Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

19 δικογραφίες για θανατώσεις ζώων στη Δυτική Μακεδονία

Μία μάλλον αναπάντεχη ερώτηση, για τη συγκεκριμένη συγκυρία τουλάχιστον και από το συγκεκριμένο πρόσωπο, κατέθεσε στη Βουλή ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, απευθυνόμενος σε τρία υπουργεία (Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), ζητώντας στοιχεία για τις θανατώσεις ζώων.
Τελικά, στοιχεία από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας για τις υποθέσεις εγκλημάτων που αφορούν ζώα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.
Σύμφωνα με αυτά, σχηματίστηκαν 142 δικογραφίες, πολλές από τις οποίες αφορούν θανάτωση ζώων με δηλητήριο (φόλα), ενώ μεγάλος αριθμός των δικογραφιών (56) τέθηκαν στο αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Με βάση επίσης τα στοιχεία που έχει διαβιβάσει η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, συνολικά στην Έδεσσα, τις Σέρρες, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και την Κατερίνη έχουν σχηματιστεί 20 δικογραφίες, εκ των οποίων οκτώ τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, σε Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά έχουν σχηματιστεί συνολικά 19 δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννιά τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Από έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης, σε Ροδόπη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη προκύπτει ότι έχουν σχηματιστεί 15 συνολικά δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννιά τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Η Εισαγγελία Εφετών Στερεάς Ελλάδας ανέφερε ότι σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες, εκ των οποίων τρεις τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Δώδεκα δικογραφίες σχηματίστηκαν στην Αθήνα, εκ των οποίων οι πέντε τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.
Οι περισσότερες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί στην Κοζάνη (12), στο Μεσολόγγι (12) και στην Αθήνα (12).

Πηγή: voria.gr

5 σχόλια:

  1. Σαν ανέκδοτο καλά ακούγεται. Παλιά λέγατε Αλβανός τουρίστας, τώρα θα λέμε: Ναζιστής φιλόζωος! Τρομάρα σας! Όμως γελάσαμε πολύ.
    Πάντως η Βανδή ξαπέστειλε έναν γελοίο του λόγου σας (βλέπε ΧρυσαυγουλοΣφακιανάκη). Μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9.31 βρίσκεσε σε κατάσταση σοβαρής παράκρουσης. Να σου συστήσω κανέναν καλό ψυχίατρο ; Μάλλον αυτή είναι η δέουσα θεραπεία σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι εκείνον το δικό σας από το Λασίθι...

      Διαγραφή
  3. Δες τι σκαρφίστηκαν τα ναζιστάκια για να βγούν από τον υπόνομο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.