Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίσματα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους διοικητικούς των ΑΕΙ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στις αγωνιζόμενες συναδέλφισσες και στους αγωνιζόμενους συναδέλφους, διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι συνεχίζουν για 10η εβδομάδα την απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις που διαλύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, παραδίδουν κρίσιμες λειτουργίες των ΑΕΙ σε εργολαβικές εταιρίες, και οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και εν τέλει στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας και όχι μόνο.
Η μνημονιακή πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης στοχεύει στη μεταφορά του πλούτου σε μία μικρή μάζα ανθρώπων, στην απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση των εργαζομένων, στην εξαθλίωση του λαού και στη συνολική καταρράκωση της χώρας και όχι σε μία πορεία ανάπτυξης, όπως διατείνονται αυτή και τα παπαγαλάκια της. Το καταστροφικό έργο δεν έχει τελειωμό, με μοναδικό στόχο τα διαπιστευτήρια, την καλή διαγωγή στην Τρόικα και στους ξένους δανειστές μας και την πώληση του εθνικού πλούτου στα μεγάλα συμφέροντα.
Η μνημονιακή και εκτός πραγματικότητας Κυβέρνηση σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, με απειλές, εκβιασμούς, προσφυγές στα δικαστήρια και μηνύσεις.
Ταυτόχρονα όμως, στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, καθώς, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο, έχουν και συνέχεια και στοχεύουν και σε άλλες ομάδες εργαζομένων. Και βέβαια δε μένουν έξω και οι υπάλληλοι των αιρετών Περιφερειών, οι οποίοι αριθμητικά δεν ξεπερνούν τις 20.000 πανελλαδικά και χειρίζονται των 60-70 % των διοικητικών υποθέσεων.
Κάθε φορά η Κυβέρνηση ξεπερνά τον εαυτό της και κάθε συνταγματικό όριο και παραπέμπει στο πειθαρχικό (κι αυτομάτως θέτει σε αργία) τους 268 ΑΠΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους/–ισσες των ΑΕΙ που δεν απογράφηκαν. Θέτει σε αργία συναδέλφους που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ υποχρέωση απογραφής, καθώς, όντας απεργοί, απέχουν από το σύνολο των καθηκόντων τους. Με τον τρόπο αυτόν ποινικοποιείται το δικαίωμα της απεργίας και γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων.
Ωστόσο, οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, μέχρι την τελική τους αποδόμηση και κατάργηση. Ο αγώνας των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ αποτελεί μια πρώτη μεγάλη αντίδραση στη βούληση των οικονομικών συμφερόντων και των τοπικών φερέφωνών τους.
Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο κοινός συντονισμένος αγώνας μας για να απαλλαγούμε από τις πολιτικές που λύνουν τα χέρια στους εργοδότες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διαλύουν τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους της ΕΡΤ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις αγωνιζόμενες συναδέλφισσες και στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικών της κυβέρνησης, τόσο σε βάρος των θέσεων εργασίας όσο και σε βάρος της ενημέρωσης των πολιτών.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και τα εντεταλμένα όργανά της για την πραξικοπηματική εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ξημερώματα της 7ης Νοέμβρη, η οποία παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και εκτροπής του πολιτεύματος.
Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και βαδίζει σε «περίεργες ατραπούς», συνεχίζει να συμπεριφέρεται αυταρχικά και να φλερτάρει με τη συνταγματική εκτροπή. Συνεχίζει να βάλει κατά των εργαζομένων και να τους συλλαμβάνει, ενώ υπερασπίζονται το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. Συνεχίζει να μεταδίδει αυτή και τα παπαγαλάκια της ψεύδη για καταστροφές στην περιουσία της ΕΡΤ, ενώ αυτή περιφρουρούνταν από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.
Το απροειδοποίητο κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί συνέχεια της εκβιαστικής επιβολής μνημονιακών μέτρων, τα οποία οδηγούν στην ανεργία, στη φτωχοποίηση των εργαζομένων, στην εξαθλίωση του λαού και στη συνολική καταρράκωση της χώρας. Το καταστροφικό έργο δεν έχει τελειωμό, με μοναδικό στόχο τα διαπιστευτήρια και την καλή διαγωγή στην Τρόικα και στους ξένους δανειστές μας.
Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τη φίμωση της δημόσιας δημοσιογραφικής φωνής, από όπου και αν προέρχεται αυτή η φίμωση, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την οποία θα γευτούμε σταδιακά όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το αντιδημοκρατικό παραλήρημα, τις «απειλές» και τους «τραμπουκισμούς» της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και την ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο της ΕΡΤ.
Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο κοινός συντονισμένος αγώνας μας για να απαλλαγούμε από τις πολιτικές που λύνουν τα χέρια στους εργοδότες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διαλύουν τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.