Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας στο Ευρωκοινοβούλιο

Στα πλαίσια του προγράμματος «κοινωνία των Ευρωπολιτών» καλεσμένος της Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή παραβρέθηκε και παρακολούθησε μέρος των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μαζί με εικοσιτετραμελή αποστολή από την Ελλάδα ( Κρήτη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Έβρο) ο γραμματέας της Ν.Ε. Φλώρινας από 23 εως 26 Μαΐου 2016 .

Αφού έγινε ενημέρωση για την δομή και λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου από υπηρεσιακούς παράγοντες ακολούθησε η πολιτική ενημέρωση από την κυρία Καϊλή η οποία επικεντρώθηκε στο έργο που ασκεί η ίδια καθώς και η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Την συζήτηση μονοπώλησαν κυρίως οικονομικής φύσεως θέματα αφού η ευρωβουλευτής είναι τακτικό μέλος της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.



Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε:
- Στον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών τον λεγόμενο «κόφτη»
- Στο παραμύθι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το οποίο στοίχησε 20δις ευρώ παραδίδοντας λευκή επιταγή στους δανειστές.
- Στην αδυναμία των τραπεζών να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αφήνοντας τες απροστάτευτες.
- Στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων που είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης.
- Στα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
- Στην απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Επίσης έγινε ενημέρωση:
- Για τα αγροτικά θέματα και τον στραγγαλισμό της αγροτικής οικονομίας
- Για τις Μ.Κ.Ο που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
- Την καυστική απάντηση Σούλτς και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην ομάδα φίλοι της Μακεδονίας δίνοντας τέλος σε δεύτερες σκέψεις.
- Την αλλαγή στάσης της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.
- Τον νόμο για τα Μ.Μ.Ε.
- Την έκθεση αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα.
- Την ημερίδα για την Γενοκτονία των Ποντίων.



Η κυρία Καϊλή εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τον νομό Φλώρινας με ομάδα ευρωβουλευτών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μιας και είναι στην επιτροπή Βιομηχανίας Έρευνας και Ενέργειας και ζήτησε από τον γραμματέα της Ν.Ε. Φλώρινας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές.

Στο τέλος έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής αποστολής καθώς και στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο γραμματέας θα ενημερώσει τα μέλη της Ν.Ε. Φλώρινας σε ειδική συνεδρίαση για την επίσκεψη του.

Για την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο Γραμματέας
Καλυβιάνος Λεωνίδας

3 σχόλια:

  1. TA ΚΡΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο ενα ταξιδι αναψυχης ΔΩΡΕΑΝ και πληρωμενο απο την πλατη του λαου. Κοροιδο Ελληνα. Τελικά οι Πασοκοι ειναι απιθανοι. Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετά το χουι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψόφιος για προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.