Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Πανελλαδικό αντάμωμα στο Βίτσι αφιερωμένο στον ΔΣΕ

Από 1 έως 3 Ιούλη το φετινό διήμερο με κατασκήνωση στο Πισοδέρι

Από την 1η μέχρι τις 3 Ιούλη είναι το φετινό πανελλαδικό ραντεβού της ΚΝΕ, στο 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, που φέτος θα γίνει στο Βίτσι και θα είναι αφιερωμένο στον αγώνα του ΔΣΕ με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η κατασκήνωση του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί στο Πισοδέρι στη θέση Βίγλα (χιονοδρομικό κέντρο) σε υψόμετρο 1.550 μέτρων, 20 χλμ. δυτικά της Φλώρινας. Στο Πισοδέρι ήταν η έδρα της 10ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στο Λέσιτς, της 11ης Μεραρχίας στο Περβόλ και το Αρχηγείο κατά τις τελευταίες μάχες. Επίσης, η κατασκήνωση είναι στο σύνορο της Ελεύθερης Ελλάδας.
Στο χώρο της κατασκήνωσης θα φιλοξενείται έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχτούν διάφορες δραστηριότητες, συναυλίες, συζητήσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.
Στόχος είναι το φετινό Διήμερο της ΚΝΕ και με την ευκαιρία ότι το 2016 είναι χρονιά αφιερωμένη στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, να βοηθήσει ώστε τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ να γνωρίσουν από κοντά το χώρο όπου για τριάμισι χρόνια έδρασε ο ΔΣΕ. Να μάθουν για τις μεγάλες μάχες που έδωσε, για τη ζωή του μαχητή, τον άφθαστο ηρωισμό του, την αυτοθυσία, την ηθικοπολιτική του ανωτερότητα και τα ιδανικά του, που πήγαζαν από το δίκιο του αγώνα και από την πίστη του στο ηρωικό ΚΚΕ.

Στην «καρδιά» του Αρχηγείου του λαογέννητου στρατού
Στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, δυτικά της Φλώρινας και βορειοδυτικά της Καστοριάς, βρίσκονται ο ορεινός όγκος Βέρνο ή Βίτσι και οι λίμνες Πρέσπες. Σε αυτήν την περιοχή από την άνοιξη του 1947 μέχρι τον Αύγουστο του 1949 ο ΔΣΕ είχε ισχυρές βάσεις. Ηταν η έδρα του Γενικού Αρχηγείου (Γ.Α.) του ΔΣΕ, της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, τα βασικά του επιτελεία. Στις περιοχές που ήλεγχε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας διαμορφώθηκαν νέοι λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας, δημιουργήθηκε η «Ελεύθερη Ελλάδα». Η επίσκεψη, επομένως, αποτελεί ένα μάθημα Ιστορίας, αλλά και επαναστατικής διαπαιδαγώγησης.
Γενικότερα, ο χώρος που είχε ο ΔΣΕ στο Βίτσι περιελάμβανε τους ορεινούς όγκους Βαρνούντας ή Μπέλλα Βόντα, το Βέρνο ή Βίτσι και το Μάλι - Μάδι. Στο χωριό Λαιμός, το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη του 1947 εγκαταστάθηκε η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου. Στο χωριό Οξυά ήταν η έδρα της Μονάδας Πυροβολικού, ενώ κοντά στο χωριό ήταν και η έδρα της Σχολής Πυροβολικού του Γ.Α. Το Γενάρη του '49 εγκαταστάθηκε εκεί και η έδρα των σαμποτέρ του Γ.Α. Στο χωριό Πύλη μέσα σε μια χαράδρα σε αμπριά και καλύβες στεγάζονταν το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ, τα μέλη της Προσωρινής Κεντρικής Διοίκησης. Εκεί βρίσκεται και η σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη, τότε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χωριό Βροντερό σε μια σπηλιά ήταν ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία του ΔΣΕ. Επίσης, νοσοκομεία και χειρουργεία υπήρχαν και σε διάφορα άλλα σημεία. Στο χωριό Πυξός από 1 έως 8 Μάρτη 1949 μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα - αμπρί συνήλθε η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Πανελλαδικής Δημοκρατικής Ενωσης Γυναικών Ελλάδας».
Σ' αυτά τα μέρη, λοιπόν, θ' ανταμώσουν φέτος χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα για να περπατήσουν σε κατάφυτες πλαγιές και μονοπάτια, να αθληθούν, να τραγουδήσουν, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να προβληματιστούν, να παραδειγματιστούν, να αντλήσουν πολύτιμα διδάγματα για το σήμερα, από την κορυφαία «στιγμή» της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Γιατί, όπως σημειώνει σχετικά και η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70χρονα του ΔΣΕ:
«Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων. Η αστική κρατική εξουσία γνώρισε τότε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα».

Γνωριμία με τον τιτάνιο αγώνα και την παρακαταθήκη του ΔΣΕ
Μετά την απελευθέρωση του 1944 αναπόφευκτα οξύνθηκε η σκληρή ταξική ένοπλη αναμέτρηση, που είτε θα οδηγούσε στην ανατροπή της αστικής εξουσίας, με απομόνωση και των ξένων στηριγμάτων της, είτε στην ήττα των λαϊκών δυνάμεων, στην απομόνωση του ΚΚΕ και στην επανασταθεροποίηση της αστικής εξουσίας. Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν απάντηση του ΚΚΕ στο όργιο της αστικής βίας, που επιχειρούσε να ανατρέψει το συσχετισμό που είχε διαμορφωθεί.
Η ΕΑΜική Αντίσταση στην Κατοχή και η κρίσιμη ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη είχαν αφήσει μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά στη λαϊκή συνείδηση, στις μορφές οργάνωσης και πάλης.
Μεγάλη δύναμη του ΔΣΕ αποτέλεσαν οι δεσμοί του με το λαό, ιδιαίτερα στις περιοχές της Ελεύθερης Ελλάδας. Οι φτωχές λαϊκές μάζες ήταν εκείνες που τροφοδότησαν τον ΔΣΕ με κάθε είδους βοήθεια, έμψυχο δυναμικό, τροφή και ρουχισμό, βοήθησαν στην κατασκευή οχυρωματικών έργων, στη συγκέντρωση πληροφοριών, στην οργάνωση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, που περιφρουρούσε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού στις περιοχές που ελέγχονταν από τον ΔΣΕ.
Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και οι παρακαταθήκες που άφησε στηρίχτηκαν σε μια σειρά από παράγοντες με διαχρονική αξία και επικαιρότητα.
Γινόταν συνεχής προσπάθεια να συνδυάζονται οι υλικές με τις πολιτικοπνευματικές ανάγκες των μαχητών και μαχητριών, γινόταν ιδεολογική δουλειά ώστε ο σκοπός του αγώνα να γίνει κατανοητός, να μη στηρίζεται μόνο στο συναίσθημα ή στην αγανάκτηση. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο ΔΣΕ είχε μια πλούσια εκδοτική δραστηριότητα με δεκάδες δελτία, εφημερίδες και βιβλία.
Γεννήθηκαν νέοι λαϊκοί θεσμοί: Σε 323 ελεύθερα χωριά έγιναν εκλογές με τη συμμετοχή όλου του λαού, και με την ψήφο των γυναικών που στην άλλη Ελλάδα δεν επιτρεπόταν. Εκλέχτηκαν λαϊκά συμβούλια και δικαστήρια. Εγιναν 6 συνελεύσεις λαϊκών δικαστών, στις οποίες πήραν μέρος 600 δικαστές. Ιδρύθηκαν επαρχιακά συμβούλια που λειτουργούσαν ως όργανα δεύτερου βαθμού. Διανεμήθηκαν δημόσια, κοινοτικά και εκκλησιαστικά κτήματα στους ακτήμονες, μια προσπάθεια δηλαδή για την αλλαγή των σχέσεων ιδιοκτησίας υπέρ του λαού.
Ο ΔΣΕ έδειξε φροντίδα για την ανάπτυξη της στρατιωτικής τέχνης, την ανεύρεση τρόπων να καλύπτονται πρωτοφανείς ελλείψεις που υπήρχαν και έδωσε υποδείγματα στρατιωτικής τακτικής που έμειναν στην Ιστορία. Στον αντίποδα του αστικού στρατού, χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΔΣΕ ήταν ο αγώνας του για το δίκιο του λαού, η αυταπάρνηση και η συνειδητή πειθαρχία, παράλληλα με τη δημοκρατία στις μονάδες του με τις συνελεύσεις σε διάφορες βαθμίδες του, όπου ασκούνταν κριτική από κάτω προς τα πάνω και αντίστροφα.
Αναντικατάστατη υπήρξε στον αγώνα του ΔΣΕ η συμβολή της Υγειονομικής Υπηρεσίας του. Με την ακούραστη προσπάθεια μαχητών και υποστηρικτών του ΔΣΕ χτίστηκαν και διαμορφώθηκαν νοσοκομεία.
Ο ΔΣΕ τίμησε τη γυναίκα μαχήτρια, που η πολεμική της επίδοση είχε φθάσει σε επίπεδα πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής. Οι μαχήτριες ζητούσαν να στέλνονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, να μη γίνονται διακρίσεις σε σχέση με τους άνδρες. Καυτηριαζόταν κάθε υποτιμητική στάση από την πλευρά των ανδρών, στάση που είχε τη ρίζα της στο γενικότερο πλέγμα υποτίμησης των γυναικών, που ήταν βαθιά ριζωμένο και εμπεδωμένο στην ελληνική κοινωνία, και πιο έντονα στην ύπαιθρο. Χίλιες είκοσι επτά (1.027) γυναίκες αναδείχτηκαν στο βαθμό του αξιωματικού και υπαξιωματικού του ΔΣΕ. Στα τέλη του 1948, πάνω από το 20% της σύνθεσης των λαϊκών οργάνων ήταν γυναίκες. Οι γυναίκες στον ΔΣΕ προκαλούσαν δέος στον πολλαπλάσιο και καλύτερα εξοπλισμένο αστικό ανδρικό στρατό.
Ο ΔΣΕ ρίχτηκε παράλληλα στη μάχη για να οργανωθεί η λαϊκή εκπαίδευση στις περιοχές που ήλεγχε, λαμβάνοντας μέριμνα για να μορφώσει δασκάλους, να ανοίξουν όλα τα σχολεία των ελεύθερων περιοχών και να φτιαχτούν εκεί που δεν υπήρχαν, για ιδιαίτερη βοήθεια στα άπορα παιδιά κ.ο.κ.
Κι όλα αυτά μέσα στο καμίνι της μάχης απέναντι σ' έναν πάνοπλο αντίπαλο. Οπως αναφέρεται στη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία μάχη του Γράμμου, ο ΔΣΕ παρέταξε περίπου 12.500 μαχητές και μαχήτριες με ελαφρύ οπλισμό, ενώ ο κυβερνητικός στρατός υπολογίζεται ότι παρέταξε πάνω από 100.000 άνδρες, διαθέτοντας ακόμα 120 πυροβόλα, πολλά θωρακισμένα και το σύνολο της αεροπορίας. Αυτή η άνιση ταξική αναμέτρηση καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την ηθική και πολιτική αξία, την παρακαταθήκη του ΔΣΕ».

Πηγή: www.rizospastis.gr

31 σχόλια:

  1. Όταν όλοι οι λαοί έκτιζαν,εδω οι αντάρτες πήραν τα όπλα εναντίον των Ελλήνων.Οι καταστροφές που έφεραν ήταν περισσότερες από των βουλγαρων γερμανών και ιταλων φίλων των κουμμουνιστων.Τωρα επαναλαμβάνουν τις γιορτές του μίσους. Μετά τήν βόρειο κορεα ή τελευταία κουμμουνιστικη χώρα είναι ή Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκινητικές στιγμές για κάθε προοδευτικό άνθρωπο και αληθινό πατριώτη. Ακόμα και αν ή ζώη μας έφερε μακριά απο το ΚΚΕ στεκόμαστε με ευλάβεια μπροστά στον αγώνα ενάντια σε Σκομπυ/Βαν Φλιτ /Μάρσαλ /Τρούμαν /Γκουντ χάουζ /παλάτι /γερανοτσολιάδες κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ηλίθιοι και οι πανηλίθιοι Έλληνες σφάζονταν μεταξύ τους γιατί;;;;για τα κουμάντα της δύσης από την μια και των Ρώσων από την άλλη....κοινώς και οι αντάρτες και ο στρατός των εθνικοφρόνων ήταν ηλίθιοι που πέθαναν για συμφέροντα μη Ελλήνων....αν δεν είχαμε εμφύλιο η ελληνική επαρχία και κυρίως γ βόρεια Ελλάδα θα ήταν από τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκά....

      Διαγραφή
    2. Πάλι τα ετσουξες 8:24;

      Διαγραφή
    3. Ναι μαζί με κάτι άεργα παρτάλια που θέλουν να ζουν χωρίς να δουλεύουν...

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, σύντροφοι, εσάς σας βρωμούσε το "παλάτι". Δεν ήταν, βλέπεις, Κρεμλίνο. Εσείς προτιμούσατε να γλείφετε Σοβιετικά οπίσθια που σας ήταν πιο αρωματικά.
      Δεν σας άρεζε ο Τρούμαν και οι Αμερικάνοι. Εσείς είχατε ΓΓ διορισμένο απευθείας δημοκρατικότατα από τη Μόσχα. Είχατε τον σύντροφο Χρουστσόφ και τον αδελφό Εμβέρ Χότζα.
      Δεν σας άρεσαν οι "γερμανοτσολιάδες" (και εδώ έχετε απόλυτο δίκιο)... μόνο που εσείς ήσασταν χειρότεροι από αυτούς. Ήσασταν Σταλινοτσολιάδες. Χύσατε αίμα αδελφικό και εσείς και αυτοί. Μόνο που αυτοί μαζεύτηκαν και δεν βγαίνουν να το παινευτούν, ενώ εσείς το έχετε ακόμα για καμάρι!!! Ντροπή καμία, μετάνοια καμία. Γιαυτό σας σιχαίνομαι. Όχι εσάς, μην παρεξηγιόμαστε, ούτε καν την ιδεολογία σας... τις εμμονές σας και την αρρώστα σας σιχαίνομαι.

      (και μην μπείτε στον κόπο να αρχίσετε να λέτε για τον παππού μου, θα πέσετε έξω)

      Διαγραφή
  3. Καλώς να έρθετε στα φιλόξενα μερη μας. Ελπίζω πέρα από τις εκδηλώσεις σας να δείτε και τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα του τόπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή πρωτοβουλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλοι δημοκρατες κουμουνιστες,Εχετε το πιο πλουσιο κομμα στην χωρα ,το σπιτι του λαου που ειναι φρουριο παλατι και επειδη ειστε οι απολυτοι δημοκρατες δεν δεχτηκατε οικονομικο ελεγχο των οικονομικων του κομματος σας.Αβατο στο Βατικανο ,Αβατο στον Περισσο μηπως τελικα ο Παπας ειναι κουμουνιστης συντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασική τακτική κάθε φασίστα είναι η αρχή του Γκέπμπελς "λέγε μεγάλα ψέματα όλο και κάτ θα μείνει"
      Το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ Κόμμα που περνά από έλεγχο ορκωτών λογιστών και ΣΔΟΕ (η πλάκά είναι ότι αυτό ειναι και το επιχείρημα του πάμπλουτου άεργου Μιχαλολιάκου) και δινει στην δημοσιότητα τος ισολογισμούς του.

      Δείτε σχετικά: http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. Αχ, καλέ, με είπε "φασίστα". Πώς θα το αντέξω;
      (καλέ σύντροφε, πες μου αν ξέρεις σε ποιο σχολείο έστελνε το παιδί της η συντρόφισσα Αλέκα, και σε ποιο σχολείο στέλνει τα παιδιά του ο σύντροφος Αλέξης)

      Διαγραφή
    3. Τρως την "τάπα" με τα ...οικονομικά και αλλάζεις θεματάκι ε αγράμματε;

      Πάρε να έχεις: https://www.youtube.com/watch?v=nM54UejGXAo

      Τελείωσε πριν 25 χρόνια (!!) ΔΗΜΟΣΙΟ λύκειο και όταν επί δύο φορές δεν πέρασε στις πανελλήνιες πήγε στο DEREE που τότε είχε καθεστώς ιδιωτικής επαγγελματικής μεταλυκειακής σχολής (η Βασιλεία είναι 45 ετών σήμερα) εδώ στην Ελλάδα.

      Επειδή η Αλέκα μάλιστα έχει χάσει ένα παιδί σε ηλικία δέκα ετών φαίνεται ακόμα περισσότερο η σκατοψυχιά των φασιστών.

      Το ξέρω ότι εσύ καμαρώνεις για το ότι είσαι φασίστας και ψεύτης

      Διαγραφή
    4. Πάντως, η Βασιλεία –στην πλέον κρίσιμη ηλικία της– γαλουχήθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, το εκτροφείο διαπλεκομένων και εκκολαπτήριο του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Έτσι δεν είναι;
      Όσο για τα οικονομικά του ΚΚΕ, ας δούμε και κάτι ακόμα σχετικό:
      http://georgiosgeorgalas.blogspot.gr/2011/08/blog-post_31.html

      Διαγραφή
    5. Μή, μή σε παρακαλώ, μην με ξαναλές "φασίστα". Με πληγώνεις!!! Δεν θα κοιμηθώ απόψε.

      Διαγραφή
  6. Παίδες, το ΚΚΕ προοδεύει και μαθαίνει Ελληνικά!!! Το "Γιούλη" (αρσενικό) έγινε "Ιούλη". Μέχρι να φτάσουμε στον Ιούλιο, βέβαια έχουμε μερικές δεκαετίες γραμματισμού ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αμόρφωτος και εξυπνάκιας: "Ο Ιούλιος ή Ιούλης ή Θερνόν (ποντιακά, συναντάται και ως Χορτοθέρτς), είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του έτους και ονομάζονταν Εκατομβαιών διάρκειας 30 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου."

      Διαγραφή
  7. Το καλό είναι πως με τέτοιες εκδηλώσεις θα κινηθεί έστω και για ένα τριήμερο η έρμη η τοπική αγορά. Δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..και πρίν λίγα χρόνια όταν ήτο δήμαρχος ο αείμνηστος Νεοδημοκράτης Λάζαρος Ναλπαντίδης ήρθαν στην Πρέσπα ..φάγαν ήπιαν ( υπήρχε κέτερινγκ από την Αθήνα) τάπαν τραγουδήσαν είδαν σινεμά γλεντήσαν κοιμηθήκαν σταντίσκηνα και το μόνο που άφησαν στο πέρασμα τους ήταν μία παραλία γεμάτη σκουπίδια και τούβλα στην κούλα πρεσπών.Οπότε σημειώστε τζίρος ΜΗΔΕΝ Έχω όμως και μία άλλη απορία ...από ποιόν δρόμο θα ανέβουν στο Βίτσι ;;; από την Δροσοπηγή ;;;πούλμαν και αυτοκίνητα δεν ανεβαίνουν !!!! Το ξέχασα από την Εγνατία ( πάλι η Καστοριά ο αγαπημένος τους τουριστικός προορισμός..υπάρχει και πανδοχείο στο Γράμμο "η συμφιλίωσις" για εορτές έρωτα και μίσους )!!! Εκτός κι αν ανέβουν στο Βίτσι με τα πόδια με τα αντίσκηνα στην πλάτη από το Μπαμπτσόρι για θυμηθούν και νοσταλγήσουν ... Σαν τουριστική ατραξισιών καλά ακούγεται το τελευταίο . Φσστ πιάστε μία κάσα γκαζόζες γιατί το ανήφορο καίγεσε στο κατήφορο σε πιάνει η δίψα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και στο Ακρίτα -Μπούφι είχαν στρατοπεδεύσει αξιωματικοι. Ανάμεσα τους υπήρχαν και Σέρβοι αξιωματικοι που τους έστειλε ο Τιτο Στο τέλος της ιστορίας τόσο ο Τίτο όσο και ο Στάλιν μόλις είδαν την παταγώδη αποτυχία στην Φλώρινα στον Γράμμο και στο Βίτσι έκλεισαν την πόρτα στον ¨ηγέτη" Ζαχαριάδη και ήρθε η τελειωτική ήττα στο Βίτσι. Κάπως έτσι έκλεισε ένας τεράστιος κύκλος αίματος με ηττημένους από τους πάντες τους αντάρτες του Κ.Κ. στην Ελλάδα . Όσο για τον .... "ηγέτη¨ Ζαχαριάδη που προσγειώθηκε στην Ελευσίνα με Βρεττανικό!! αεροσκάφος υπο άκρα μυστικότητα αυτό είναι μία άλλη ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κομμουνιστες είδος προς εξαφάνιση πρέπει να προστατεύονται ώς στηρίγματα των ανθελληνικών κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους ας πούμε τα πράματα ξεκάθαρα γιατί η μερική έστω παράκρουση σ' αυτόν τον τόπο έχει χτυπήσει κόκκινο σαν το κόκκινο του δοξασμένου ΚΚΕ Α.Ε.. Το να συνεχίζομε να συνομιλούμε με κουμουνιστές έχει πλέον μία μόνο έννοια. Το να διασκεδάζομε λιγάκι μέσα στην πολυπρόσωπη ελληνική μιζέρια μας. Καμία άλλη. Και η Ελληνική αλλά και η διεθνής πραγματικότητα το επικυρώνει.99 χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή στην πράξη των θεωριών δύο τεμπελχανάδων της εσπερίας, το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του. Μα θα σου πουν με τη σκληρή σαν αφρικανικό μαόνι ξύλινη γλώσσα τους για τους αγώνες, τις διώξεις, τις Διεθνείς τους κτλ Μπούρδες. Παντού τύραννος μία φασιστική νομεκλατούρα μπροστά στην οποία οι περισσότεροι δυτικοί δικτάτορες ωχριούν. Γι' αυτό και ο μέσος χρόνος ζωής τους ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα 73 χρόνια του σοβιετικού κοΥμουνισμού. Στην Ελλάδα, έμμισθα στρατιωτάκια που τρέμουν στην ιδέα να περάσουν τον δικό τους Κόφτη του 5 βία-βία 7%. Πλέοντας επί 65 χρόνια πάνω στο χαζό ελληνικής βλακείας κύμα του "ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς" έσκασαν τώρα και με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στα βράχια της απαξίας και της γραφικότητας. Ορθότατον το του Έβερτ απόφθεγμα προς τον Χαρίλα Φλωράκη: ο τελευταίος που θα πατούσε το κουμπί του μηχανήματος αυτόματης μετατροπής της Ελλάδος σε Κουμμουνιστική Δημοκρατική Δημοκρατία (έτσι λεγόταν η Ανατολική Γερμανία!) θα ήσουν εσύ.
    Ο κουμμουνισμός παγκόσμια, επιτέλους και στην Ελλάδα, είναι είδος υπό εξαφάνιση. Καλό είναι να μείνουν κάποια δείγματα για να μη υποστεί πλήγμα η πολιτική βιοποικιλότητα και να έχομε κάτι να γελάμε. Στην Τασμανία εξαφάνισαν οι άποικοι τον τοπικό "δράκο της Τασμανίας" και τώρα ψάχνουν να τον κλωνοποιήσουν. Φαντάζεσθε κλωνοποιημένο κουμμουνιστή; Και κάτι τελευταίο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως εννοούν τα εναπομείναντα δείγματα ως τόσο κακό τον όρο "αντικουμμουνιστής"; Γιατί αυτοί δεν είναι "αντί" οτιδήποτε άλλο.
    Α σας προκαταλαμβάνω μη σας κουράσω: φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να ζητάς από έναν φασίστα να έχει στοιχειώδη γνώση, μόρφωση και αγωγή από το σπίτι του είναι σχεδόν αδύνατον.
    Το να του ζητάς όμως να μην λέει ψέμματα είναι σαν να ζητάς να βγει ο ήλιος από Δύση!!

    Πετάει τις γνωστές βρωμιές περί Οικονομικών και κόρης Παπαρήγα (με δύο χρόνια σπουδές σε μετάφραση και λογοτεχνία σε προ 25ετίας προφανώς πρέπει να αλωνίζει πλέον στην Bildenberg τουλάχιστον) και μετά αρχίζει παραλήρημα θεωρώντας ότι κανείς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί του.
    - Μάθε ότι το όρο Βίτσι ή Βαρνούς αρχίζει από το Πισοδέρι και κατέρχεται νότια, νοτιοδυτικά. ο εγκέφαλός σου περιορίζεται μόνο στην κορυφή του Βιτσίου.
    - ήδη είναι κλειστά όλα τα καταλύματα στην περιοχή από κόσμο που δεν θέλει ή δεν μπορεί να μείνει σε σκηνές. Στην Πρέσπα δεν έμεινε ούτε ένα κουτάκι αναψυκτικό πεταμένο. οι παραγγελίες αναψυκτικών και τα κρέατα γίνονται μόνο από Φλώρινα.
    - Η DDR στα ελληνικά αποδίδεται Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (Deutsche Demokratische Republik). Για το χρόνιο μεταφραστικό πρόβλημα της απόδοσης στα Ελληνικά του όρου Res publicum, republic κτλ με το κουράσεις γιατί ο εγκέφαλός σου δεν το αντέχει.
    - αντικομμουνιστής δεν είναι αυτός που κάνε κριτική ή και σκληρή πολεμική αλλά αυτός που αντί να κάνει αντιπαράθεση με επιχειρήματα αραδιάζει συνειδητά ψέματα για κότερα, λαθρεμπόρια, Βασιλείες, ΑΕ κτλ

    Τράβα τώρα προσκύνα τον Χίτλερ και τον Μιχαλολιάκο σου προδότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μάθαμε και τα "επιχειρήματα" σας. Όποιος διαφωνεί με εσάς χαρακτηρίζεται "φασίστας" (προσωπικά τιμή μου να με λες έτσι) και τελειώνει εκεί η κουβέντα.
      Και πάλι καλά που τελειώνει εκεί, γιατί κάποτε τους κλείνατε στα ψυχιατρεία της ΕΣΣΔ.

      (εννοείται ότι θα το απολαμβάνω κάθε φορά που θα με λες "φασίστα")

      Διαγραφή
  13. Χα χα έχει πολύ πλάκα. Ας γελάσομε λίγο ακόμα. Λίγο γιατί δεν αξίζει παραπάνω. Πρώτα - πρώτα κουμουνιστή 10:47 φαίνεται ότι στη συζήτηση συμμετέχουν πολλοί φασίστες που εσύ τους συνενώνεις. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ και απαντώ μόνο σε ένα στοιχείο που με αφορά και δεν είναι άλλο από το χρόνιο παθολογικό πρόβλημα απάτης, ψέματος, εμπαιγμού του Λαού που ήταν, δεν είναι πλέον, συστατικό στοιχείο της γελοίας αφηγήσεώς σας, αλλά τα δείγματα που απομείνατε εκ κεκτημένης ταχύτητος το επιχειρείτε ακόμα. Μόνο αστοιχείωτοι σαν εσάς θα έκριναν σκόπιμο να αναφερθούν στο λατινογενές Republik που βεβαίως αναφέρεται σε μορφή Πολιτεύματος. Δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το ελληνικότατο Demokratische που βεβαίως αναφέρεται σε σύστημα Διοικήσεως και έτσι το σύνολο μεταφράζεται και αποδίδεται με τον έναν και μοναδικό τρόπο. Με γνωστό το γεγονός ότι το ηλεκτρο-εγκεφαλογράφημα του ΚΝίτη είναι ευθεία γραμμή δικαιολογείται η απόδοση σε Λαοκρατική. Απεχθανόμενος οτιδήποτε το γερμανικό (Είπαμε φασίστας, όχι ναζιστής.Ferrari ποτέ Porsche) με πρώτο την βάχτεν πούχτεν γλώσσα την οποία δεν γνωρίζω, είναι σαφές ότι ο προκάτοχος του φυγάδα Χόνεκερ ποιητής, θα χρησιμοποιούσε κάτι σαν Volks από το αυτοκίνητο του Λαού VolksWagen που εμπνεύστηκε ο Χίτλερ, για να αποδώσει το Λαοκρατικό σου. Υποθέτω π.χ. VolksStaat από έναν όντως παντελώς άσχετο με τη γλώσσα του Μπρεχτ που η Γερμανική Δημοκρατική Δημοκρατία όπου κατέληξε, τον λογόκρινε βάναυσα παρά την πολύ δημοκρατία της. Πολύ γέλιο τέλος πάντων τα εναπομείναντα δείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, φασίστα... το έκαψες. Είσαι για τρελάδικο. Η φτιάχνεσαι με το να σε κάνουν ρεζίλι. Άλλωστε ο φασισμός εξηγείται και ως σεξουαλική διαστροφή (βλ Βίλχεμ Ράιχ).
      Αφού λοιπόν γουστάρεις δεν θα σου χαλάσω χατίρι:
      - Προφανώς είσαι από τους αμόρφωτους που θεωρούν ότι το Κόμμα των Δημοκρατικών και το Κόμμα των Ρεπουμπλικανών είναι ... συνώνυμα!!
      - Ο όρος Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία είναι η επίσημα καθιερωμένη μετάφραση στην Ελλάδα
      Πάρε βικιπαίδεια: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.

      Πάρε και σύγχρονη Deutsche Welle: http://www.dw.com/el/o-b-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE/a-18427370.

      Έλα παραδέξου το... σου αρέσει έ;

      ΥΓ Μετά από όλα αυτά σιγά μη καταλάβεις για Μπρεχτ...

      Διαγραφή
    2. Όσο και να το πολεμάς δεν θα ξεπετάξεις ποτέ την γελοιότητα από πάνω σου. Το ποιά ειναι ζωντόβολο ή κατά δήλωση μετάφραση μιάς χώρας ή τι αποδέχεται ή ραδιοτηλεόραση μιας χώρας που ενθυλάκωσε την ρημαγμένη Ανατολική Γερμανία είναι εσωτερικό θέμα δικό τους όπως στη κάθε γλώσσα σημασία έχει το πως χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της και τι μεταφέρει στον πληθυσμό της. Όσο για τις Ή.Π,Α.το να συγκρίνεις ονομασίες κομμάτων που το ένα επιλέγει λατινογενή όρο και το άλλο ελληνογενή για την ονομασία τους με Πολιτεύματα και συστήματα διοικήσεως χωρών είναι από μόνο του ενδεικτικό της εν κρανίω τρικυμίας σου.
      Το ουσιαστικό βέβαια είναι ότι ή Γερμανική Δημοκρατική Δημοκρατία και όλες οι άλλες Λαοκρατικές αφού το θέλεις χούντες μας τελείωσαν. Πλην του εγγονού μπούλη Κιμ Γιονγκ Ουν. Θέλεις και τον Μαδούρο; Πάρτον.Και ο Μπρεχτ όλος δικός σου. Το χειρότερο όμως είναι ότι και η λοβοτομή δεν σε σώζει. Δεν υπάρχει τίποτα να κόψει.

      Διαγραφή
    3. Πόσα ψέμματα είπες σε 4 σχόλια; αντε γεια αμόρφωτο... θα σε ξαναδώ στην πλατεία του Μιλάνου όπως βτο ινδαλμά σου...

      Διαγραφή
  14. Σύντροφοι-συντρόφισσες, στις εκδηλώσεις σας θα καλέσετε και τίποτα Τσάμηδες; Εννοώ τα κολλητάρια σας που τους γλείφατε το '47 για να έχουν καταφύγιο οι συμμορίες σας στον γειτονικό κομμουνιστικό παράδεισο.
    Δεν λέει να μην τους καλέσετε. Θα ήταν αγένεια. Τόσα έκαναν για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ είναι αστείο να ξεπερνάς τους 100.000 άγγλους στα Δεκεμβριανά, τους δεκάδες χιλιάδες γερμανοστολιάδες, τις ναπάλμ και τα αμερικάνικα δολάρια και να αναφέρεσαι σε αίτημα για ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ στρατολόγηση 1500 Τσάμηδων που ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ

      Διαγραφή
  15. εχω μία απορία έδώ και μερικά χρόνια...

    Τα 500.000 ευρώ ( ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ) για την ανάπλαση της σπηλιάς του Ζαχαριάδη στην Πύλη Πρεσπών , που ενέκρινε ο τότε Υπουργός Πολιτισμού της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε ποιες ΤΖΈΠΕΣ κατέληξαν ;;;;;

    Και μην μου πείτε ότι δόθηκαν για καθαρισμό από αγριόχορτα πέτρες χώματα διάνοιξη χωματόδρομου μερικά ξύλινα υποστυλώματα σκαλοπατάκια δυό τρίς λάμπες γιατί θα γελάσουν όλα τα πουλιά όλα τα ψάρια μαζί και με τα μοσχάρια και τα βουβάλια στις Πρέσπες.

    Τελικά είναι γερή μπίζνα να πουλάς ------ισμό στους ανίδεους ιθαγενείς . Την επόμενη φορά θα έρθει και ο ΞΑΝΘΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ και θα μοιράζει όχι ΜΙΣΟ ΕΚΤΑΜΥΡΙΟ ευρώ αλλα κάτι άλλο πολύ επώδυνο .ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ...ΠΕΤΡΕΣ.

    Πάντως όχι πάλι Κρέμα με λουκουμάδες ΄

    Το πιασες ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να ήξερα που τις βρίσκεις αυτές τις μ..κίες

      http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=9418

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.