Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού.

Ιστορίας που δεν παραγράφεται, που δεν λησμονιέται. Μια τέτοια ημέρα είναι αναγκαίο να μην ξεχνάμε πως, τα έθνη και οι λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένα να ξαναζήσουν τις πιο τραγικές σελίδες της ιστορικής τους πορείας.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στους 400.000 Έλληνες του Πόντου που γνώρισαν μαρτυρικό θάνατο στο πλαίσιο ενός γενικευμένου και συντονισμένου σχεδίου με στόχο να εξαφανισθεί κάθε ελληνικό στοιχείο που επί αιώνες μεγαλούργησε στις αλησμόνητες πατρίδες. Γεγονός που μόνο ως Γενοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί και να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία.

Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί δικαίωση για τον ποντιακό ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Σήμερα ο οργανωμένος ποντιακός χώρος που εκπροσωπείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων με πρόεδρο τον κ. Παρχαρίδη Γιώργο και σε επίπεδο Ελλάδας από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας με πρόεδρο τον κ. Τοπαλίδη Χρήστο, δίδει έναν αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, αγώνα που έπρεπε να επωμιστεί η πολιτεία, αφού όμως δεν το πράττει καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί μόνο με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα αναπαυθούν οι ψυχές των γενοκτονημένων αδερφών μας και θα αποτραπούν νέα παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.

Αιωνία τους η μνήμη.

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Για την γενοκτονία των πόντιων τις Φλώρινας από τις Διοικήσεις της Ευξεινου Λέσχης δεν έβγαλες μήνυμα συμπαράστασης. Διώξετε όλα τα ποντιακα χωριά και αφήσατε μόνο τον Πολυπλατανο.
    Μην ξεχάσω και κανα δύο τρεις απο τριγύρω. Ώστε να λέτε ότι υπάρχει αντιπροσωπευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.