Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Απρόοπτα» στην ημερίδα για την ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας

Η Ημερίδα που διοργανώσαμε στην Άρνισσα οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, είχε ένα "απρόοπτο"...
Ο τίτλος της ημερίδας ήταν "Ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας μέσω του αθλητισμού και του τουρισμού" και προσκλήθηκαν πολλοί και σημαντικοί ομιλητές, οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το πως ο αθλητισμός και ο τουρισμός θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Βεγορίτιδας.
Το "απρόοπτο" - που για μας δεν ήταν καθόλου απρόοπτο αλλά απολύτως αναμενόμενο - ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ενώ όλοι μίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μέσα από τον αθλητισμό και τον τουρισμό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ήρθε να "επιχειρηματολογήσει" γιατί και πως πρέπει να στραγγίξει την Βεγορίτιδα και να την μετατρέψει σε χωράφια. Είναι η αναπτυξιακή του προοπτική και το όραμά του για τον τόπο.
Βέβαια, κάπου χάσαμε το νόημα των λόγων του σε ότι αφορά στη σύνδεση της καλλιέργειας των "χωραφιών" που σήμερα είναι ο βυθός της Βεγορίτιδας, με τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Μάλλον ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ήθελε να αναδείξει τη σύνδεση του να σηκώνεις τσουβάλια με λιπάσματα που θα πέσουν στις όχθες της λίμνης με την άρση βαρών ή το να ψεκάζεις με φυτοφάρμακα δίπλα στη λίμνη με το badminton, αλλά δεν το καταλάβαμε καλά. Σε ότι αφορά στον αγροτουρισμό προφανώς ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τον αντιλαμβάνεται μόνο ως το πρώτο συνδετικό της λέξης!
Δυστυχώς, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μίλησε και αποχώρησε αμέσως μετά, δείχνοντας τον "απεριόριστο σεβασμό" του στο ακροατήριο και δεν έμεινε να ακούσει τα σχόλια όλων των παριστάμενων που αναφέρθηκαν στο "αναπτυξιακό του όραμα". Γιατί στην Δημοκρατία δεν έχει σημασία μόνο το τι λέει ένας πολιτικός, αλλά πως το εκλαμβάνουν και πως το σχολιάζουν οι πολίτες... Αν εκφράζει με επιμονή απόψεις με τις οποίες διαφωνούν όλοι ή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τότε πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται ότι έχει εκτραπεί και πρέπει να επανέλθει.
Κατά τα άλλα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, στην οποία κατατέθηκαν οι απόψεις και οι αναπτυξιακές ιδέες των τοπικών φορέων και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.