Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων στους χώρους αρχαιολογικών ανασκαφών και στους αρχαιολογικούς χώρους

Κύριοι,-ες,
Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την συνέχιση του όλου ανασκαφικού έργου στο Πεδίο Ορυχείο Αμυνταίου. Η ανησυχία μας αυτή πηγάζει:

1. Από την καθυστέρηση της νέας προκήρυξης ειδικευμένου προσωπικού και μάλιστα μεγάλης διάρκειας, μετά από υποσχέσεις παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού.
2. Από την καθυστέρηση υλοποίησης της περσινής προκήρυξης «ΣΟΧ 1/2015», διάρκειας 3 μηνών για 530 ανειδίκευτους εργάτες Υ.Ε..
Δεδομένου ότι το ποσοστό ανεργίας στο νομό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, κατανοείτε τον σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της μείωσης της ανεργίας που προσφέρει η ύπαρξη των σωστικών ανασκαφών.
Το Σωματείο μας κατανοώντας τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει στη συνέχιση της σωστικής ανασκαφής, αλλά και στη λειτουργία του ορυχείου προτρέπει τους αρμόδιους φορείς (Δ.Ε.Η. Α.Ε., Ε.Φ.Α., Υπουργείο Πολιτισμού) στην άμεση διευθέτηση τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Την άμεση, εντός 15 ημερών, ενεργοποίηση της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2015, που αφορά στην πρόσληψη 530 ανειδίκευτων εργατών Υ.Ε.
2. Την άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας μεγάλης διάρκειας ειδικευμένου προσωπικού με καθεστώς αυτεπιστασίας.

Είναι αυτονόητο καθήκον όλων μας η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και η αξιοποίηση της προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Προϋπόθεση όμως γι’ αυτό είναι η ανασκαφική ενέργεια και η διάσωση των ευρημάτων.
Εμείς, οι εργαζόμενοι, θεωρούμε τους εαυτούς μας συνυπεύθυνους ως προς τη σωστή εκτέλεση του ανασκαφικού έργου και επισημαίνουμε ότι οι διάφορες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου της σωστικής ανασκαφής τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα πρέπει να αναζητηθούν εκτός της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασιλειάδης Πέτρος
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γκώγου Ελπινίκη

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μπαλτά Αριστείδη
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη Πάνο
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η. Α.Ε., κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ
Διευθυντή Ορυχείων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Παλαβό Στέφανο
Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Ζιώτα Χριστίνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο
Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, κ. Αντωνιάδη Ιωάννη
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδη Θεόδωρο
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Μπίρο Στέφανο
Δήμαρχο Φλώρινας, Κ. Βοσκόπουλο Ιωάννη
Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Θεοδωρίδη Κωνσταντίνο
Πρόεδρο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, κ. Σιάκο Κωνσταντίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.