Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ψέματα όσα λέγατε για αντισταθμιστικά οφέλη στη μεταλιγνιτική εποχή»

Ομιλία στη Βουλή: «Έστω και την τελευταία στιγμή, ζητώ από τον Υπουργό να εγκρίνει ένα μικρό αντισταθμιστικό όφελος για τη μείωση λιγνιτικής παραγωγής στην Αρκαδία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα που θα πληγούν από την ανεργία.»

O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή σχετικά με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σύστημα κατανομής των εσόδων από τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίων για την περίοδο 2016-2020, επεσήμανε τα εξής:
«Αποτελεί αίτημα όλων στις λιγνιτοπαραγωγικές περιοχές, δηλαδή στην Αρκαδία, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα – το οποίο ελπίζω να κάνετε αποδεκτό – ενόψει της μείωσης της παραγωγής λιγνίτη τα επόμενα χρόνια, η οποία θα επηρεάσει την οικονομική ζωή των περιοχών αυτών, να βρεθούν αντισταθμιστικά οφέλη. Στην περιοχή μας, στην Αρκαδία, θα κλείσουν δύο λιγνιτικοί σταθμοί ισχύος 600 MW. Η μείωση παραγωγής λιγνίτη προβλέπεται από την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική. Όπως όμως επεσήμαναν και οι Δήμαρχοι των περιοχών αυτών, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται ένα μικρό ποσοστό των εν λόγω εσόδων να αξιοποιηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι συμβατή με την κοινοτική οδηγία και αποτελεί αίτημα των τοπικών φορέων όλων των πολιτικών παρατάξεων, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να κυμανθεί μεταξύ 5% και 8%.
Δυστυχώς ο Υπουργός δεν αποδέχθηκε την πρόταση, δήθεν γιατί δεν είναι συμβατή με την κοινοτική οδηγία. Ερωτώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: όλα όσα λέγατε τόσα χρόνια για αντισταθμιστικά οφέλη στη μετα-λιγνιτική εποχή ήταν ψέματα; Τι θα κάνετε μπροστά στην απόρριψη του αιτήματος από τον Υπουργό;
Ζητώ από τον Υπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποδεχθεί έστω ένα μικρό ποσοστό ως αντισταθμιστικό όφελος γι’αυτές τις περιοχές.»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

3 σχόλια:

 1. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ(;)ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ -ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ- ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ, ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
  ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σημασία έχει τι κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικος και αρα αυτος που μπορει να επηρεασει αποφασεις κ. Σελτσας που από υπέρμαχος του απόλυτου ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ έγινε ......

   Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ;
   ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.