Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αναβλήθηκε, για τρίτη φορά, η συζήτηση για το ενεργειακό μέλλον της Φλώρινας

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη με τίτλο «Ενεργειακό μέλλον του Νομού Φλώρινας», αναβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλέστηκε κώλυμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση είχε προγραμματιστεί από το αρμόδιο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής να συζητηθεί άλλες δύο φορές, στις 11 και στις 15 Απριλίου.

Αναμένουμε να οριστεί νέα ημερομηνία συζήτησης και ελπίζουμε πως ο κ. Σκουρλέτης (υπουργός Ενέργειας), θα προσέλθει αυτή τη φορά στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στον κ. Γιάννη Αντωνιάδη, βουλευτή Φλώρινας στα παρακάτω ερωτήματα που του έθεσε:
1. Πότε και πώς θα γίνει η αποκατάσταση του εδάφους, που χρησιμοποίησε η εταιρία για εξόρυξη λιγνίτη και ποιος είναι ο ευρύτερος σχεδιασμός σας για την περιοχή (μετεγκατάσταση Αχλάδας - Ορυχεία Βεύης – Κλειδιού, ΑΗΣ Μελίτη 1 και 2 και ΑΗΣ Αμυνταίου με υγρή αποθείωση); Σκοπεύετε να καλέσετε σε διαβούλευση την τοπική κοινωνία;
2. Πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις στους κατοίκους της Αχλάδας Φλώρινας: Εξετάζεται η δυνατότητα αυτές να αποδοθούν από την ίδια την ΔΕΗ, η οποία στην συνέχεια θα μπορεί να τις συμψηφίσει με τις αποπληρωμές προς την εργολάβο εταιρία;

1 σχόλιο:

  1. Επιτελους καιρος ηταν να ασχοληθει καποιος με τα σοβαρα προβληματα του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.