Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Φ. για τη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ορυχείο Αχλάδας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, σεβόμενος την προηγούμενη δέσμευση του, στο Προεδρείο του Ε.Κ.Φ. (στις 7 Απριλίου 2016) για ανάληψη πρωτοβουλίας συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 15:00 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης , ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, η Γενική Διευθύντρια Ορυχείων κα Όλγα Κουρίδου, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σιάκος, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας κ. Αλέξανδρος Σαμαρτζής και εκπρόσωπος της εταιρείας Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας ΑΕ κ. Χρήστος Παυλίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η επιθυμία για εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε το ορυχείο να επαναλειτουργήσει από την 1η Ιουνίου και με απώτερο σκοπό μέχρι το τέλους του έτους να βρεθεί οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του ορυχείου.

7 σχόλια:

  1. και ο θεος βοηθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπλα μπλα μπλα..... και ολοκληρώθηκε μια ουσιώδης συνάντηση με πολύ όμορφες εντυπώσεις... ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ''ΔΟΎΛΕΜΑ'' δεν βαρεθήκατε?Εσείς δεν ''κουνήσατε'' ουτε το μικρό σας δαχτυλάκι στην απάνθρωπη αφοπλιστική απόφαση των ιδιωτών ν΄αφήσουν στο έλεος 600 εργαζόμενους λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ενα χωριό γεμάτο τρύπες και σκόνη και τώρα παρουσιάζεστε ως φωστήρες? και ο εκπρόσωπος του ορυχείου τι ρόλο βαρούσε? του συμπονετικού συνάνθρωπου που στόχο έχει την δίκαιη επίλυση του προβλήματός? θα σας χλευάζουν στην πρωτεύουσα βρεεεεε.. ''πήγατε παρέα με το λύκο να μετρήσετε τα πρόβατα ''..μέτρο δεν έχει η κουταμάρα ........σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο ο Αντωνιαδης τους τα εχωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ορυχείο της Βεύης είναι 15 χρόνια κλειστό, το ορυχείο του Κλειδιού 6 χρόνια κλειστό αφού λειτούργησε για μόνο 1,5 χρόνο (αφού οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ κατάφεραν και το γκρέμισαν). Εάν μετά από τόσα χρόνια επαναλειτουργήσουν, οφείλουμε να πούμε τουλάχιστον ένα μπράβο σε αυτούς που έχουν ανακινήσει τις διαδικασίες... μέσα σε αυτούς και αυτά τα παιδιά, που τουλάχιστον προσπαθούν και δεν αρκούνται σε διαπιστώσεις.
    Βέβαια στη περιοχή μας ισχύει απόλυτα το ανέκδοτο με τη κατσίκα του γείτονα.
    Όπως και να έχει το ζητούμενο είναι να επαναλειτουργήσουν και να δημιουργήσουν νέες σταθερές θέσεις εργασίας με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΕΊΠΑΜΕ ΌΤΙ ΔΟΥΛΕΎΕΙ Ο ΣΙΑΚΟΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΆΕΙ ΕΝΣΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.