Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο δημοτικό σχολείο Αγίου Παντελεήμονα

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παντελεήμονα με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας στο πλαίσιο του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.
Η άσκηση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί. Στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς των παιδιών μέσω της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Η άσκηση αφορούσε την αυτοπροστασία στην τάξη κατά τη διάρκεια του σεισμού, την εκκένωση των αιθουσών, του κτιρίου αμέσως μετά το σεισμό, καθώς και την ασφαλή μετάβαση και παραμονή στο προαύλιο του σχολείου.
Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν από το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Κατόπιν ανέλαβε δράση η Ε.Δ.Ο. Πτολεμαΐδας, η οποία μετέδωσε τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία της, στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου μας (Η Ε.Δ.Ο.Π.το 2006 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και έλαβε τον αριθμό 14 του μητρώου εθελοντικών οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π.Ε.).
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το παρόν σχέδιο σε πραγματικές καταστάσεις.

Υ.Γ. Οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν τα μέλη και το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Π καθώς και τον χορηγό της άσκησης κ Κύρκο Αθανάσιο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
5/Θ ΟΛ.ΔΗΜ.ΣΧ.ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.