Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την επιλογή του νέου διοικητή του νοσοκομείου

Με αφορμή την επιλογή Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο Σύριζα Φλώρινας χαιρετίζει την ακολουθούμενη αδιάβλητη διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά γίνεται με αξιοκρατικά και χωρίς κομματικά κριτήρια.

Εκτιμούμε ότι τόσο η προκήρυξη που καθόριζε σαφή κριτήρια και διαδικασία, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους έλληνες να υποβάλλουν αίτηση για τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και η συσταθείσα επιτροπή η οποία είναι ακομμάτιστη και μη κυβερνητικά ελεγχόμενη, αποδεικνύουν περίτρανα την πρόθεση και πολιτική βούληση του υπουργείου να τοποθετήσει πρόσωπα ικανά και αποτελεσματικά στον χώρο της υγείας.
Θεωρούμε ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εστιάζει τον αγώνα της, στην αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, με εμφανή πρόθεση σύγκρουσης, απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται τόσα χρόνια το χώρο, προσδοκώντας ότι ο έλεγχος, η διαφάνεια και η λογοδοσία, θα είναι το τρίπτυχο που πρέπει να εδράζεται η αυριανή διοίκηση των Νοσοκομείων.

Η Κυβερνητική πρακτική της απευθείας ανάθεσης των διοικητών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν άξιοι γι αυτή την θέση, αποτελεί πλέον παρελθόν και για πρώτη φορά αξιοκρατικά μπαίνουν διοικητές με προσόντα και βαριά βιογραφικά. Οι επιλογές έγιναν χωρίς κομματικά κριτήρια, αναδεικνύοντας τους καλύτερους από τους εκατοντάδες εξαίρετους συνυποψήφιους.

Είναι γεγονός ότι και για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας είχαν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις με «βαριά» βιογραφικά, μεταξύ των οποίων και αιτήσεις προερχόμενες από μέλη του τοπικού Σύριζα. Η επιλογή του κ Κοτοπούλη δικαιώνει προφανώς τη διαδικασία όπου ως βασικό κριτήριο πλέον δεν θεωρείται όπως το παρελθόν η κομματική ιδιότητα, αλλά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία υπερτερούσαν στην περίπτωση του κ Κοτοπούλη μεταξύ των επίσης αξιόλογων συνυποψήφιων του.

Η Ν.Ε Φλώρινας ευχαριστεί όλους όσους κατέθεσαν αίτηση, οι οποίοι όντος καταξιωμένοι επιστήμονες και εργαζόμενοι σε διαφόρους χώρους της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, ανέβασαν τον πήχη στο προφίλ του υποψηφίου, με δυνατότητα επιλογής του καλύτερου στελέχους, για την νευραλγική θέση του Διοικητή.

Επίσης συγχαίρουμε το κ Κοτοπούλη Νικόλαο, που είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σύμβουλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, τεχνικός σύμβουλος της 3ης ΥΠΕ και αξιολογητής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

9 σχόλια:

 1. Για την κυβερνητική πρακτική στην στελέχωση του ΔΣ του νοσοκομείου δεν μας είπατε την αδιάβλητη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Από το 7μελές ΔΣ του Νοσοκομείου 3μέλη είναι τοποθετημένα από ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος (αντιπρόεδρος) από ΑΝΕΛ. Ας μην χρυσόνουμε το χάπι τα ίδια και χειρότερα από τους προηγούμενους γερμανοτσολιάδες είστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καταρχάς το ΔΣ είναι 5μελές. και κατά δεύτερο αυτές είναι θέσεις που δεν προκυρήσονται. είναι δύο εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους, δυο που τοποθετούνται και ο διοικητής που επιλέχθηκε μέσα από απόλυτα διαφανής διαδικασίες.όσο για τους χαρακτηρισμούς, αυτό είναι το επίπεδό, τι να κάνουμε. προσπάθησε ίσως καταφέρεις περισσότερα

   Διαγραφή
  2. Πενταμελές είναι το ΔΣ και μη λες ανακρίβειες.

   Διαγραφή
  3. 10:41,μάλλον ο εκνευρισμός σου οφείλετε ότι επι 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διόριζαν τους ημετέρους, με μοναδικό το κομματικό κριτήριό, πάνω απο 2.000.000 ημετέρους διορίσατε στο δημόσιο , αυτά τελείωσαν

   Διαγραφή
 2. Γιατί δεν ανεβάζετε τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων για να δούμε κι εμείς την αδιάβλητη διαδικασία...ούτε το κατώφλι δεν μπορέσαμε να περάσουμε... να μας δει και να δούμε την επιτροπή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αξιολογητής στο Ερρίκος Ντυνάν, μάλιστα. Εκεί που ήταν πρόεφρος ο Μαρτίνης του ερυθρού σταυρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφου λοιπον κύριοι της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να σωπάσετε και προκλητικά ψεύδεσθε θέλοντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις παρ'όλο το φιάσκο ακούστε:
  1.Η επιλεκτική σας ευαισθησία στην λέξη αξιοκρατία ενώ οι ιδιοι εχετε όλως αναξιοκρατικώς βολευτεί σε βουλευτικα γραφεία ως ειδικοι συμβουλοι και μετακλητοι, σε ΔΣ Νοσοκομείων με απολυτήρια λυκείου και αναμένετε σαν κοράκια πάνω από πτώματα τον διορισμό σας σε ΝΠΔΔ τύπου Αγίου Όλγα προκαλει τουλάχιστον γέλιο. Προφανώς και επιζητάτε την αξιοκρατία για τους άλλους και όχι για εσας.
  2. Απ'όπού και ωσπού γνωρίζετε τα βιογραφικά των άλλων συνυποψηφίων και μάλιστα γνωρίζετε αν είναι και "βαρια";Δημοσιεύθηκαν κάπου επισήμως;
  3. Πολύ καλά γνωρίζετε ότι η αδιάβλητη διαδικασία στην οποία αναφέρεστε προέβλεπε συνεντέυξεις στις οποίες δεν κλήθηκαν οι υποψήφιοι...φουλ αδιαβλητότητα;ε;
  4. Μάθετε να είστε κιμπάριδες γιατι το ΟΧΙ μπορεί να το κάνατε ΝΑΙ αλλά δεν θα μας πείσετε και για μη κομματική επιλογή!!! τουλάχιστον οι προηγούμενες κυβερνησεις δεν εβαζαν τον κοσμοσε δηθεν διαδικασιες αιτήσεων και αδιάβλητων κουραφέξελων.
  όσο για την ανεπάρκεια σσας να βρείτε έναν νέο ή παλαιό επιστημονα Φλωρινιώτη με βιογραφικό τόσο "σημαντικό" σαν του νέου διοικητη λέει πολλά..εκτος και αν ειστε ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΡΩΝ...αλλα ξέχασα εμεις οι Φλωρινιώτες ειμαστε υποδηεστεροι και μη ικανοι....
  καλο βόλεμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποτέ ξανά αριστερά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Φωτιά" πήρε το Υπουργείο Υγείας μετά την παραίτηση στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ... για λόγους αναξιοκρατίας... Και στην Πάτρα δεν κλήθηκε για συνέντευξη πρώην διοικητής με διδακτορικό, έχοντας όλα τα τυπικά προσόντα. Για ποια λοιπόν αδιάβλητη διαδικασία μας μιλάτε; Ας μην κοροϊδευόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.