Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ξεκινά αύριο ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο δήμο Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι:  «Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα, εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η συμμετοχή στις δράσεις προληπτικής Ιατρικής που γίνονται στο Δήμο μας είναι πάρα πολύ σημαντική για την προστασία της υγείας του καθενός και της καθεμίας μας. Ειδικά όμως για τις μαστογραφίες κάνω έκκληση στις δημότισσες που είναι σε κατάλληλη ηλικία να προσέλθουν να εξεταστούν γιατί έτσι θα νικήσουμε τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού».

Η κινητή μονάδα θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο την Τετάρτη 20.4.2016 και την Πέμπτη 21.4.2016 στο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα.

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν στο 23850/46284 από 9.00πμ. έως 1.00μ.μ για να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.