Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το πλάνο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα ορυχεία λιγνίτη στη Φλώρινα

Θέματα λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων στη Φλώρινα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο και τον αντιδήμαρχο Αμυνταίου Αβραάμ Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση τέθηκαν συγκεκριμένα τα ζητήματα της λειτουργίας και επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, Βεύης, Κλειδιού, της λειτουργίας των ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης, η μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων καθώς και η δυνατότητα σχεδιασμού νέας χάραξης, μέσα από τα ορυχεία της Βεύης, του τμήματος της Εγνατίας Οδού Ξινό - Διασταύρωση Αμμοχωρίου - Φλώρινα.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ορυχείο Αχλάδας μέσω της συνεννόησης των εμπλεκόμενων μερών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ:

- Οι προτάσεις της Περιφέρειας για τα υπόλοιπα θέματα θα εξεταστούν ως προς τις λεπτομέρειες, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η κατάσταση και να αναδειχθούν οι πιο πιθανές λύσεις.

- Στοιχεία αυτής της επεξεργασίας αποτελούν, η ανάγκη στήριξης της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, οι γενικές κατευθύνσεις για την σταδιακή μείωση της χρήσης του λιγνίτη, το δικαίωμα και η ανάγκη της ΔΕΗ να εκμεταλλεύεται ορθολογικά τους πόρους της, οι πραγματικές ανάγκες που καλείται να καλύψει το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής στο σύνολό του.

Πηγή: newsbomb.gr

9 σχόλια:

  1. Μπραβο Στεφανε Μπιρο ,Βλεπω οτι γινεται μια τεραστια συντονισμενη αλλα και κατα μονας προσπαθεια των θεσμικων οργανων του νομου.Ο αντιπεριφεριαρχης , οι βουλευτες και το εργατικο κεντρο Φλωρινας χωρις ,πολιτικες φανφαρες ,μεσα απο συνεχεις συσκεψεις και συνεργασιες ,ταρακουνουν τη δυσκινητη κρατικη μηχανη , ωστε να βρεθει αμμεση λυση για την επαναλειτουργια του ορυχειου Αχλαδας και οι εργαζομενοι να γυρισουν στις δουλειες τους.Δεν αντεχουμε αλλη ανεργια ,οταν μαλιστα ειναι κοντινος ο δρομος προς την εργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ???ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΥΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΙΩΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ?? ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ??ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΠΙΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στου άντρα το μυαλό, εκδρομή φωτογραφία και χορό ..

      Διαγραφή
  3. Ανωνυμε 11.05 η προβοκάτορες η ουφο εισε. Που ζεις πιον πας να δουλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί οι τεμπέληδες θα δώσουν λύσεις; Το πιστεύετε αυτό; Πόσες υποσχέσεις τήρησε ο σφύριζα μέχρι τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας αποκαταστησουν πρωτα τις τρυπες που αφησαν στην αχλαδα και μετα ασ ανοιξουν. αν ανοιξουν. για την καταστροφη που εχουν κανει γυρω γυρω απο το χωριο ουτε λογος. να ρθει να τα δει ο κ. σκουρλετης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο πλάνο , αυτοί σε λίγο θα φύγουν με αεροπλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν περιμένατε από τον Σκουρλέτη σώθηκατε αυτό το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι την παρτιτου να ψηφίζει χαράτσια για τους φτωχούς όχι για τους Βουλευτές.Λύση εδώ δεν βλέπω Στεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεπλυνατε όλη την βρωμιά των ΝΔΠΑΣΟΚΩΝ !!!Φτάσαμε να ψάχνουμε τον καλυτερο κλεφτη!!Μην μας σώζεται άλλο φτάνει!!! Μην πολεμάτε άλλο για τον λαό φτάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.