Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ορυχείο Αχλάδας

Ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης σε συνέχεια των προσπαθειών του για την επαναλειτουργία και την οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ορυχείο Αχλάδας του νομού Φλώρινας, συγκάλεσε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 15:00 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, η γενική διευθύντρια ορυχείων κ. Όλγα Κουρίδου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σιάκος, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας κ. Αλέξανδρος Σαμαρτζής και εκπρόσωπος της εταιρείας Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας κ. Χρήστος Παυλίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η επιθυμία για εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε το ορυχείο να επαναλειτουργήσει από την 1η Ιουνίου και με απώτερο σκοπό μέχρι το τέλους του έτους να βρεθεί οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργεία του ορυχείου.

Κων/νος Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

7 σχόλια:

  1. Τι είπε ο υπουργός θα άνοιξη η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανοίξει τις βευης που έχει καλό κάρβουνο,άντε και του κλειδιού που έχει καλύτερο

      Διαγραφή
  2. Φτάνει πια, απο λόγια χορτάσαμε πράξεις θέλουμε κάντε κάτι δεν αντέχουμε άλλο, δεν θα μπορούμε να ταϊσουμε τα παιδάκια μας αν τραβήξει λίγο ακόμα αυτή η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλα μπλα μπλα..... και ολοκληρώθηκε μια ουσιώδης συνάντηση με πολύ όμορφες εντυπώσεις... ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ''ΔΟΎΛΕΜΑ'' δεν βαρεθήκατε?Εσείς δεν ''κουνήσατε'' ουτε το μικρό σας δαχτυλάκι στην απάνθρωπη αφοπλιστική απόφαση των ιδιωτών ν΄αφήσουν στο έλεος 600 εργαζόμενους λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ενα χωριό γεμάτο τρύπες και σκόνη και τώρα παρουσιάζεστε ως φωστήρες? και ο εκπρόσωπος του ορυχείου τι ρόλο βαρούσε? του συμπονετικού συνάνθρωπου που στόχο έχει την δίκαιη επίλυση του προβλήματός? θα σας χλευάζουν στην πρωτεύουσα βρεεεεε.. ''πήγατε παρέα με το λύκο να μετρήσετε τα πρόβατα ''..μέτρο δεν έχει η κουταμάρα ........σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ορυχείο της Βεύης είναι 15 χρόνια κλειστό, το ορυχείο του Κλειδιού 6 χρόνια κλειστό αφού λειτούργησε για μόνο 1,5 χρόνο. Εάν μετά από τόσα χρόνια επαναλειτουργήσουν, οφείλουμε να πούμε τουλάχιστον ένα μπράβο σε αυτούς που έχουν ανακινήσει τις διαδικασίες... μέσα σε αυτούς και αυτά τα παιδιά, που τουλάχιστον προσπαθούν και δεν αρκούνται σε διαπιστώσεις.
    Βέβαια στη περιοχή μας ισχύει απόλυτα το ανέκδοτο με τη κατσίκα του γείτονα.
    Όπως και να έχει το ζητούμενο είναι να επαναλειτουργήσουν και να δημιουργήσουν νέες σταθερές θέσεις εργασίας με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας δουλεύουν με τα ορυχεία και με τις τηλεθερμάνσεις αφού η ζήτηση για ρεύμα έπεσε λόγω της κρίσης και 2 μόνο εργοστάσια ΔΕΗ δουλεύουν. Πότε θα ξοδέψουν κάρβουνο, το 2035;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λειτουργούν μόνο δυο. Και τα δύο της Κοζάνης - Πτολεμαΐδας παλαιότερα εργοστάσια απο οτι της Μελίτης, με μεγαλύτερο κόστος το οποίο καλύπτει ο ελληνικός λαός (δηλαδή εμείς).... Τυχαίο ;;;;
    Που είναι οι άρχοντες του τόπου ;;;;... Περιφερειακή συνείδηση κατά τα αλλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.