Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

60 χρόνια λιγνίτης - ιστορική φωτογραφική αναδρομή (video)

Η ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας του Χαράλαμπου Πασσαλίδη, «60 χρόνια λιγνίτης – Ιστορική αναδρομή», παρουσιάζεται στο κοινό του Αμυνταίου έως και την Τρίτη 24 Μαΐου, στους χώρους του παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση φωτογραφιών, που αποτυπώνουν τη διαχρονική ιστορία των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Χ. Πασσαλίδης, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του, με την πρέπουσα ευαισθησία, τον τόπο και τους ανθρώπους που μοχθούν να φέρουν στην επιφάνεια τον λιγνίτη.

Στις εικόνες του εναλλάσσονται τα συναισθήματα του θεατή με αυτά των φωτογραφιζόμενων. Η ένταση με τη χαλάρωση, η αγωνία με την ικανοποίηση, αποδίδονται με σαφήνεια στο φωτογραφικό χαρτί και καλούν τους θεατές να γνωρίσουν τον δύσκολο αγώνα που δίνει ο άνθρωπος με τη φύση…

Η έκθεση, που οργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Φλώρινας, με την αρωγή του Δήμου Αμυνταίου και του ΛΚΔΜ, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 21 Μαΐου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου, του Δημάρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, του Διευθυντή του ΛΚΔΜ, Στέφανου Παλαβού, της Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Φλώρινας, Γλυκερίας Καζαντζή και πλήθος κόσμου.

Να τονίσουμε ότι στους χώρους της έκθεσης, λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων.



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.