Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναμένεται η οριστική απόφαση για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των Δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δυτικής Μακεδονίας

Η λειτουργία των δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφενός παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα θύματα και συμβάλλουν στην ανατροπή στερεότυπων αναπαραγωγής βίας, αδικίας και ανισότητας και αφετέρου συνιστούν φορείς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τις τοπικές κοινωνίες. Για το λόγο αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρευσης λύσης για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Με αφορμή το με ημερομηνία 14/04/2016 ερώτημα της Περιφερειακής Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Α. Κανδύλη, σχετικά με τη συνέχιση των δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας, δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε τις γυναίκες, αλλά και το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας ότι μετά απο σειρά επαφών με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Π. Κουρουμπλή αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα η οριστική απόφαση για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Η συνέχιση της λειτουργίας των δομών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας της Δυτικής Μακεδονίας θα εξασφαλισθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2016 από εθνικούς πόρους, στη συνέχεια και ως το τέλος του 2016 απο πόρους της Περιφέρειας, ενώ για το 2017-2018 απο το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της αναγκαιότητας της χρηματοδότησης της συνέχισης των σχετικών δομών έγινε γνωστό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον Ιούλιο του 2015 με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο οποίο η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα, αναζητώντας στη συνέχεια λύσεις διασφάλισης της συνέχειας των Δομών Στήριξης των Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήρη αντίληψη της αναγκαιότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.