Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση για τη ζωή και τα έργα του Αυγουστίνου Καντιώτη

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και η Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης πραγματοποιούν εκδήλωση για τη ζωή και τα έργα του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, με την πρώτη προβολή δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ.

Το πρώτο, με τον τίτλο «Φωνή βοώντος» αφορά τη ζωή του Γέροντα από τη γέννηση μέχρι τη χειροτονία του σε επίσκοπό και το δεύτερο, με τον τίτλο «Σκοπόν δέδωκά σε», από την ενθρόνιση μέχρι την κοίμησή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Μία μέρα αργότερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Πτολεμαίδας.

Δείτε το trailer





15 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία θα ήταν πολύ χρήσιμο να ζήσει στην εποχή της. Όσο δεν αντιλαμβάνεται το σύγχρονο κοινωνικο πολιτισμικό πλαίσιο της Ευρώπης, όπου ανήκουμε θα δίνει συνεχώς χαμένες μάχες όπως η αποποινικοποίηση της μοιχείας,η κηδεία ή καύση των νεκρών, ο πολιτικός γάμος κ.α
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ χαραμίζεσαι πρέπει να σε πάρει ο Ομπάμα για σύμβουλο. Τέτοιο μυαλό και να πάει χαμένο;;;;;;

      Διαγραφή
    2. "Σαπίρο", μπορείς να ανήκεις όπου αγαπάς. Εμείς όμως, που θεωρούμε ότι το "ανήκειν" ταιριάζει μόνο στα σκυλιά και στα υποζύγια που έχουν αφεντικά, προτιμούμε να ανήκουμε στους εαυτούς μας και σε όσους αγαπάμε.

      Διαγραφή
    3. Schapiro, αυτοί που σου απαντάνε είναι αυτοί που οδήγησαν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική απομόνωση της Φλώρινας από τον υπόλοιπο κόσμο!!!

      Διαγραφή
    4. Ενώ αν άνοιγε το καζίνο θα ειμασταν πλούσιοι!! Ρώτησε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη που στενάζουν οικογένειές χάλασαν σπίτια κλείσανε. Όσο για την κοινωνική απομόνωση, δεν φταίει κανείς για την μιζέρια μας.
      Πολιτιστική ανάπτυξη δεν είναι τα μπαράκια ή τα πορνεια.. Όλα αυτά τα πολέμησε και μας εσωσε ο Καντιωτης.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ αδελφέ η Φλώρινα χρωστάει πολλά στην Μορφή του ποιμεναρχη Αυγουστίνου. Δεν θα τα απαριθμισω τα γνωρίζουμε όλοι. Εάν θεωρείς ότι είναι η Φλώρινα πίσω αυτό είναι σωτήριο. Απλά δες την πνευματική κατάπτωση, κοινωνική σαπίλα της Δύσης. Πρόσφατα σε μια ανεπτυγμένη σκανδιναβική χώρα πρότειναν την αποποινικοποιηση της νεκροφιλιας και της παιδεραστίας. Εαν αυτό εννοείς ως πρόοδο Λυπάμαι αλλά προτιμώ να είμαι οπισθοδρομικος. Να χαίρεσαι την Ευρώπη αυτή με την πρόοδο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρέψτε μου να έχω μια διαφορετική άποψη για την Ευρώπη: ως κοιτίδα σκέψης και πνευματικό χώρο, που μπορεί να σταθεί οδηγός και για τον υπόλοιπο κόσμο σε μια νέα και διαφορετική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που δεν θα τη χαρακτηρίζει ο καταναλωτισμός των προηγούμενων χρόνων.Που δε θα πέφτουν τα φώτα σε μια κενή εικονική πραγματικότητα του Life style. Μια Ευρώπη που θα την χαρακτηρίζει η οικολογική ευαισθησία,η ανάδειξη της συντροφικότητας,της κοινωνικής αλληλεγγύης, της σπουδαιότητας του ελεύθερου χρόνου για κάθε εργαζόμενο. Την Ευρώπη της διαφορετικότητας, όπου θα καλλιεργείται η ανεκτικότητα και θα προστατεύονται οι αξίες της ελευθερίας.
      Αυτό βέβαια απαιτεί συνετή, πολυεπίπεδη προσπάθεια από όλους μας και όχι απλή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα οικονομικού κυρίως χαρακτήρα: επιδοτήσεις, δανεικά και ξεκοκάλισμα των ΕΣΠΑ!
      Schapiro

      Διαγραφή
    2. Αυτά που πρεσβεύει η σημερινή Ευρώπη σε βάρος της πατρίδας μας αυτά είχε προβλέψει ο μακαριστός Αυγουστίνος. Όλα τα άλλα είναι ωραίες λέξεις κενές περιεχομένου.

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ σπουδαία αυτή η εκδήλωση προς τιμήν του π. Αυγουστίνου. Στη συνείδηση της Εκκλησίας μας, ο Γέροντας είναι Άγιος, ένας σύγχρονος Πατέρας της Εκκλησίας. Παρέλαβε μια άσημη, ακριτική μητρόπολη και την κατέστησε Κάστρο της Ορθοδοξίας με παγκόσμια ακτινοβολία. Σύμβολο Αγώνα, αντίστασης και Ομολογίας. Δυστυχώς, τα τελευταία 15 χρόνια, κάποιοι κατάφεραν αυτό το Κάστρο να το κατεδαφίσουν και να μην αφήσουν ούτε "λίθον επί λίθου" (Ματθ. κδ’ 1-4).
    Ο Ιερός Χρυσόστομος είπε ότι "τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου". Όλοι αυτοί που ευθύνονται για την ατίμωση της αγωνιστικής παρακαταθήκης του π. Αυγουστίνου, θεωρώ ότι ΔΕΝ δικαιούνται να παρευρίσκονται στις τιμητικές εκδηλώσεις, στην Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα. Το θεωρώ εμπαιγμό.

    Βασίλης Κερμενιώτης,
    Συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ Εορδαίας,
    Υποδιευθυντής του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας,
    Υπαγόμενος στην (πάλαι ποτέ αγωνιστική, παραδοσιακή και ομολογητική) μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυγουστίνος Καντιωτης φλογερός Ιεράρχης, αληθινός πατριώτης. Επίκαιρος όσο ποτέ. Όποιος αμφιβάλλει ας κοιτάξει τριγύρω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί μου "φέρνει" κάτι από Άνθιμο και Αμβρόσιο, επί το "τζιχαντιστικότερον"; Ιδέα μου ή προεφηβικό πέρασμα από τις ευαγείς κατηχήσεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στενοχωριέσαι, δεν είναι τίποτα. Σε λίγο θα δεις πραγματικούς τζιχαντιστές και θα ξεμπερδευτείς.

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Που δεν ζει στις μέρες μας ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ.

      Διαγραφή
  7. Ας μου εξηγήσει κάποιος από εσάς ποιο είναι το κακό που έκανε στην Φλώρινα ώστε να είναι καημένη;
    Ή γιατί το να είσαι πατριώτης και να θέλεις το καλό για το ποίμνιο σου είναι κακό;
    Το μόνο που έχει κάνει είναι καλό σε αυτό τον ταλαιπωρο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.