Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις "Ανοιχτές Πόρτες" των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν πάνω από 8.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο!

Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του.

Οι φίλοι του κρασιού αντίστοιχα, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές:

Διαδρομή του Κρασιού των Θεών του Ολύμπου
- Tsantali - Αμπελώνας Ραψάνης
- Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου
- Kitrvs, Πύδνα Πιερίας

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
- Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων
- Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι Ζίτσας Ιωαννίνων
- Οινοποιείο Ζοίνος, Ζίτσα Ιωαννίνων

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
- Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντός Κοζάνης
- Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης
- Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
- Κτήμα Άλφα, Αμύνταιο Φλώρινας

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
- Μπουτάρη, Στενήμαχος Ημαθίας
- Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας
- Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα Ημαθίας
- ΑΑΟΣ Βαένι, Επισκοπή Ημαθίας

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
- Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
- Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
- Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Όσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
- Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανωμή Θεσσαλονίκης

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
- Κτήμα Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής
- Μυλοπόταμος - Οίνοι Αγίου Όρους, Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου, Άγιο Όρος

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
- Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινωχώρι Καβάλας
- Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι Δράμας
- Κτήμα Παυλίδης, Κοκκινόγεια Δράμας

Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων, θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές, αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό δελτίο συμμετοχής που θα βρουν στα οινοποιεία του δικτύου.
#opendoorsngr16 - διαγωνισμός φωτογραφίας
Ανεβάστε στο facebook τις φωτογραφίες από τις επισκέψεις στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, χρησιμοποιώντας το hastag #opendoorsngr16 και κερδίστε επιλεγμένους Οίνους Βορείου Ελλάδος. Οι 3 πρώτοι που θα έχουν τα περισσότερα likes θα είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν από 6 φιάλες Οίνους Βορείου Ελλάδος!

Προγραμματίστε το Σαββατοκύριακο στις 28 και 29 Μαΐου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), μπορείτε να επικοινωνήσετε: τ. 2310 281617, e. pr@wineroads.gr
Επιπλέον:
- Ενημερωθείτε ΕΔΩ για το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
- Δείτε το Έντυπο της εκδήλωσης: Σελίδα-1 , Σελίδα-2
- Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τις Ανοιχτές Πόρτες που διοργανώνονται και στους "Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.