Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Έργα μέσω του ΕΣΠΑ στο δήμο Φλώρινας (video)

Για τα έργα μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και για τη δημιουργία scatepark, αναφέρθηκε στη χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.



Αναλυτικά είπε:

SCATEPARK
Μετά από σχετικό αίτημα των νέων δημοτών μας, προχωρούμε στην κατασκευή scatepark. Ο Δήμος Φλώρινας είχε υποσχεθεί στα νέα παιδιά ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας πίστας scatepark στο Νέο Πάρκο της Φλώρινας. Έχουμε προβεί στις απαραίτητες από μέρους μας ενέργειες και σχεδόν ολοκληρώνεται η πίστα αυτή.

ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Ως Δήμος έχουμε εντάξει πολλά έργα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τη σημαντική συμβολή της ΑΝΦΛΩ. Κάποια από αυτά τα έργα ήδη υλοποιούνται, άλλα είναι προς συμβασιοποίηση η οποία ελπίζουμε να γίνει μέχρι το τέλος του έτους και να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών.
Ανάπλαση Λεωφόρου Μοναστηρίου Δήμου Φλώρινας. Η μία πλευρά του δρόμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη γίνονται εργασίες και στην απέναντι πλευρά. Ο τρόπος ο οποίος χειριζόμαστε τα έργα αυτά σε συνεργασία με τους αναδόχους είναι η υλοποίηση των έργων αυτών χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων στους δημότες της Φλώρινας. συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00€.
Ανάπλαση κτιρίων, χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς έναντι αρχαιολογικού μουσείου, συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00€.
Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 €. Το έργο αυτό περιλαμβάνει τα τμήματα από το 1ο-2ο Δημοτικό σχολείο μέχρι το «Πεταλωτήριο» και το τμήμα από τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» μέχρι τα δικαστήρια. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η πλευρά πίσω από το Δημαρχείο, από τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» μέχρι τα δικαστήρια, και γίνονται εργασίες στην απέναντι πλευρά. Το υπόλοιπο τμήμα από το 1ο-2ο Δημοτικό σχολείο μέχρι το «Πεταλωτήριο» θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των δύο παραπάνω τμημάτων, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.
Ηλεκτρονικές δράσεις προβολής, συνολικού προϋπολογισμού 269.739,00€.
Κοινόχρηστα ποδήλατα Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 325.704,00€.
Μηχανολογικός εξοπλισμός Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00€.
Προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, συνολικού προϋπολογισμού 430.500,00€. Πρόκειται για συστήματα τα οποία θα συμπιέζουν τα απορρίμματα και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, εκεί όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με την ύπαρξη των κάδων και τη μη επάρκεια αυτών. Οι κάδοι αυτοί μπορούν να συλλέξουν πάρα πολλά κιλά απορριμμάτων και θα μας εξυπηρετήσουν σημαντικά.
Υπαίθρια αναψυχή στο περιαστικό δάσος Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 666.344,00€.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Περιφερειάρχη κ. Δακή για την ένταξη των παραπάνω έργων και για τη βοήθεια της Περιφέρειας στην υλοποίηση αυτών.

5 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΣΚΑΨΙΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ; ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δημαρχάρα μας αρχικά είπε να κάνουμε υπομονή. Δεν ανακατασκευάζει δρόμους γιατί θα ξανασκαφτούν σύντομα για τη τηλεθέρμανση. Ύστερα ξεκίνησε να ανακατασκευάζει το ποτάμι και τους κάθετους δρόμους. Το ίδιο γίνεται και στη Μοναστηριού.
    Σήμερα μας είπε ότι από Γενάρη άντε το πολύ Απρίλη θα σκαφτεί όλη η πόλη για τη τηλεθέρμανση (μαζί και το ποτάμι και η Μοναστηριού πριν καλά καλά στεγνώσουν τα τσιμέντα).
    Η Δημαρχάρα μας έχει πρόγραμμα και συνεργάτες. Εμ πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα καλά Δήμαρχε αλλά μήπως πρέπει να θυμηθείς και τα χωριά, που σε μερικά από αυτά έχεις να πατήσεις από τότε που εκλέχτηκες;
    Σκέψου καλά γιατί στην πόλη δεν βλέπουμε να παίρνεις ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά είναι. Όπως κάποιος είπε πριν:Σκέψου καλά γιατί στην πόλη δεν βλέπουμε να παίρνεις ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.