Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Θεόκλητος: «Δεν θα βρεθεί ένας ηγέτης που να πονά αληθινά αυτή την πατρίδα»

Λάβρος κατά του καρναβαλιού και των καρναβαλικών εκδηλώσεων, είναι με εγκύκλιος σημείωμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα καρναβάλια, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, είναι έθιμα ειδωλολατρικά, τα οποία η Εκκλησία μας πολλές φορές τα έχει καταδικάσει.. Αποτελούν δε κατάπτωση της ανθρωπίνης προσωπικότητος.»
Επίσης αναφερόμενος στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η πατρίδα μας, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος τονίζει:
«Υπάλληλοι απολύονται. Πλήθος καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Και πάνω σε αυτό το φάσμα, οι τοκογλύφοι δανειστές μας επισείουν τα χρεόγραφα με τα τεράστια χρέη μας και μας απειλούν καθημερινά».
«Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία• χάσαμε την εθνική αξιοπρέπειά μας.
Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον «θεό καρνάβαλο» και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του. Ω της παραφροσύνης!», προσθέτει ο κ. Θεόκλητος.
Διαβάστε από τη Romfea.gr την εγκύκλιο:

«Αποθώμεθα τα έργα του σκότους
και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός»
(Ρωμ. 13,12)

Πριν από δύο εβδομάδες η Εκκλησία μας εισήλθε στην ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου. Το Τριώδιο είναι μία περίοδος κατά την οποία κάθε χριστιανός καλείται σε αυτογνωσία, σε μετάνοια, σε εξομολόγηση, σε προσευχή και σε εντονώτερη προσπάθεια για μια πιο συνεπή χριστιανική ζωή.
Για τον σκοπό αυτό η Εκκλησία μας προτείνει τη νηστεία, με την οποία εξασκούμε την θέληση και την αυτοκυριαρχία. Επίσης μας καλεί σε τακτικώτερο εκκλησιασμό, για να συμμετάσχουμε στις κατανυκτικές ακολουθίες της περιόδου αυτής, τους Χαιρετισμούς, τις Θείες Λειτουργίες των Προηγιασμένων Δώρων, τα Απόδειπνα, τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς.
Αλλ’ ενώ η Εκκλησία καλεί τον λαό σε μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, έρχεται ο διάβολος να τον αποπροσανατολίσει και να τον οδηγήσει σε έναν ακριβώς αντίθετο τρόπο ζωής, με ένα δικό του Τριώδιο, το «αντιτριώδιο». Τον καλεί σε μεθύσια, σε αποκριάτικους χορούς, σε καρναβαλικές μεταμφιέσεις και σε κάθε είδους ασωτία.
Τα καρναβάλια, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, είναι έθιμα ειδωλολατρικά, τα οποία η Εκκλησία μας πολλές φορές τα έχει καταδικάσει.
Είναι κατάλοιπα των αρχαίων οργιαστικών τελετών που γίνονταν προς τιμήν του Διονύσου και του Βάκχου, αλλά και άλλων Ρωμαϊκών θεοτήτων. Αποτελούν δε κατάπτωση της ανθρωπίνης προσωπικότητος.
Ούτε πάλι προσφέρουν καμία ουσιαστική ψυχαγωγία, πέρα από μία προσωρινή εφορία και ένα εφήμερο ξέσπασμα.
Την πρόσκαιρη διασκέδαση διαδέχεται η απογοήτευση, η λύπη και το κενό. Η ψυχή του ανθρώπου δεν γεμίζει με τέτοιες ψεύτικες χαρές.
Φέτος όμως, υπάρχει και άλλος ένας λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Περνά μια νέα κατοχή. Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Άλλοι πεινούν και άλλοι κρυώνουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Νέοι δυσβάστακτοι φόροι συνεχώς προστίθενται.
Υπάλληλοι απολύονται. Πλήθος καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Και πάνω σε αυτό το φάσμα, οι τοκογλύφοι δανειστές μας επισείουν τα χρεόγραφα με τα τεράστια χρέη μας και μας απειλούν καθημερινά. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία• χάσαμε την εθνική αξιοπρέπειά μας.
Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον «θεό καρνάβαλο» και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του.
Ω της παραφροσύνης! Πότε, λοιπόν, θα συνετιστούμε; Και, επί τέλους, δεν θα βρεθεί ένας ηγέτης που να πονά αληθινά αυτή τη δύσμοιρη πατρίδα, για να βάλει φρένο στις τόσες απερίσκεπτες σπατάλες και στα τόσα αλόγιστα έξοδα;
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι υπεύθυνοι αποποιούνται τις ευθύνες και οι ένοχοι σιωπούν. Εμείς όμως αρνούμαστε να σιωπήσουμε.
Αρνούμαστε να σιωπήσουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του επισκόπου να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και να προστατεύει το ποίμνιό του από τις πλάνες.
Δηλώνω δε προς όλους, πως μου είναι εντελώς αδιάφορο αν κάποιοι από τους λεγομένους «προοδευτικούς» και «εκσυγχρονιστές» με χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικό και φανατικό.
Εξ άλλου, όλοι μας σήμερα γευόμαστε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της «προοδευτικότητάς» τους.
Έχοντας, λοιπόν, βαθειά συναίσθηση της επισκοπικής ευθύνης μου, απευθύνομαι σε εσένα πιστέ λαέ της ακριτικής ιεράς Μητροπόλεώς μας και σε προτρέπω πατρικά να μη συμμετάσχεις σε καμιά καρναβαλική εκδήλωση.
Αντίθετα σε παρακαλώ, να εισέλθεις στην αγία περίοδο του Τριωδίου και της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με πίστη, ευλάβεια και κατάνυξη.
Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους γονείς, οι οποίοι με αγάπη και πολλούς κόπους γαλουχούν τα παιδιά τους και τους παρακαλώ με διάκριση και σύνεση να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τα μασκαρέματα, όπως επίσης απευθύνομαι και στους καλούς δασκάλους και καθηγητές που επαξίως διακονούν την εκπαίδευση και τους προτρέπω να μην συναινέσουν στη δημιουργία αποκριάτικων εορτών στον χώρο του σχολείου.
Παιδιά μου ευλογημένα,
με αφορμή την σημερινή επικοινωνία μας σας καλώ και πάλι όλους, μικρούς και μεγάλους, ως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», να μετανοήσουμε για όλες αυτές τις πράξεις μας που παρόργισαν την δικαιοσύνη του Θεού.
Να μετανοήσουμε ειλικρινά, γιατί μόνον η αληθινή μετάνοια έχει τη δύναμη να προσελκύσει το έλεος του Θεού και να μεταβάλει θετικά την τραγική κατάσταση που ζούμε.
Αρκετά γευτήκαμε τα ξυλοκέρατα της αποστασίας. Καιρός να έλθουμε «εις εαυτόν». Καιρός να συνέλθουμε και να επιστρέψουμε στον Θεό των πατέρων μας.
Καιρός να επιστρέψουμε στην γλυκιά μας μάνα, την Εκκλησία μας, την μάνα που ποτέ δεν μας πρόδωσε, αλλά έμεινε δίπλα μας σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές και έδωσε και το αίμα της για να αναστήσει την πατρίδα μας.
Η μετάνοιά μας, προσωπική και συλλογική, είναι η μοναδική διέξοδος στα τραγικά αδιέξοδά μας.
Ελπίζοντας ότι θα εισακούσετε την φωνή του επισκόπου σας και ότι έτσι η ιερά Μητρόπολή μας θα μετατραπεί σε στήλη μετανοίας και προσευχής, σας ευλογώ έναν έναν ξέχωρα και σας εύχομαι η χάρη τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ καί ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ Πατέρα καί ἡ κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος νά εἶναι μέ ὅλους σας.
Καλή κι ευλογημένη Τεσσαρακοστή.

Μετά πολλών πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Αιμίλιος Πολυγένης
www.romfea.gr

64 σχόλια:

  1. Τι λες ρε παπα!! Μέσα στη μιζέρια μια χαρά για να ξεσκάσουμε έχουμε και θα την κόψεις και αυτή? Κανά ευρω από το παγκάρι δεν βγάζεις να βοηθήσεις το παίζεις και αρχηγός..
    μόνο φαγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπάς να σου μιλήσει στο αυτί ρε μίζερε 03:36!
      Ντύσου καραβάλι όπως ντύνεσαι κάθε μέρα μην αλλάζεις;
      Ποιος σε εμποδίζει;
      Ντύσου φέτος Λουμπίνα!.. που σου πάει!
      Εσύ έχεις ρίξει ποτέ τίποτα κανένα παγκάρι Εκκλησίας;
      Μη κόβεις ρε καμμιά χαρά,δε μιλάει για σένα ο "παπάς", μη φοβάσαι!

      Διαγραφή
    2. Λουμπίνα να ντυθείς εσύ που σου πάει κιόλας. Εγώ ρίχνω στο παγκάρι. Κάτι τιποτένιοι σαν κι εσένα κλέβουν το παγκάρι.

      Διαγραφή
    3. Σώπα ρε 11:22 ρίχνεις ε; μπράβο σου!
      Συνέχισε ρε να ρίχνεις μπας και σου έρθει τίποτα φώτιση από την καλή σου πράξη και επανέλθεις στο ανθρώπινο είδος!
      Ναι ρε το έχω κλέψει το παγκάρι 13 φορές!
      Και έκανα 2 πολυκατοικίες!Θέλεις την μία;
      Την πουλάω τώρα με την κρίση!..έχω ανάγκη από ρευστό!!

      Εντάξει ρε μη ντύνεσαι Λουμπίνα!μια κουβέντα είπα!
      ..ντύσου... ντύσου...Τσατσά!

      Ρίχνεις εσύ στο παγκάρι;...θα το ψάξω ρε το ευρώ σου!!
      Άθεε Κρυπτοχριστιανέ!...μόνο για καρναβάλια είσαι!

      Διαγραφή
    4. περισσότερο από εσένα τον δήθεν...εγώ με τον ΙΗΣΟΥ είμαι εσύ με τους παπάδες...και μην λες ότι είσαι χριστιανός με προσβάλεις έτσι που μιλάς...κακός άνθρωπος είσαι και έχει δύστυχος πολλούς που κρύβονται πίσω από την εκκλησία

      Διαγραφή
    5. Ναι12:59 ντύνεσαι χριστιανός [..δύστυχος..] μόνο στα καρναβάλια!
      Κακός δεν είσαι όπως εγώ!..αλλά σε σύγχυση όμως είσαι!

      Διαγραφή
  2. «Τα καρναβάλια, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, είναι έθιμα ειδωλολατρικά, τα οποία η Εκκλησία μας πολλές φορές τα έχει καταδικάσει.. Αποτελούν δε κατάπτωση της ανθρωπίνης προσωπικότητος.»
    ΕΝΩ ΤΟ ΝΑ ΦΥΛΑΣ ΧΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΩΝ, ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ Ε??? ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΑΝ ΦΙΛΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΨΟΥΡΗΣ ή ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΟΡΜΑΛ!
      Α ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ 04:15 "ΑΝΤΙΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΗ" ΤΕΝΕΚΕ!
      ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ!
      ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Ε;

      Διαγραφή
    2. Εντάξει 04:15 εσύ είσαι ΝΟΡΜΑΛ!
      Κάτσε μακριά από τους ΑΝΟΡΜΑΛ!
      Τι ΝΟΡΜΑΛ θα ντυθείς φέτος τις Απόκριες μήπως ΖΗΝΑ;

      Διαγραφή
    3. To να φιλάς το χέρι του ιερέως,είναι σεβασμός,αγαπητέ/η..Σεβασμός στο ράσο..Όχι στο πρόσωπο του ιερέως.Το κατάλαβες;;;Όσο για τις εικόνες,είναι δυνατόν να μην ασπαστείς Εκείνον που για εσένα κ εμένα κατέβηκε στη γη και σταυρώθηκε;;Άξιζε να πάθει τόσα ο Χριστός για εμάς;;Και βέβαια όχι!!Όμως δεν υπολόγισε ούτε τους σωματικούς πόνους,ούτε τις βρισιές,ούτε τον τέλειο εξευτελισμό!!Αλλά και οι άγιοι που εικονίζονται στις εικόνες,άφησαν τα πάντα πίσω τους και οι περισσότεροι θυσίασαν τα νιάτα τους για Εκείνον,που τόσο μας αγάπησε!!Όσο για τα ιερά οστά τους,εσύ μην τα ασπαστείς ποτέ..δε θα σου προσφέρουν τίποτα!!Σου απαγορεύω να προσβάλλεις το Θεό μου και τους αγίους Του με αυτόν τον τρόπο!!

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν σου επιτρέπω να προσβάλλεις τον Θεό και τον Χριστό μου. Πες μου που ακριβώς είπε ο Χριστός να φιλάμε τα χέρια των παπάδων και να κατασκευάσουμε τόσους Αγίους και εικόνες; Μήπως στα κατά Λουκά και κατά Μάρκο Ευαγγέλιο είπε ακριβώς τα αντίθετα; Δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια ότι οι παπάδες με τις ασπιδωτές κοιλιές κοιτάνε μόνο την τσέπη τους; Αν όχι, με την οικονομική κρίση θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Διότι ενώ έχουν ολόκληρο τραπέζι με ψωμιά μας ρίχνουν μόνο ψίχουλα. Θα έπρεπε τα ντρέπονται και αυτοί και εσύ που τους υποστηρίζεις. Αλλά θα έρθει η μέρα που ο Χριστός θα ξανακατέβει στη γη και θα σου θυμήσω τι είχε κάνει στο Ναό ότν είχε ξαναέρθει.

      Διαγραφή
    5. Ρε χριστιανόπουλα...αν στο Βυζάντιο οι εικονομάχοι κέρδιζαν τους εικοναλάτρες, δεν θα είχες εικόνα να φιλήσεις και να της τάξεις χρυσό για να σου κάνει και τάμα. Άνθρωποι δημιούργησαν τις θρησκείες και όχι κανένας Θεός γι' αυτό έχει τόσες πολλές στον πλανήτη. Έτσι πορόνονται και οι μουσουλμάνοι και πηγαίνουν και γίνονται Μάρτυτες.

      Διαγραφή
    6. Σώπα ρε 12:57 έτσι ε;
      Την ξέρεις βλέπω την ιστορία της εικονομαχίας!...αλήθεια τι θαθμό είχες στα τρίμηνα;
      Ναι ρε οι άνθρωποι δημιούργησαν τις θρησκείες όλες!
      Πλην του Χριστιανισμού!
      Ο Χριστιανισμός δεν είναι Θρησκεία! Είναι Αποκάλυψη Θεού!
      Αλλά τι να σου εξηγώ.. αυτοί που σου έχουν εξηγήσει είναι μεγάλοι φωστήρες!Γι αυτό σε τύφλωσαν με το φως τους!
      Εσύ φυσικά δεν πιστεύεις σε τίποτα!
      Αλήθεια γιατί είσαι τότε εδω μέσα και σχολιάζεις θέματα τα οποία για σένα είναι άνευ ουσίας;Θες να διδάξεις δια των σχολίων καμμιά αλήθεια;
      Τρελός είσαι ή κάτι σε ζορίζει;Ξέρεις όμως τι σε ζορίζει;
      Που σε ζορίζει θες δεν θες!
      Για ρώτα τους φωτοδότες σου;
      Μπορούν να σου εξηγήσουν τι είναι αυτό;;

      Φωτισμένο τυφλό προβατάκι!
      Ντύσου λάμπα φέτος σου ταιριάζει!
      Αντιχριστιανόπουλό μου!

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΝΑΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ?
    (ΔΕΗ) ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΡΩΤΑ.

      Διαγραφή
    2. σσσσ ειναι πολλα τα ευρω,,,,σαν τα προβατα

      Διαγραφή
    3. 09:21 AM TI ΛΕΣ ΡΕ ΨΕΥΤΗ..ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!!
      ΠΑΠΑΣ??

      Διαγραφή
    4. den plironoun file...se douleyoun..olokliro thema eixe gini

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ όμορφα. Μην τυχόν και γράψει κάτι ένας "παπάς", πέφτουν όλοι λυσσασμένοι να τον φάνε.
    Ελεεινές "απόψεις" αγκυλωμένων αντικληρικαλιστικών αντανακλαστικών.
    Ότι και να κάνουν όμως, η Εκκλησία συνιστά ΚΑΙ την ταυτότητα, ΚΑΙ την δύναμη του έθνους. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, και μόνο ζημιά προκαλούν.
    Αν και θα ήθελα να σχολιάσω εποικοδομητικά επί μέρους κάποιες από τις απόψεις που διατυπώνει ο Επίσκοπος, αλλά νιώθω προτίστως το χρέος να τον υπερασπιστώ από την λάσπη που του πετάνε κάποιοι σχολιαστές.

    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pros 04:15 AM ena exo na sou po....
    xa xa kalo! ptomatolatria kai proskinima...fotia kai tsekerou stous proskinimenous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ. ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ.

      Διαγραφή
    2. 04:44 έπρεπε να ζούσες την εποχή που λέχτηκε το :"φωτιά τσεκούρι στους προσκυνημένους"!

      Διαγραφή
  6. Όλοι εσείς που κριτικάρετε την εκκλησία, τι κάνετε άραγε για τους συνανθρώπους σας; Ούτε το ένα χιλιοστό από όσα κάνει καθημερινά στο όνομα του Χριστού ο πιστός λαός. Έχετε μάθει μόνο το μίσος απέναντι στην πίστη, υιοθετείτε οτιδήπτοε πλήττει την Εκκλησία, ακούτε για Χριστό και βγάζετε αφρούς και έρχεστε να γίνετε τιμητές των πάντων, παριστάνοντας τους προοδευτικούς και τους δημοκράτες. Σας έχουμε μάθει πλέον, υποκριτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμερικαναθρεμμένοι επαναστάτες της (παρατεινόμενης) πρώιμης εφηβείας, κακομοίρηδες ξωμάχοι του πληκτρολογίου, τώρα που βγάλατε το μίσος κατά της Εκκλησίας, κι αφού συγχαρήκατε ο ένας τον άλλον για το μέγεθος του ηρωισμού και του προοδευτισμού σας, με την επαναστατική σας λίμπιντο στο φουλ και με τους "κακούς" νικημένους, άντε να εκτονωθείτε σε κανένα LOL για να ξεχαρμανιάσετε, μέχρι να έρθει η ώρα για τη βραδινή έξοδο. Καλά γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2012 04:16 AM ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ... ΠΟΥ ΖΕΙΣ?
    2012 04:27 AM ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΑΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ 05:36 ;
      ΠΟΙΟΣ;
      ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ; ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ!
      ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ! ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ!
      ΕΣΥ ΝΤΥΣΟΥ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ!ΝΤΥΣΟΥ ΖΟΡΟ BATMAN ΠΙΕΡΟΤΟΣ ΧΜΑΝ
      ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΑΡΑΒΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ!
      ΓΙΑΤΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!
      ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΤΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
      ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ
      ΝΤΥΣΟΥ ΡΕ ΜΗ ΚΩΛΩΝΕΙΣ!

      ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΕΡΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟΝ!
      ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ GAY ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ!

      ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΧΑΝΩ.....

      Διαγραφή
  9. file 04:27 o "παπάς" sou posa perni to mina kseris? kai ti douleia kanei??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. afile 05:39 ntusou KARNABALI agori mou kaneis den 8a se malwsei...
      Ntusou kalo paidi,.... kai ase tin ekklnsia ushxn den eisai ekei! min asxoleise! asxolnsou me tin dikn sou suxnotnta..O papas milnse stous dikous tou den milnse se sena giati petagesai kai mou neuriazeis...kane tin doulitsa sou?

      Διαγραφή
  10. Εγώ θα ήθελα να ντυθώ Μητροπολίτης αυτές τις αποκριές, αλλά δεν έχω ούτε τόσο χρυσό, ούτε τόσο λεφτά(αποτέλεσμα της φοροαπαλαγής), ούτε έχω αμαξάρες να με πηγαινοφέρνουν... Θα ήτο αποτυχημένην η απόπειρα ταύτην....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτυχημένον εστί το σχόλιον σας αγαπητέ, θα σου προτείνω αυτές τις αποκριές να προσπαθήσεις να ντυθείς Άνθρωπος

      Διαγραφή
    2. Ντυθείτε Αγαπητέ μου 05:41 κάτι ξεχωριστό φέτος... όπως ας πούμε "Άνοιξη"...Αλήθεια!....θα σας πήγαινε πολύ!...έχετε τόσο μα τόσο ωραίο σώμα.

      Διαγραφή
    3. ΝΤΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ.

      Διαγραφή
  11. Θεόκλητος: «Δεν θα βρεθεί ένας ηγέτης που να πονά αληθινά αυτή την πατρίδα»............ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μητροπολίτη (και οι υπερασπιστές σας που αρμέγετε την εκκλησία), να κοιτάξετε να βοηθήσετε το έθνος που αργοπεθαίνει και αφήστε ήσυχα τα καρναβάλια, είναι ένα από τα λίγα ωραία πράγματα που μας έμειναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας είπες πόσα κιλά γάλα βγάζουμε

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω .....κι επαυξανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Kάποια Καρναβάλια που αφήσαμε ήσυχα διαλύσανε το Έθνος!
      και τώρα θέλουν βοήθεια;;;;
      Οι φωτισμένοι σωτήρες μας θέλουν βοήθεια ή τον παρά;
      Δεν είχαν γκαγκα άφθονο τι τον έκαναν δεν τους έφτασε ε;

      Αρμέγματα σε Εκκλησίες δεν γίνονται!
      ...αλλά σε σταύλους σαν αυτόν που είναι σταυλισμένοι 06:48
      όλοι αυτοί!
      Παρέδωσε τώρα το λίτρο σου!
      Και ντύσου αγελάδα τις Απόκριες αδερφέ!!!

      Διαγραφή
    4. έχετε πολύ χιούμορ όμως... παγώσαμε πάνω που άνοιξε και ο καιρός...

      Διαγραφή
  13. pros 04:44 AM ena exo na sou po....
    a pagaine re partali!..poulas kai pneuma eirwniko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ copy paste είσαι βρε αδελφέ αρνητικέ σχολιαστή, σε όλα τα blogs τα ίδια γράφεις και με την ίδια σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mpemepe mpeee den apantiste posa perni to mina o arxigos kai ti kanei gia afta...mesazon metaksi anthropon kai theou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ? ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΕΙΧΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝ ΤΡΕΛΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ. Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΕΣΥ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΝΤΡΙ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν πας να ρωτήσεις τον ίδιο και ρωτάς εμάς, ξέρεις κανένα mpeee να είναι ταμίας? πάντως είμαι σίγουρος ότι τα διαθέτει καλύτερα από ότι εσύ τα δικά σου

      Διαγραφή
    3. 09:21 AM ego den exo matria kai fryskies..alla xerome poy katalebes oti eisai zoo se mantri esy...zise eleytheros pethene eleytheros min fobase tipota

      Διαγραφή
    4. Έλα ρε 09:09 έχω βαμβακόπιτα θα σε ταίσω!
      Και θα σου εξηγήσω την σχέση ιερέα και Θεού!
      Έλα γιατί βλέπω οτι έχεις πάρει το δρομάκι σου!..θα σε φάει κανένας λύκος έτσι μόνο προβατάκι που είσαι!
      Λάθος τα λες!...τι μιλάς αφού δεν ξέρεις...γελάει και κόσμος μαζί σου δεν κάνει.
      Θα μαγκωθείς σε κανένα σύρμα και θα τρέχουμε να σε μαζεύουμε! Κάνε μπεεε να ακούσω που είσαι και σε πιο λιβάδι βόσκεις!

      Διαγραφή
  16. ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.. ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΟ ΓΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΛΟΥ.. ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ.. ΑΚΟΜΑ…

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ.. ΕΣΕΙΣ? Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ Ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ? ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΑΛ@@ΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΟΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑ. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.

      Διαγραφή
    2. 09:36 έχεις έναν λεκέ στο μπατζάκι σου σκουπίσου!
      Είσαι στ αλήθεια πολύ τυχερός που γεννήθηκες εδώ!
      Μπορείς να λες όποια μ@λ@κ@@ σου κατέβει ελεύθερα!
      Ας είναι καλά οι Έλληνες ταλιμπάν!
      Ντύσου π@@@ης διάολος να την σπάσεις στους παπάδες!
      θα σου ταιριάζει πολύ!

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ μου, ποιο πολύ οπαδός της εκκλησιάς και τον μισθωμένων ανδρών της μπορεί να είσαι, ποιο χριστιανός από εμένα όχι φιλέ μου… Δηλαδή εσύ κάνεις ότι σου λένε οι παπάδες η ο Κύριος?
    Σεξ μετά που παντρεύτηκες έκανες?
    Εγώ όχι
    Χριστιανός είμαι όχι μ@λ@κ@ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστιανός αγαπητέ 09.39 να μην υπερηφανεύεσαι πως είσαι. Η θρησκεία δεν εξέδωσε τυχαία κάποιους κανόνες. Και αν θες να λέγεσαι αληθινός χριστιανός πρέπει να τους τηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο και όχι να τους κόβεις και να τους ράβεις στα μέτρα σου ή κάποιους να δέχεσαι και άλλους να αποκλείεις. Ως καλός χριστιανός, όπως δηλώνεις, σίγουρα έχεις μελετήσει την Αγία Γραφή. Δεν μπορεί να μην έπεσε το μάτι σου εκεί που ο Χριστός λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε με το ένα πόδι στο σατανά και με το άλλο στο Χριστό. Επίσης είναι γραμμένο ότι δεν μπορείς ούτε <> να αλλάξεις από τις γραφές. Οπότε μην αυτοαποκαλείσαι καλός χριστιανός όταν δεν τηρείς τις εντολές της Αγίας Γραφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απορίες: Γιατί δεν είδαμε ποτέ τους άρχοντες της Εκκλησίας στις Απεργίες μας? Γιατί δεν ευλογούν τις πορείες μας? Γιατί δεν είναι την Πρωτομαγια μαζί μας? Γιατί τρέχουν και ευλογούν όσους πρόδωσαν την πατρίδα μας? Γιατί δεν τους είδαμε ποτέ να αγωνίζονται για τις πλαγιές των βουνών μας που χάνονται για να κτιστούν "μοναστήρια"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανόητες απορίες κατάλληλες μόνο για μαθητευόμενα κνιτάκια. Φυσικά έχεις πάντα δίκιο και, όπως φαίνεται από την τοποθέτησή σου, εσύ είσαι το κριτήριο όλου του κόσμου. Όποιος είναι μαζί σου είναι με τους καλούς και όλοι οι άλλοι είναι κακοί. Αν χαίρεσαι με τέτοιου είδους "επιχειρήματα" είσαι βαθιά νυχτωμένος. Καλό ύπνο.

      Διαγραφή
    2. Ρε Ανώνυμε Feb 19, 2012 01:48
      Φωνάξτε τους και σεις μια φορά να σας ευλογήσουν αφού αυτός είναι ο καημός σου;

      Τωρα για ποια Πατρίδα μιλάς δεν σε καταλαβαίνω;
      Είσαι ρε μαρξιστής ή δεν είσαι;
      Εάν "είσαι" τότε δεν είσαι!....δεν ξέρεις ρε τι σου γίνεται!

      Διαγραφή
  20. Είναι τουλάχιστον αστείο άνθρωποι που δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αντιδρούν επειδή ο Μητροπολίτης είπε τα ...αυτονόητα για κάθε Ορθόδοξο. Πλάκωσαν οι άθεοι και οι κάθε είδους αντίχριστοι, να υπαγορεύσουν στην Εκκλησία τι θα λέει και παριστάνουν και τους δημοκράτες! Μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια στο στόμα σας Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη κ. Θεόκλητε και να έχουμε την ευχή σας.
    Σας ευχαριστούμε που στο θέμα του καρναβαλιού μας στηρίξατε στην αλήθεια.
    Προσευχόμαστε να σας δίνει πάντα ο Κύριος μας τη δύναμη να φέρετε με χαρά τα στίγματα των ονειδισμών από τους εχθρούς Του, και να σας αξιώσει να δείτε του καρπούς των κόπων σας, το ποίμνιό σας και μάλιστα τα παιδιά να ξεφεύγουν από τα δίχτυα της παγίδας που λέγεται «χαρά» του καρναβαλιού.

    Ελένη Ελευθεριάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MA KALA ME TA KARNABALIA BRHKE NA ASXOLHTHI O SEBASMIOTATOS.APO TH BOLEMENH THESOULA TOY?DEN EIDA KANENA PAPA STOYS DROMOUS STHS PLATEIES STA SXOLEIA ,,,YPARXEI KOSMOS POU YPOFEREI PAIDIA POU PEINANE POU EINAI H EKKLHSIA OEOOOO!AKOMA KAI TH BOHTHEIA APO TON KOSMAKI THN ZHTANE.AS DIATHESOUN TO XRYSO POU EXOUN OI NAOI TO XRHMA POU BGAZOUN EXTRA OI PAPADES STO KRATOS EKEI THA TOUS PARATHEXTOUME OLOI! H PISTH MAS DEN EINAI OI PAPADES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι κατάπτυστος συκοφάντης, από αυτούς που βγάζουν στο πληκτρολόγιο όλη τη μαγκιά τους, αλλά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
      Αν η Εκκλησία στη Φλώρινα δεν είναι κοντά σε αυτούς που υποφέρουν τότε ποιος είναι; Εσύ ταΐζεις καθημερινά δεκάδες απόρους, άσχετε;
      ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;

      Διαγραφή
  23. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνονται κείμενα προς δημοσίευση στα μπλοκς.
    Για να αυνανίζονται μήπως οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου;
    Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να αποκαλείται ελευθερία του λόγου ή ελευθερία έκφρασης. Είναι λεκτική βία και ατράνταχτη απόδειξη νοσηρότητας εγκεφάλων.
    Πρόκειται δηλαδή για σχολιαστές - ανθρωποειδή με πνευματική και πολιτιστική αναπηρία.
    Λύση η επώνυμη κατάθεση σχολίων και απόψεων. Έτσι όμως το πράμα δεν πουλάει, άρα κομμάτια να γίνουν τα πάντα. Κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γουστάρω πολύ κάτι τέτοιους ς διαλόγους. έχουν επίπεδο και από τις δυό πλευρές. Καλά εσείς τα ''χριστιανόπουλα''σοβαρά πιστευετε όσοι διασκεδάσουν ή ντυθούν μασκαράδες είναι άπιστοι, αντίχριστοι,παλιοκομμουνιστές, αναρχικοί κλπ; Τόσο πρόβατα είστε και πιστεύετε ότι σας λένε οι έχοντες εργασία [οχι όλοι] παπάδες,. η πίστη ή η μή πίστη είναι προσωπικό θέμα και δεν επιβάλλεται.και εσείς τα μη ''χριστιανόπουλα ''μη τους βαράτε τόσο...πολύ. τους 'εχει βαρέσει και αυτούς το μνημόνιο..τα μνημόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΚΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΕΒΑΣΜΙΕ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ."ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ;"
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΣΕ ΡΟΜΦΑΙΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΤΕ ΚΑΘΕΤΙ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ.ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΣΑΣ Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ. ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ. ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΛΟΓΟ, ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙ
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.