Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

1ος Ανοιξιάτικος Δρόμος Φλαμπούρου - 1st Flampouro Race

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Tο Φλάμπουρo» και η Ομάδα Δρομέων της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ - Σ.Ε.Ο ΦΛΩΡΙΝΑΣ, διοργανώνουν αγώνες βουνού 13 και 5 χμ. στο Φλάμπουρο - Φλώρινας.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο 7 Μαΐου 2016
- Ώρα 15.00 – Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ
- Ώρα 15.15 – Εκκίνηση αγώνα 13 χλμ
Αφετηρία – Τερματισμός: Στην πλατεία του χωριού

Δικαίωμα Συμμετοχής
- Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών καθώς και ανήλικοι προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα .
- Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τρέξουν στους αγώνες θα δοθούν δωρεάν συλλεκτικά μπλουζάκια της διοργάνωσης και τσαντάκι με διατροφικό υλικό.
- Θα γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ στον αγώνα των 13 χλμ. Θα υπάρχει και σταθμός ελέγχου σε κομβικό σημείο της διαδρομής.
- Στον μεγάλο αγώνα των 13 χλμ. θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί τροφοδοσίας, ενώ στον μικρό ένας (1) στην μέση της απόστασης.
-Κύπελλα θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε Δρόμου (γενική κατηγορία).

-Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών
Έως 35
36-50
50+

-Ηλικιακές κατηγορίες γυναικών
Έως 30
30-45
45+

Επιπλέον, οι νικητές-νικήτριες της γενικής κατηγορίας, θα παραλάβουν και αθλητικό εξοπλισμό, προσφορά ενός εκ των κύριων υποστηρικτών της διοργάνωσης.
-Δωρεάν μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.
- Μετά τον τερματισμό θα προσφερθεί πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, σούπες και χυμούς.
-Υγειονομική Κάλυψη: Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη, αλλά και εθελοντές της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας, θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο, εφόσον χρειαστεί.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την 26-4-2016 στην ιστοσελίδα www.flampourorace.gr. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.
Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες θα είναι 5 €, ποσό που θα καταβληθεί στη Γραμματεία της διοργάνωσης με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού από τις 11.00 έως τις 14.00 ώρα.
Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι
-Προσφορές ξενοδοχείων για τους συμμετέχοντες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Περιγραφή Διαδρομών

Αγώνας των 5 χμ.
Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση νότια προς το Νυμφαίο. Αρχικά, η διαδρομή είναι ασφάλτινη και ακολουθεί ομαλός χωματόδρομος με ελαφριά ανηφορική κλίση διανύοντας 2,5 km μέσα στο καταπράσινο ανοιξιάτικο δάσος στους πρόποδες του Βαρνούντα, καταλήγοντας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, όπου θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου. Η επιστροφή από την ίδια διαδρομή έχει κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

Αγώνας των 13 χλμ.
Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση βόρεια προς την εκκλησία της Ανάληψης .Αρχικά, οι αθλητές θα διανύσουν 2χλμ. ομαλής επίπεδης χωμάτινης διαδρομής και ακολουθούν περίπου 1,5 χλμ. θετικής υψομετρικής που οδηγούν στον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού Ακολουθώντας τον δρόμο προς το Νυμφαίο, παράλληλα με το ιδιόκτητο δάσος «Ραδόσι» για 4 χλμ. περίπου επίπεδης και ήπιας υψομετρικής διαδρομής, οι αγωνιζόμενοι οδηγούνται μέσα από τα καταπράσινα δάση στην θέση –«Αγροφυλάκους»- και τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού όπου θα υπάρχει παράλληλα και σταθμός ελέγχου. Τέλος, η διαδρομή κατηφορίζει προς την τοποθεσία του Αγ. Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού, με κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στους διοργανωτές! Επιτέλους ένας αγώνας στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο Φλάμπουρο!!!Το πιο όμορφο χωριό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακαρι να ειναι η αρχη και για αλλους αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.