Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μια χαμένη ευκαιρία

Μεγάλοι αγώνες – μικρή συμμετοχή του κόσμου. Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την ανάδειξη της πόλης και αυτό γιατί:

• Υπήρχε παντελής έλλειψη φιλάθλων. Με την παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των μαθητών από τα σχολεία της Φλώρινας θα μπορούσε να υπάρξει ικανοποιητικό κοινό που θα ενθάρρυνε τους αθλητές και παράλληλα θα συμμετείχαν στην τελετή έναρξης και λήξης των αγώνων.

• Ελλιπής διαφήμιση και προβολή της διοργάνωσης από ΜΜΕ (π.χ. τηλεόραση). Δεν υπήρχαν μεγάλες και ευδιάκριτες αφίσες και μπάνερ σε κεντρικά σημεία της πόλης.

• Δεν υπήρχε περίπτερο πληροφοριών και ενημέρωσης για το κοινό στο κέντρο της πόλης για να δίνει πληροφορίες και για την ύπαρξη των αγώνων αλλά και για τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με τις συμμετοχές των κρατών και τα βιογραφικά των αθλητών.

• Δεν υπήρχαν ιστοί για να αναρτηθούν οι σημαίες των χωρών που συμμετείχαν.

• Η ακαταλληλότητα της ημέρας και της ώρας: 15.00 το μεσημέρι Σαββάτου με 30 βαθμούς θερμοκρασία.

• Δεν κλήθηκαν για τις απονομές Ολυμπιονίκες με καταγωγή από τη Φλώρινα που θα προσέδιδαν αίγλη σε αγώνες τέτοιου μεγέθους πχ. Πατουλίδου, Νικολαΐδης, Ηλιάδης κλπ.

• Δεν υπήρχε προστατευτικός χώρος ξεκούρασης και αναμονής των αποστολών πχ. κιόσκια.

Αυτά τα λίγα σε ότι αφορά «την επιτυχημένη διοργάνωση της Βαλκανιάδας Βάδην» που για τη μικρή μας πόλη, που ενώ επελέγη μεταξύ πολλών Βαλκανικών πόλεων, δεν είχε την ανάλογη απήχηση. (Εύχομαι να μας δοθεί μια άλλη τέτοια ευκαιρία).

Κύριοι, δεν ξέρατε, δεν ρωτούσατε;

Αναγνώστρια

13 σχόλια:

  1. Χρειάζονται έργα και εργασία γιατί από θεάματα χορτάσαμε. Το μόνο που έκαναν οι διοργανωτές ήταν να υψώσουν την μισητή σημαία των μογγόλων στην Φλώρινα. Καλύτερα η αποτυχία και η απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχες οι επισημάνσεις της Αναγνώστριας προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια "παρατράγουδα" στην επόμενη ΔΙΕΘΝΗ οργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα διεξαχθεί στην Φλώρινα το RALLY OFF ROAD GREECE 2016 στο οποία ως απλός θεατής είχα εντοπίσει πολλές προχειρότητες ( ούτε μία καντινα αναψυκτικών δεν υπήρχε στο ΔΑΚ όπου γίνεται ειδικός αγώνας και τερματισμός ) .

    Για την μη τηλεοπτική κάλυψη ευθύνες έχουν και οι κατά τόπους δημοσιογράφοι ανταποκριτές τηλεοπτικών σταθμών τοπικής περιφερειακής ακόμη και πανελλαδικής εμβέλειας

    Θα έγραφα κι άλλα πολλά αλλά δεν θέλω να σας κουράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 90% έμαθε για την διοργάνωση όταν η αστυνομία τους είπε είναι κλειστός ο δρόμος. Από αυτούς τα μισά άτομα όταν διηγούνται την ιστορία ακόμα λένε " είχε κάτι αγώνες ". Μην κατηγορείτε τους πολίτες όμως, γτ δεν πήγαν. Ο καθένας όπως μαθαίνει είναι. Τι παιδεία έχει η Φλώρινα από αθλητισμό? Καμιά. Όσο για την διοργάνωση και εγώ τελευταία μέρα το έμαθε ότι υπάρχει αγώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΕΡΕ ΤΣΑΛΊΚΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΌΣΜΟ!!!!!
    ΚΆΝΤΕ ΈΝΑ FESTIVAL ΜΠΎΡΑΣ ΜΕ ΚΕΜΠΆΠΙΑ Ή ΠΙΟ ΚΆΛΑ ΈΝΑ FESTIVAL KAFFE ΣΤΟ ΧΈΡΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΣΚΌΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΊΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ αν ερχόταν και ο Θανασάκης ο Ρουβάς στον πεζόδρομο σε συνδιασμό με απονομή κυπέλων σε Διεθνή Αγώνα στην Φλώρινα θα γινόταν ΣΕΙΣΜΟΣ.Δέν έχεις άδικο ....

      Διαγραφή
    2. Παντως χωρις ειρωνια, ενα φεστιβαλ μπυρας, η ενα φεστιβαλ τοπικων προιοντων (κεμπαπια, πιπερια κτλ.) ωστε να τα αναδειξουμε και να κατωχηρωσουμε την καταγωγη τους πρεπει να γινει.

      Διαγραφή
    3. και ένα φεστιβάλ φασολάδας και τσιρονιών δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Θα τρώγαμε και θα τρώγαν τζάμπα όλοι....

      Διαγραφή
  5. Οι υπεύθυνοι ασχολούνταν με τα εσωκομματικά της ΝΔ. Τι δεν καταλαβαίνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΡΤ δεν ήταν κάτι χορηγός, είχε πολλές πινακίδες τουλάχιστον της ερτ. Γτ δεν το είχαν απευθείας σύνδεση. 3 κανάλια να δείχνουν επανάληψη όλη μέρα τι τα άνοιξαν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπηρχαν αφισες ενα μηνα πριν τους αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς οι διοργανωτές παρά τις τους έδειξαν μεγάλο ερασιτεχνισμό.Λόγια συνεδριάσεις αποφάσεις και μηδαμινό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.