Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σύσκεψη στη Φλώρινα για το προσφυγικό

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Αντωνιάδης και Βασίλης Καραντζίδης, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας ο κ. Κων/νος Μυρωτής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας κ. Ηλίας Κάτανας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αμυνταίου κ. Βαγγέλης Ακριτίδης, ο Προϊστάμενος και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, εκπρόσωπος της ΛΕΦΕΔ Φλώρινας, εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Φλώρινας, εκπρόσωπος του ΣΕΟ Φλώρινας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από την πιθανή διέλευση και παραμονή των προσφύγων στην περιοχή μας, όπως οι χώροι φιλοξενίας, η διατροφή και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Μέσα από τον διάλογο που έγινε προέκυψαν πολύ θετικά συμπεράσματα, ενώ απόλυτα θετική ήταν και η ανταπόκριση όλων των φορέων που συμμετείχαν.

Ο κ. Μπίρος εξέφρασε την πεποίθησή του πως, αν και η Φλώρινα δεν αποτελεί προς το παρόν προορισμό για τους πρόσφυγες, η Π.Ε. Φλώρινας θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και η κοινωνία της Φλώρινας θα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

25 σχόλια:

  1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Η ΟΧΙ. Δεν μπορούν 50 νοματαίοι να κάνουν δημόσια διαβούλευση.΄Εχουμε ανεργία στο 40% έχουμε ανύπαρκτες υποδομές , δομές αποψιλώθηκαν τα πάντα στην περιοχή οι Δήμοι δηλώνουν ανύπαρκτη οικονομική επάρκεια ζούμε σε μία ανέκαθεν ευαίσθητη παραμεθόριο περιοχή και όχι στα προάστια των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Έλεος αν έρθουν και οι πρόσφυγες αναλογισθήτε τι επρόκειτω να γίνει και τι θα υποστούν οι κάτοικοι Ενδεικτικά αναφέρω έξω από το Τελωνίο Νίκης στα χωριά Νίκη Καλλινίκη Νέο Καύκασο Κλεινές Αγία Παρασκευή Μεσοχώρι σε μικρές τοπικές κοινότητες από την μία άκρη μέχρι την άλλη του λεκανοπεδίου αλλα και μέσα στην μικρή πόλη της Φλώρινας . Η Ειδομένη τότε θα φαντάζει όαση εμπρός σε αυτό σχεδιάζεται να συμβεί .Επιτέλους σκεφτήτε το μέλλον του τόπου των οικογενειών μας των παιδιών μας . Είμασταν χρόνια στο περιθώριο αλλα τώρα θα συμβεί ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει στην Φλώρινα. Ξυπνήστε πρίν έρθει το μοιραίο.. ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και όχι αποφάσεις 50 νοματαίων σε κλειστές αίθουσες του δήμου η της περιφέρειας. ΦΛΩΡΙΝΑ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέλλον? αυτό που καταρρέει καθημερινά όχι μόνο στη Φλώρινα αλλά σε όλη τη χώρα μη πω ευρύτερα? Κανείς δεν λέει ότι θα είναι εύκολο, ίσα ίσα θα ζοριστούμε όλοι αλλά οφείλουμε να είμαστε πρώτα απ'όλα άνθρωποι και να βοηθήσουμε τον βασανισμένο κόσμο που θα έρθει. Κανείς επίσης δεν είπε πως είναι κατάλληλος ο τόπος μας αλλά εφόσον δεν υπάρχει επιλογή, θα φροντίσουμε όλοι να γίνει για να βοηθηθεί όχι μόνο το μέλλον των παιδιών της πόλης μας αλλά και όσων υποφέρουν αυτή τη στιγμή και ζουν άθλιες συνθήκες δίπλα μας

      Διαγραφή
    2. Για πες μου 8:44! Όταν έρθουν εδώ και τελειώσουν οι οικονομίες τους και εφόσον δουλειές δεν υπάρχουν τι θα κάνουν? Η νομίζεις ότι δε θα αλλάξει τίποτα και εσύ θα πηγαίνεις στο πεζόδρομο και στο Fabrik και αυτοί θα μένουν σε σκηνές και δημόσια κτήρια?

      Διαγραφή
    3. 8 44 Ζείς στον "κόσμο" σου .Σε μια Φλώρινα που μαστίζεται από ανεργία του 40 τοις εκατό αυτά΄είναι ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΕΣ. ΄Περιττό να σου πώ ότι είσαι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ...Δεν ζούμε στο 2006 όπου το χρήμα έρεε από τα παντζάκια

      Διαγραφή
  2. Καθαριστε πρωτα τους κοπρους των αδεσποτων και υστερα παιξετε με τις ξεριζωμενες ψυχες που οταν τελειωσουν τα χρηματα οταν ποδοπατουνται οταν στερουνται καποια πραγματα τοτε αγριευουν τοτε θα σας δουμε και οχι τωρα που καθεστε εκ του ασφαλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φίλε. Αυτοί νομίζουν ότι θα έρθουνε 20-30 άνθρωποι όπως τα πούλμαν για εκδρομές.
      Δε καταλαβαίνουν ότι τελειώνει το παραδάκι και μετά θα φανεί η πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  3. Είναι εισβολείς ισλαμιστές . Έξω απ' την Φλώρινα , έξω απ' την Ελλάδα . Όσοι τους υποστηρίζουν είναι ρατσιστές κατά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μονοι που θα χαιρωντε θα ειναι οι τσομπαναρεοι γιατι θα βρουν πιο τζαμπα απο τους λσθρο αλβανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας ΜΉΝ ΧΕΡΟΝΤΑΙ γιατι όταν πεινάσουν οι επισκέπτες οι τσομπαναραίοι θα πηγαίνουν στις στάνες και δεν θα βρίσκουν ζωντανό μέσα.

      Διαγραφή
  5. Για να δούμε θα πληρώση και η Φλώρινα την τρέλα του Σύρζα με τους λαθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα παιδιά μας Φύγανε Μετανάστες ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο κ. Μπίρος εξέφρασε την πεποίθησή του πως, αν και η Φλώρινα δεν αποτελεί προς το παρόν προορισμό για τους πρόσφυγες, η Π.Ε. Φλώρινας θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και η κοινωνία της Φλώρινας θα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα."

    Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας? Ο κ. Μπίρος μας ετοιμάζει για κάτι που δεν το ξέρουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εγκατασταθουν στο χωριό του κάθε Μπίρου 2000 Ταξιδιώτες να δούμε τι θα λέει ΜΕΤΑ....

      Διαγραφή
  8. VLEPO KAI EDO GRAFOUN ANTHROPOI ME KALOSINI STI PSIXI TOUS!!!
    THELETE NA PAEI KAI MPROSTA AUTI H POLH ME AUTES TIS IDEES!!!
    APORO AN TA PAIDIA SAS POU EINAI ANERGA PANE POTE METANASTES POS THA THELATE NA TOUS FERONTE????KAI DEN MILAO GIA TOUS GONEIS KAI TOUS SIGGENEIS SAS POU MPORI NA ITAN KAI AUTOI KAPOTE METANASTES....!!!
    DES SAS FTAIEI O SYRIZA H AMORFOSIA KAI H KSETSIPOSIA SAS FTEEI.....
    "NOIKOKYREOI" TIS KAKIA ORAS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το παιδί μου που ήδη έφυγε Αγγλία για να δουλέψει πήγαινε εκεί παράνομα, πρώτος εγώ θα έλεγα καλά να πάθει ότι πάθει. Έχουμε και μια τιμή και μια αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    2. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ.....ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  9. Με την κυβέρνηση σε πλήρη αφασία έρχονται οι τοπικοί εκπρόσωποι να μας πουν ότι μπορεί η πόλη να αντέξει χιλιάδες μετανάστες τους οποίους θα ταΐζουν οι πολίτες. Με τι λεφτά;εδώ κλείνουν τα σχολεία γιατί δεν έχουν πετρέλαιο. Για αυτούς τους ανθρώπους που θα βρει να τους ζεστάνει; να μας πουν που θα βρεθούν τα λεφτά οι αλά καρτ αλληλέγγυοι του συριζα, να φέρουν κοστολογημένο πρόγραμμα όχι σαν της Θεσ/νίκης κανονικό. Γιατί αν δεν έχουν οταν οι εξαθλιωμενοι βγουν στους δρόμους φωνάζοντας Αλλάχ ακμπάρ οι πρώτοι που θα τρέξουν να κρυφτούν θα είστε εσείς.Το μόνο που δεν ξέρω ειναι αν θα σας προλάβουν πρώτοι οι μεταναστες ή οι εξαχριωμένοι συμπολίτες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλεις να μπω στην διαύγεια να δεις που πάνε τα χρήματα?

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΔΑΔΕΣ...Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΜΗΚΕΡΔΟΣΚΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ...

      Διαγραφή
  10. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ .......ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ .ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑ ΕΞΩ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Π.....Σ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΤΟ 'ΔΗΘΕΝ' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΣΧΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΠΟΥΝΕ ΡΑΤΣΙΤΣΕΣ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ, κτλ, κτλ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ,ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥS ΚΑΥΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥς ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥς ΝΑ ΤΟΥς ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ??? ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΙ ΤΟΥς "ΚΑΥΜΕΝΟΥΣ" ΜΕ ΤΑ ANDROID, KAI TA I-PHONE KINHTA???
    ΠΟΣΟ Μ.......Σ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΒΛΕΠΩ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΣΤΕΓΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΘΗΡΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ...

      Διαγραφή
  12. ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.