Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τέλεση Μνημοσύνου για την Άλωση της Πόλης

Τέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων ηρωικών υπερασπιστών της Πόλεως κατά την Άλωση του 1453.

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016, ώρα 8,30 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης.

Πρωτοβουλία Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης".

11 σχόλια:

  1. Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ πέθανε σε πλήρη ένωση με την Καθολική Εκκλησία και κοινώνησε Θεία Ευχαριστία από τα χέρια του Καρδινάλιου Ισιδώρου του Κιέβου λίγες μόνο ώρες πριν από τον θάνατό του. Θεωρείται Άγιος από τους Ελληνόρυθμους Καθολικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυσιάστηκε υπερασπιζόμενος Βωμών και Εστιών. Είχε επιλογή να μην το κάνει, αλλά το έκανε. Ούτε αυτό δεν σέβεσαι, φονταμενταλιστή του καναπέως.

      Διαγραφή
    2. Έχω διαβάσει όλο το"Χρονικόν της Αλώσεως" του Γεωργίου Φραντζή, πιστού βοηθού του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πουθενά δεν γράφει τα όσα μας λες εδώ. Πού τα βρήκες;

      Αλλά και έτσι να ήταν όπως μας τα σερβίρεις, ποιος σου είπε εσένα ότι τα μνημόσυνα είναι μόνο για τους "Γνησίους Ορθοδόξους";

      Ευχόμεθα:
      «Υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δούλων του Θεού Κωνσταντίνου Δραγάτζη Παλαιολόγου του Βασιλέως και των συν αυτώ εν τη Βασιλίδι των πόλεων αγωνισαμένων και μαρτυρικώς πεσόντων, έτι δε και των από Αλώσεως άχρι της σήμερον εν πικρά δουλεία τελειωθέντων αδελφών ημών».
      Όλοι αυτοί δεν αξίζουν την προσευχή μας;

      Διαγραφή
  2. Τιμή και δόξα στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τον Ηρωικό αυτοκράτορα Κων/νο Παλαιολόγο που έκανε τα πάντα για να σώσει την Πόλη και τον Ελληνισμό γενικότερα από τις ορδές των βάρβαρων και απολίτιστων τούρκων . Η πρωτοβουλία του Αριστοτέλη αξιέπαινη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμήστε τους αυτοκράτορες που πολέμησαν λυσσαλέα την αρχαία ελληνική σκέψη, προκειμένου να επκρατήσει δια της βίας ο χριστιανισμός. Αντί να γιορτάζουμε τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη και τη γέννηση του ορθού λόγου τη βρίσκουμε με το να αποθεώνουμε σφάχτες όπως τον Ιουστινιανό, τον Θεοδόσιο. Εξού λοιπόν και καμία επαφή με τον ορθό λόγο με συνέπεια να οδηγούμαστε στη σκοταδισμένη μιζέρια του αποτυχημένου κράτους, από χρεωκοπία σε χρεωκοπία.Την επόμενη φορά καλέστε και τον Πουτιν, όπου θα συμπορευτούν μαζί του με χαρά κομμουνιστές, Νεοναζί, Συριζο-Ψεκασμένοι και άλλοι αλλεργικοί στον ορθό λόγο!!!
    LV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι μάλλον δεν έχεις πάει σχολείο.

      Διαγραφή
    2. Ο "ορθός λόγος" είναι ο φερετζές της ευρωλιγούρας σου. Είσαι αξιοθρήνητος, γιατί μισείς το ίδιο το είναι σου. Έτσι σε δίδαξαν οι Ευρωπαίοι "εταίροι" σου. Μην στενοχωριέσαι, έχει και άλλα ευρωγιουσουφάκια, και άλλους ευρωγενίτσαρους σαν κι εσένα. Έχεις και παρέα. Τολμώ φυσικά να υποθέσω ότι από το έργο του μεγάλου φιλοσόφου (του οποίου το άγαλμα κοσμεί την πρόσοψη του ιστορικού Συλλόγου της Φλώρινας) δεν έχεις διαβάσει ούτε 5 αράδες.

      Διαγραφή
  4. Με τα μυαλά που κουβαλούν στον Αριστοτέλη είναι ικανοί να γιορτάσουν και τα γενέθλια του εγγονού της Μπουμπουλίνας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα είμαστε εκεί. Είναι χρέος. Ευτυχώς υπάρχουν (λίγοι αλλά υπάρχουν) ακόμα πραγματικοί Έλληνες, που κρατούν αναμμένη την φλόγα του Γένους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το πρόβλημά σας, ότι αισθάνεστε οι μόνοι λίγοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΊ ΕΛΛΗΝΕΣ...

      Διαγραφή
    2. Όχι, αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.