Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Θετική εξέλιξη για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων και Ακρινής

Τα επόμενα βήματα για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής Κοζάνης και Αναργύρων, λόγω της εκμετάλλευσης των εδαφών τους από τη ΔΕΗ, συζητήθηκαν στη ευρεία συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τους τοπικούς φορείς.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε, αφού ακούστηκαν με προσοχή τα ζητήματα που έθεσαν όλες οι πλευρές, ότι:

• Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα καταληχθεί η σύνθεση της μικτής επιτροπής όλων των εμπλεκομένων για τη διαμόρφωση του, οριζόμενου από τον νόμο, Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις

• Θα συσταθεί ομάδα εργασίας για την αποσαφήνιση και ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού

• Μικτή ομάδα θα διερευνήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης των μετεγκαταστάσεων και μέσω ΕΣΠΑ

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι παρά τις δεδομένες δυσκολίες πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για τις μετεγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, καθώς και ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για την ουσιαστική πρόοδό τους, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της μεταλιγνιτικής εποχής και των αναγκαίων παρεμβάσεων, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από την μείωση της χρήσης του λιγνίτη, στις περιοχές οι οποίες εξαρτώνται οικονομικά από την εκμετάλλευσή του. Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση για το θέμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι βουλευτές Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Κασαπίδης, Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, από την επιτροπή μετεγκατάστασης Αναργύρων ο Γιώργος Τσισμαλίδης, από την επιτροπή μετεγκατάστασης Ακρινής οι Κώστας Μπουτακίδης και Χαράλαμπος Σισμανίδης, αυτοδιοικητικά στελέχη, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Μιχάλης Βερροιόπουλος και αρμόδιοι σύμβουλοι του υπουργού.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΣΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ,ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ,ΤΟΣΟ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΒΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.