Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εορτάζει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος

Με πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ξεκίνησαν χθες οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.
Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και παρέστησαν οι Μητροπολίτες Σύρου, κ. Δωρόθεος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Καστοριάς κ. Σεραφείμ, Κοζάνης κ. Παύλος, και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Σήμερα το πρωί τελείται όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος θα δέχεται ευχές στο προσωρινό Επισκοπείο, όχι όμως προσωπικά δώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν την αγάπη στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

1 σχόλιο:

  1. Ο Άγιος Θεόκλητος υπέστη μαρτυρικό θάνατο υπερασπιζόμενος την Πίστη του Χριστού. Είναι βαριά προσβολή στη μνήμη του η παρουσία στα ονομαστήρια του δεσπότη μας του προκλητικού λατινόφρονα και Οικουμενιστή μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου. Ο μητροπολίτης μας έχει επανειλημμένως αποκαλέσει τον Οικουμενισμό "Παναίρεση και μεγάλο εχθρό της Ορθοδοξίας". Ερωτώ: ποιόν εμπαίζει ο κ. Θεόκλητος; τον πιστό λαό ή τον Θεό; Δυστυχώς, τα τελευταία 15 χρόνια, η μητρόπολή μας έχει γίνει κέντρο διερχομένων Οικουμενιστών. Ο νυν μητροπολίτης αποδεικνύει, συνεχώς, ότι όχι μόνο εγκατέλειψε και πρόδωσε την παρακαταθήκη του Αγίου Γέροντα Αυγουστίνου, αλλά και ανέπτυξε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τους εχθρούς του Χριστού. Φρίξον ήλιε! Στέναξον γή! Πού είσαι Γέροντα, να δεις το Κατάντημα της αγαπημένης σου μητρόπολης!

    Βασίλης Κερμενιώτης,
    Συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ Εορδαίας,
    Υποδιευθυντής του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαϊδας,
    Υπαγόμενος στην (πάλαι ποτέ αγωνιστική, παραδοσιακή και ομολογητική) μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.