Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Σέλτσα για τα ορυχεία της Αχλάδας (video)

Χτες, κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρέστη ο πρόεδρος της ΔΕΗ κος Παναγιωτάκης. ο Βουλευτής Κ. Σέλτσας τον ρώτησε για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τα ορυχεία της Αχλάδας, καθώς το ζήτημα αφορά αρκετούς συμπολίτες μας που εργάζονται εκεί.



Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της ερώτησης του βουλευτή και της απάντησης του προέδρου της ΔΕΗ.

Κ.Σέλτσας
Επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση μας και μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα και έλαβα πέντε τηλεφωνήματα και εκφράζουν μια αγωνία ο «ΑΗΣ μελίτης» και για τα ορυχεία Αχλάδας, πείτε μας, σας παρακαλώ, αν ο ΑΚΤΩΡΑΣ πράγματι μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από την κοινοπραξία, δηλαδή, από τα ορυχεία της Αχλάδας. Ειλικρινά δέχτηκα πέντε τηλεφωνήματα την ώρα που κουβεντιάζαμε αυτό το θέμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλω μια απάντηση, για να ενημερωθούν οι κάτοικοι που έχουν πολύ μεγάλη αγωνία, γιατί είναι ήδη σε επίταξη. Είναι σε ανεργία γύρω στα 200 άτομα και το κοινωνικό πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο.

Μ.Παναγιωτάκης
Με τα ορυχεία της Αχλάδας, εκείνους που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία της Αχλάδας, βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για να προσδιορίσουμε το μέλλον της εξορυκτικής δραστηριότητας στην Αχλάδα. Στα πλαίσια αυτής της διαπραγμάτευσης, βέβαια, κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιούν τα μέσα που νομίζουν. Η ΔΕΗ πηγαίνει τελείως με καθαρούς όρους ως τέτοια επιχείρηση που είναι. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι σωστά. Εξαντλούμε κάθε περιθώριο, εκείνο που έχουμε συμφωνήσει με τον ΑΚΤΩΡΑ όμως, μπορώ να σας πω πως είναι, θα δούμε τα παρόντα προβλήματα σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό που θα γίνει την ερχόμενη δεκαετία.
Πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να βρούμε μια λύση, αλλά γενικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές παρεμβάσεις από ορισμένες πλευρές, διότι όταν γίνεται διαπραγμάτευση μιας επιχείρησης σαν τη ΔΕΗ με ένα ιδιώτη, και μάλιστα όχι και τόσο μικρό, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, όχι σωστά. Λοιπόν, με όλη την κοινωνική ευαισθησία και ειδικότερα προς την περιοχή, πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί οριστικά πια, γιατί ξέρετε τι έχει γίνει με τα ορυχεία της Αχλάδας.

10 σχόλια:

  1. Το παιδί μίλησε............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι και το ορυχειο της Βευης ρε παιδια. Δωστε λιγη σημασια και σε μας. Που εχουμε το καλυτερο λιγνητη της Ελλαδος και ειναι κλειστο 13χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...ΧΑΧΑΧΑ..ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΡΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ :p

      Διαγραφή
  3. Ειναι και το ορυχειο της Βευης ρε παιδια. Δωστε λιγη σημασια και σε μας. Που εχουμε το καλυτερο λιγνητη της Ελλαδος και ειναι κλειστο 13χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα πλάκα μου άρεσε αυτή η ανάρτηση. Έτσι λοιπόν ο κ. Αντωνιάδης που κάθε μέρα κάνει και από μια ερώτηση θα ήθελα να μας ενημερώνει και για τις απαντήσεις που παίρνει καθώς και αν παίρνει απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ....ΓΙΑ ΡΩΤΑ: ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΣΜΗ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ .... ΓΑΡΓΑΡΑ!!!!ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ Ο ΤΑΠ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ!!! ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΣΕΛΤΣΑΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΗΣΥΧΑ ΑΠΟΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ?ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ?ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ"θα δούμε τα παρόντα προβλήματα σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό που θα γίνει την ερχόμενη δεκαετία."ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ..ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ???Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΒΗΝΕΙ,ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΕΥΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ..ΞΥΠΝΑΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από ότι κατάλαβα
    ΜΠΗΚΕ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟ ΑΧΛΑΔΑΣ & ΒΕΥΗΣ
    -Ανεργία από το 40% στο 60% και από ότι διακρίνεται στον ορίζοντα , το μόνο σίγουρο επάγγελμα την προσεχή 10ετία στην Φλώρινα θα είναι το ...ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ( αν παραμείνουν 2 έδρες στην Φλώρινα και δεν γίνουν ΜΟΝΟ 1 για οικονομία - εξοικονόμηση πόρων )

    Μελίτη Αχλάδα Βευη ...

    Αλιβεντέρτσι και Καληνύχτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.