Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παραδίδονται τα 14 ασθενοφόρα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία

Παραδίδονται επίσημα την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στην περιοχή Κασλάς στην Κοζάνη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, τα 14 σύγχρονα ασθενοφόρα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.

Η πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με συνολικό κόστος 837,753.00 €.

Πρόκειται για 14 οχήματα ''VAN'' κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789:2007 για ασθενοφόρα τύπου ''Β''. Το ασθενοφόρο τύπου ''Β'' έχει την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Επίσης, προβλέπονται ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά την μεταφορά του ασθενούς, κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμό του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του χώρου, από εργονομικής άποψης.

Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τέλος, διαθέτουν επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενδεικτικά από: Φορείο ασθενούς, Ειδική ηλεκτρική βάση φορείου, Εφεδρικό (σπαστό) φορείο ασθενούς, Φορείο πολυτραυματία (scoop), Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς, Στρώμα κενού, Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, Σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων (αερονάρθηκες), Σάκος Γενικών Εφοδίων Πρώτων Βοηθειών, Σετ συσκευών ακινητοποίησης Αυχένος (αυχενικά κολάρα), Παροχές Οξυγόνου, Φορητή παροχή Οξυγόνου, Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU) με τα παρελκόμενά της, Επιτοίχια ηλεκτρική Αναρρόφηση, Φορητή Ηλεκτρική Αναρρόφηση, Πιεσόμετρο χειροκίνητο, Παλμικό Οξύμετρο, Στηθοσκόπιο, Διαγνωστικός φωτισμός, Αυτόματος Απινιδωτής, Ειδική Βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών, Αναρτήρες Ορών- Φιαλών αίματος, Μάσκα C.P.A.P. τύπου Boussignac, Νάρθηκας Τύπου Γιλέκο και Σακχαρόμετρο».

10 σχόλια:

  1. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο νοσοκομειο φλωρινασ ηδη εχουν παραλαβει 5 στο συνολο τους 2 για το αμυνταιο και 3 για φλωρινα αλλα είναι σε ακινησια γιατι δεν υπαρχουν οδηγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα νέα ασθενοφόρα του νοσοκομείου στην Φλώρινα παραδόθηκαν στις 31 Μαίου 2015 ( ακριβώς πρίν έναν χρόνο) ΔΕΝ είναι σε ακινησία και χρησιμοποιούνται καθημερινά από το ΕΚΑΒ το οποίο είναι πλήρες στελεχωμένο σε οδηγούς και διασώστες . Αυτά προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν.

      Διαγραφή
    2. 9:14 με ένα ασθενοφόρο την βάρδια για όλο το νομό και το λες στελεχωμένο.
      Αν το ασθενοφόρο φύγει Πρέσπα για περιστατικό , τουλάχιστον για δυο ώρες δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο. Αυτά προς ενημέρωση.

      Διαγραφή
  3. Καλά τα παραλαμβάνουν ,οδηγούς να μας πουν που θα βρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pavlos,to nosokomio mas ta pire ta 5 edo ke 1 hrono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλα τα ασθενοφόρα αλλά χωρίς γιατρούς που θα τους πηγαίνουν τους ασθενείς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι πώς "πλήρώνονται" αυτά τα ασθενοφόρα. Δεν αρκούν οχήματα και οδηγοί .. χρειάζονται Γιατροί! Και ας είναι το ασθενοφόρο στην Πρέσπα, χωρίς γιατρό είναι ... απλά ταξί νοσηλευτικών προδιαγραφών. Αλλού πάσχουμε ... (καλό κουράγιο ΕΚΑΒίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.