Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο Αιμίλιος Ασπρίδης για το φράγμα Τριανταφυλλιάς (video)

Ο πρώην δήμαρχος Περάσματος, Αιμίλιος Ασπρίδης, είναι ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλλε στην κατασκευή του φράγματος της Τριανταφυλλιάς, το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα.

«Δε με ενόχλησε που δεν κλήθηκα» λέει αρχικά - κληθείς να σχολιάσει το έργο - και εκφράζει την ενόχλησή του από το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό το έργο, μιλώντας για τα έργα που ακολουθούν, όπως το διυλιστήριο για την υδροδότηση της πόλης, τη φύλαξη του χώρου, τη μελέτη του αρδευτικού.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του.


22 σχόλια:

  1. Ο Ασπριδης είναι από τους καλύτερους που πέρασαν από την φλωρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aσπρίδη δικαιώθηκες

    Το κρίσιμο ομως ερώτημα είναι ...

    Το νερό που συσσωρεύθηκε στο φράγμα πως θα αξιοποιηθεί; για ύδρευση; για άρδευση; για μελλοντική παραγωγή ηλεκτρισμού ;;για χρήση του ως βιομηχανικό ύδωρ από την Δεη; Ως ...υδατοδρόμιο;;!! Ένας μάλιστα είπε για τουριστική αξιοποίηση (κολύμπι ψάρεμα και τα σχετικα ...... !!! Ευχομαστε να μην "απαλοτριωθεί κοψοχρονιά " από κανέναν τζαμπατζή επενδυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή είμαι από την Δροσοπηγή θυμάμαι τον κ Ασπρίδη να λέει ότι όταν γίνει το Φράγμα και υδροδοτηθεί η πόλη της φλώρινας από αυτό, θα αξιοποιηθεί ο σημερινός αγωγός ύδρευσης που βρίσκεται πάνω από το φράγμα για να γίνουν διάφορα έργα αναψυχής (συντριβάνια, καταρράκτες κλπ) στην Δροσοπηγή. Ειδικά για τον καταρράκτη είχε προσδιοριστεί και η θέση στην πλατεία από το ύψος της αυλής του σχολείου.
    Η άλλη σκέψη του τότε Δημάρχου Περάσματος ήταν να αρδευτούν με αυτά τα νερά εκτάσεις της Ανω Υδρούσας που δεν προβλέπεται να αρδευτούν από νερά του Φράγματος. Αν εξαιρεθούν οι μήνες του Καλοκαιριού, το πρώτο δεν αναιρεί το δεύτερο.
    Υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν αυτά με την σημερινή ηγεσία του Δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΜΜΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε η Κολχική θα αρδεύεται αν κατάλαβα καλά παρότι θα χρησιμοποιούνται τα νερά και από το δικό της φράγμα!
      Θα αρδεύεται όμως η Παλαιστρα!
      Μήπως από εκεί κατάγεται ο σημερινός μας Δήμαρχος;

      Διαγραφή
  5. Γραφείο ΚΡΟΥΑΖΙΈΡΑΣ Αιμίλιος Ασπριδης.

    Ο κόσμος τον ανταμειψε στις εκλογές για την ικανότητα του και τον έστειλε σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΟ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΣ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΧΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ποταμι που κατεβενει απο τον ακριτα εχει τοση παροχη οσο εχουν τα ποταμια που χυνονται στα φραγματα της παππαδιας και τριανταφφυλιας μαζι. Ισως πρεπει να ερευρινθει γιατι εγειναν 2 φραγματα αντι για 1.

      Διαγραφή
  8. Αιμίλιε μας δουλεύεις.
    1)Ο τότε Νομάρχης δεν ήθελε το έργο και εσύ σαν πρόεδρος Νομαρχιακόυ συμβουλίου το προχώρησες;;;
    2) Εάν υπηρχαν υπό έργα οπως το διυλιστήριο πως έγινε παραδωση;;; και είσαι ευτυχής απο τη μια αλλά κατηγορεις οτι δεν έγινε από την άλλη;;;
    3)Το καθαρότερο νερό είναι αυτό των πηγών. Τι μας λες για επιφάνειακα νερα αφού επιφάνεικο είναι και το νερό από το φράγμα.
    4)Μας λες οτι δεν είναι ο δημος αρμόδιος για το φράγμα αλλά νωρίτερα μας είπες μεσες άκρες ότι εσύ είσαι πίσω από την κατασκευή του.
    5)Αφού πίεσες και έγινε ολόκληρο φράγμα πως δεν μπόρεσες να πιέσεις να γίνει ο αναδασμος;;;
    ΤΡΑΓΙΚΌΣ ΑΙΜΊΛΙΕ. ΣΕ ΣΥΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΉΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΈΠΕΣΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΆΝΗΚΕ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, είσαι πέρα για πέρα λάθος σε όλες σου τις επισημάνσεις!
      Από που προκύπτουν όλα αυτά που λες;

      Διαγραφή
    2. Άκουσε κάτι φίλε σχολιαστή. όχι μόνο δεν γνωρίζεις το θέμα, δεν μπορείς ούτε να εκφραστείς.
      Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας μη μας ζαλίζεις άλλο.

      Διαγραφή
    3. AΠΛΑ ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ VIDEO. ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΕΣ ΓΝΏΣΕΙΣ. ΜΌΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΩΣΣΑ.
      ΦΙΛΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
    4. Επειδή ξέρω ότι ο Αιμίλιος δεν πρόκειται να απαντήσει σε σχόλια και μάλιστα ανώνυμα θα προσπαθήσω να απαντήσω εγώ ελπίζοντας ότι τον ερμηνεύω σωστά.
      1. Πουθενά δεν λέει ότι ο τότε Νομάρχης (Πετκάνης), δεν ήθελε το έργο (ίσως λέω εγώ να ήθελε κάποιο άλλο λίγο περισσότερο).
      2. Το διυλιστήριο είναι καθαρά αρμοδιότητα και ευθύνη του δήμου Φλώρινας. Υπάρχει η σχετική παροχή στο φράγμα και έχει υπολογιστεί η ποσότητα στη μελέτη του αρδευτικού έργου.
      3. Τα νερά των πηγών είναι πράγματι πιο καθαρά αλλά η Φλώρινα υδρεύεται κύρια από επιφανειακά νερά από τους χειμάρρους της Δροσοπηγής. Ο Αιμίλιος είπε ότι το νερό του φράγματος θα έχει λόγω μεγέθους σταθερή ποιότητα και θα είναι πιο ασφαλές.
      4. Το ξέρουν οι πάντες ότι το έργο μελετήθηκε και εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο. Η ευθύνη των αιρετών όλο αυτό το διάστημα ήταν να ασκούν την επιρροή τους για να γίνει το καλύτερο δυνατό στον τόπο τους.
      5. Αν κατάλαβα καλά είπε ότι στο ξεκίνημα της μελέτης του αρδευτικού περίπου πριν 7 χρόνια, όταν έληγε η θητεία του στον Δήμο Περάσματος, είχε πείσει την υπηρεσία του Υπουργείου να συμπεριλάβει στην μελέτη και τους σχετικούς αναδασμούς. Για ότι ακολούθησε υπεύθυνοι είναι μετέπειτα εκπρόσωποί μας.

      Διαγραφή
    5. Και εσύ τι είσαι εκπρόσωπος τύπου;
      Γεγονός είναι ότι τον εκθεσατε. Τραγική η εικόνα ενός πρώην Δημάρχου να λέει πράγματα που το ένα αναιρεί το άλλο. Μη έχοντας επιχειρήματα μιλάει για --σαμποταζ--
      Πώς τον ψάχνουν από τα υπουργεία να τους βοηθήσει κ.α.
      Αν θέλετε να τον υπερασπιστείτε δεν έπρεπε να τον εκθεσετε.

      Διαγραφή
  9. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ- ΥΠΕΡΟΧΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άπαντες μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Ασπρίδης, Πετκάνης κρίθηκαν (εννοώ πολιτικά) κρίνονται και θα κρίνονται. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο για ανέλιξη στο πλάι του Λιάνη, ωφέλησε κυρίως του ίδιους, ο πρώτος με τα γνωστά δικαίως ή αδίκως οφίτσια και ο άλλος ο μοναδικός Γ.γραμματέας Υπουργείου (προ Πέρκας εποχής)ενώ ο τόπος ακόμα βασανίζεται χωρίς δρόμους, χωρίς χιονοδρομικό, χωρίς τηλεθέρμανση, χωρίς σοβαρή πανεπιστημιακή δομή, χωρίς....χωρίς...Τα χρόνια της απόλυτης παντοκρατορίας του Λιάνη, διαγκωνίζονταν για την προσωπική τους εξέλιξη και αντιμετώπιζαν τον νομό ως το χωριό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ασπριδης δεν εκανε τιποτα στο δημο περασματοσ. Ουτε απιρριμματοφορο δε πηρε ουτε προσλη ψης εκανε ταιζε μονο τουσ δικουσ του. Απο το βαρθολομι τη κολχηκη και το τροπεο υχο. Κηταζε να βγενει μονον δημαρχος τι να μας πει για τα αλλα. Κατσε τωρα σπιτι να κλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι απορίας άξιο πως κάποιοι το αμφισβητούν , την ώρα που και οι πέτρες σε αυτόν τον τόπο ξέρουν ποιος το επιδίωξε και τελικά το κατάφερε αυτό το τεράστιο έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φράγμα το έκανε ο λαός με το υστέρημά του και την εξοντωτική φορολογία του. Δεν είναι μέγα ζήτημα ποιανού ιδέα ήταν. Αντε και να σας προτείνω όπου ποτάμι (Ακρίτας, πολυπόταμος) και φράγμα και ακόμη καλύτερα όπου ρεματιά και φράγμα, εγώ θα είμαι η αιτία που θα συντελεστεί ή οι φορολογούμενοι που θα βάλλουν το χέρι στην τσέπη τους ανόητοι! Αν αυτά τα έργα γίνονται με την βοήθεια της ΕΕ είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ακούσεις ευχαριστώ από τους περήφανους Έλληνες!
      LV.

      Διαγραφή
  13. Επειδή αισθάνομαι λίγο ανόητος όπως με αποκαλείς, μπορείς σε παρακαλώ εσύ ο νοήμων να μου εξηγήσεις πως γίνεται η Φλώρινα με δύο τελωνεία να μην έχει κάθετο άξονα (σύγχρονο αυτοκινητόδρομο), σε αντίθεση με την Καστοριά η οποία δεν διαθέτει καμία έξοδο προς το εξωτερικό;
    Μπορείς να μου εξηγήσεις πως έγιναν και γίνονται πληθώρα άλλων φραγμάτων αλλά όχι του Ακρίτα η του Σκλήθρου που είναι χρόνιο αίτημα του Αμυνταίου;
    Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνονται εκατοντάδες έργα οδοποιίας στην χώρα αλλά όχι ο δρόμος Φλώρινα- Πρέσπα;
    Αυτές είναι ελάχιστες από τις μύριες όσες απορίες και γιατί για παρα πολλά που φαίνονται αυτονόητα.
    Κατά τα άλλα όλα τα έργα γίνονται με τα χρήματα και τους κόπους του λαού, μόνο που φοβάμαι ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτονόητα αυτά που είναι και τα πλέον απαραίτητα!

    Εχει κατά την άποψή μου τεράστια σημασία αν κάποιος παράγοντας επιτύχει, ο ιδρώτας του λαού που καταλήγει στα ταμεία της κεντρικής κυβέρνησης να αποκεντρώνεται με την μορφή κάποιων έργων και στην δική ταλαίπωρη περιοχή!
    Αν οι τοπικοί μας εκπρόσωποι έχουν τέτοιες επιτυχίες θα πρέπει να τους το αναγνωρίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα έργο να δείξει.
    Στον Δήμο Περάσματος δεν έκανε τίποτα και ας μας πει τα μεγάλα έργα του ή το όραμα του για τα χωριά της περιοχής. Ενα απόλυτο τίποτα δεν έγινε. Μόνο η επανεκλογή τον ενδιέφερε. Όπως και τον μέντορα του τον Λιανη. Και αυτό κάνανε και οι δύο με επιτυχία. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.