Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑμΕΑ και διόδια

Τι φαρσοκωμωδία, τι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τι απαξίωση του ανθρώπινου πόνου, τι ασέβεια στην αρρώστια, στην ανικανότητα του ανθρώπου να παράγει έργο, να εργάζεται, τι αδιαφορία Θεέ μου, από την πλευρά του κράτους (και λένε ότι υπάρχει Κράτος Πρόνοιας - ανέκδοτο)!!!

Πόσοι έχετε περάσει από τα διάφορα διόδια και ανάλογα αν είναι= Διόδια Αιγαίου, Διόδια Εγνατίας, Διόδια τάδε, Διόδια δήνε, το κάθε Διόδιο έχει τη δική του νομοθεσία και δεν δέχονται είτε
1) την μπλε κάρτα αναπηρίας με το καροτσάκι
2) την κάρτα (τύπου πιστωτική) του ίδιου του υπουργείου

Βασικά έχεις το ένα, θέλουν το άλλο, δείχνεις το άλλο, σου ζητούν τα έγγραφα του αυτοκινήτου (τα οποία τα έχεις ήδη καταθέσει, για να σου εκδώσουν την κάρτα αναπηρίας και έχεις "τρέξει", έχεις χάσει ώρες και τις αντοχές σου και τις δυνάμεις σου, γιατί αν είσαι και νεφροπαθής, η ίδια η αρρώστια σε καταρρακώνει και σε εξασθενεί - αλλά πρέπει να τα βγάλεις αυτά τα χαρτιά!)… Και έρχονται και κάποια άλλα διόδια και δεν δέχονται τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά πρέπει να τους στείλεις τα έγγραφα που ζητούν με αίτηση και να σου στείλουν την δική τους κάρτα διέλευσης!!!

Που είναι το κράτος, που επιτρέπει στον κάθε διευθύνων δημόσιου έργου – διόδια (αφού έχει πάρει τις μίζες του), να αμφισβητεί την πιστοποιημένη μας αναπηρία; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις αναπήρων που έχουν απαξιωθεί και υποχρεωθήκαν να πληρώσουν στα διάφορα διόδια, αλλά δεν τα παραθέτω σήμερα γιατί είναι πολλά!

Ποιος μπορεί να μας βρει μια λύση;
Σε ποιο υπουργείο να απευθυνθούμε;
Ποιος υπεύθυνος/ανεύθυνος θα δώσει ένα τέλος σ’ αυτόν τον παραλογισμό των διοδίων;
Και επιτέλους ας σεβαστούν τους ανάπηρους!!!
Αύριο μπορεί κι αυτοί οι αρμόδιοι των υπουργείων να γίνουν ανάπηροι - η αναπηρία δεν κάνει διακρίσεις!!!

Με τιμή και εκτίμηση
Μερόπη Φωστηροπούλου
Πρόεδρος Νεφροπαθών Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. Αγαπητή Μερόπη 2η νεφρολόγος διορίστηκε στην μονάδα τεχνητού νεφρού Φλώρινας ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ31 Μαΐου 2016 στις 3:20 μ.μ.

    Αγαπητή ανώνυμη,ΟΧΙ,δεν εχει έρθει 2ος νεφρολόγος αλλά οπως γνωριζετε,εχουμε κανει ολες τις νομιμες διαδικασιες,αλλά δυστυχώς δεν ειμαστε ούτε ΥΠΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ αλλά ουτε και Διοικητες του Νοσοκομείου Φλώρινας!Εμείς είμαστε ενας σύλλογος νεφροπαθων που σκοπός μας ειναι να απαλύνουμε τον πόνο των νεφροπαθών βοηθώντας με οποιο μέσω μας επιτρέπει η δικαιοδοσία μας!!!! ΒΕΒΑΙΑ το θέμα -δεν ηταν ο 2ος γιατρος αλλά ΑΜΕΑ & ΔΙΟΔΙΑ-θα περιμέναμε την τοποθέτηση σας πάνω σ'αυτο το θέμα και θα το εκτιμούσαμε, Αγαπητή Ανώνυμη! ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ-Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα διόδια τα νέα δυστυχώς είναι άκρως δυσάρεστα όχι μόνο για τα ΑΜΕΑ και το σύλλογο νεφροπαθών Σε ολόκληρη την επικράτεια αυξάνεται το κόστος των διοδίων Τα Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκμεταλεύονται τα διόδια είναι ανάλγητα στις ανθρώπινες ευαισθησίες. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ .Μην παραξενευτείς στο άμεσο μέλλον τα ίδια ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ Μεγάλα Συμφέροντα να "απαλλοτριώσουν για να σώσουν " ακόμη και μονάδες τεχνητού νεφρού και σου ζητήσουν να πληρώσεις για κάθε επίσκεψη σου στο νεφρολογικό τμήμα . ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ Κι άς ξεψυχούν άνθρωποι γύρω τους .Τους ανθρώπους τους μετράν σαν μονάδες αύξησης του κέρδους από τα διόδια. Διόδια που κατασκευάστηκαν από τον υστέρημα του ελληνικού λαού , χρήματα της ΕΕ που ξεκοκκαλίσαν εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές υπο την ανοχή ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων Αυτοί είναι εκπρόσωποι μίας ΣΑΠΙΣΜΕΝΗΣ πολουτοκρατίας που δεν διστάζει να επιβάλει διόδια και σε άτομα ομάδες ειδικές κατηγορίες ανθρώπων ¨Όπως κατάλαβες αγαπητή Μερόπη ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ κοιτάνε και ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .Σε αυτό το ..κράτος αλληλλεγύης ζούμε ( δυστυχώς ) .Για το θέμα 2ου νεφρολόγου σε ρώτησα διότι ως πρόεδρος των νεφροπαθών γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην μονάδα τεχνητού νεφρού στην Φλώρινα.
    Καλό κουράγιο και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν γνωριζαμε και ποιος εισαστε ,θα σας απαντουσα για το αναλγητο κρατος -αλλά εδω μιλαμε για συνταγματικα δικαιωματα αναπηρων παγκοσμιως αναγνωρισμενα!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.