Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Επειδή κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σας υπενθυμίζει ότι:

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

3 σχόλια:

  1. Την ανωτέρω ανακοίνωση την θεωρώ ΑΤΟΠΗ κι αυτό γιατί τα τελευταία τουλάχιστον..40 χρόνια ( δεν θυμάμαι πιο πρίν ) δεν γιορτάζουμε την Ανάσταση με ούτε με βεγγαλικά ούτε με κροτίδες . Η παρούσα ανακοινωση θα ήταν χρήσιμη σε περιοχές όπου επικρατεί το σχετικό έθιμο και μάλιστα γίνεται παγκοσμίως γνωστό .Οπότε άσκοπα κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγάζετε την σχετική ανακόίνωση. Στην Φλώρινα εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου με απλότητα με ταπεινότητα με εκκλησιασμό τσούγκρισμα αυγών τσουρέκι και μαγειρίτσα . Τα βεγγαλικά τα πυροτεχνήματα και λοιπαί στρακαστρούκες φεστιβαλικές βεγγαλικές ανοησίες αφορούν άλλες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν είσαι από Φλώρινα 11:05! Μέχρι και καραμπίνα έχω δει στο Χριστός ανέστη. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε την είδες;;;; στον ύπνο σου;;;; ή στον ξύπνιο σου ;;;

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.