Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου και Φλώρινας, το Ε.Β.Ε Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, τον Δήμο Φλώρινας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τις Σχολικές Μονάδες, διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα:

1ο: «Πολιτισμός και Περιβάλλον: η ανάδυσή τους μέσα από τα παιδικά βιβλία», Πέμπτη, 26 Μαΐου, ώρα 18:00 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

2ο: «Δημιουργούμε… εν αταξία», Τετάρτη, 1 Ιουνίου, ώρα 9:30 -13:00, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

3ο: «Περι…βάλλουμε…, ενεργά συμβάλλουμε», Παρασκευή, 3 Ιουνίου, ώρα 10:00-13:00 μμ., Νέο Πάρκο Φλώρινας.

4ο: «Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας», Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, ώρα 9:30-13:00 μμ. και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ώρες 10:00-13:00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

5ο: «Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της τοπικής παραγωγής μας», Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, ώρα 9:30-13:00 και Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, ώρα 10:00-13:00, Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, τραγούδια, εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού και παρουσιάσεις προγραμμάτων.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Φλώρινας
Κίμων Σαββάκης

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
Θεοδώρα Βάσιου

1 σχόλιο:

  1. Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της τοπικής παραγωγής μας τι σχέση έχει με το φυσικό περιβάλλον την φύση και την προστασία της ;;; Απορώ ώρες ώρες... Περισσότερο εκτιμητέα θα ήταν μία οργανωμένη δενδροφύτευση σε συνεργασία με την Δ/νση δασών ένας μαζικός εθελοντικός καθαρισμός πάρκων του ποταμού ή περιαστικών δασικών περιοχών μία εκπαιδευτική στα ορυχεία και στην λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους παρά οι ανούσιες παρουσιάσεις βιβλίων και φαγοποτιών την ημέρα αυτή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.