Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας (video)

Με την τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Διαχείριση Κρίσεων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας» στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε απο το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, ο οποίος και απένειμε τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης στους 150 περίπου συμμετέχοντες, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Μ. Καρυπίδου, του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ευ. Σίσκου και των διδάσκοντων του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος ήταν να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε άτομα να αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τα είδη, τα χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις και τις μεθοδολογίες αντιμετώπισης των Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και Κρίσεων που απειλούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

“Μετά απο 60 ώρες παρακολούθησης ήρθε η ώρα της επιβράβευσης και συγχαίρουμε όλους εσάς που αφιερώσατε τα σαββατοκύριακά σας με συνέπεια στο πρόγραμμα, θυσιάζοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο” τόνισε ο Ηλίας Κάτανας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη διαρκούς προετοιμασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων που καθιστούν την πολιτική προστασία αναγκαία.
Αναφερόμενος στην έννοια του εθελοντισμού και στη δημιουργία κουλτούρας πολιτικής προστασίας, ο κ. Κάτανας δεσμεύτηκε στη συνέχιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα απο την ενσωμάτωση της πολιτικής προστασίας στη δια βίου μάθηση, ενώ έδωσε την είδηση της διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας το 2018 στην Κοζάνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.