπουλου η αλλιώς τα Βοσκοπουλάκια, παπαγαλακια ασχοληθείτε λίγο με το Δήμο και αφήστε τον Αντωνιάδη. Ευτυχώς διανύσαμε έναν ακόμα ζεστό χειμώνα χάρη στην τηλεθέρμανση που μας εξασφάλισε ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ απο το 2015 όπως το ειχε ταξει προεκλογικα, ευτχώς που οι δρόμοι μας δεν έχουν καμία λακούβα και επιτέλους το νέο δημοτικό πάρκινγκ είναι έτοιμο και έτσι θα δοθεί λυση στο μεγάλο κυκλοφοριακό προβλημα της πόλης. Αφού λοιπόν δείτε αυτό το ωραίο όνειρο αλλαξτε και πλευρό και δώστε ένα ακόμα υπνοστεντόν σε όσους εξακολουθουν ακόμα να σας πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη και η παραγωγή μπανάνας στο Κογκό δεν πήγε καλά φέτος. Κάνε μια ερώτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ερωτησάκιας είναι εδώ , Θα λύσει και το πρόβλημα του Κογκό.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.