Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, συμμετείχαν, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βουλευτές της περιοχής, ο Πρόεδρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε., θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Δήμαρχοι, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και αναλύθηκε η υπάρχουσα κατάσταση για το κύμα των προσφύγων που διέρχονται από τη χώρα μας με κατεύθυνση τη Δυτική Ευρώπη, καθώς και την προσωρινή διαμονή αυτών, που για διάφορους λόγους εγκλωβίζονται προσωρινά στην περιοχή μας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους να συσταθεί Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας που θα αφορά μόνο το προσφυγικό.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν αντίστοιχα τοπικά συντονιστικά όργανα πολιτικής προστασίας που θα αφορά το προσφυγικό σε κάθε Δήμο. Οι Δήμοι θα υποδείξουν και θα προτείνουν χώρους προσωρινής φιλοξενίας, τη διαδικασία σίτισης, τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης (ψυχολόγων, διερμηνέων, κτλ.), τον τρόπο υγειονομικής περίθαλψης και τη διευκόλυνση της μετάβασης των προσφύγων στον τελικό προορισμό τους, στην Ειδομένη Κιλκίς.

Την ευθύνη και τον πλήρη συντονισμό θα τον έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

4 σχόλια:

  1. "Οι Δήμοι θα υποδείξουν και θα προτείνουν χώρους προσωρινής φιλοξενίας"

    Κύριοι προσέξτε πολύ καλά τι πάτε να κάνετε! Δεν είστε υπουργοί-πρωθυπουργοί που θα πάρετε μερικά εκατομμύρια για να σωπάσετε και όταν έρθουν τα δύσκολα να την κάνετε εξωτερικό.
    Αν πάρετε τη λάθος απόφαση θα το πληρώσουμε όλοι μας.
    Μιλάμε για Δούρειο Ίππο! ΜΗ δεχτείτε να φτιαχτούν κέντρα υποδοχής στη περιοχή μας. Ήμαστε που ήμαστε από μόνοι μας, θα ρθουν και αυτοί και θα μας εξαφανίσουν. Δεν είναι θέμα ρατσισμού η "ξενοφοβίας". Είναι εισβολή αυτό που γίνεται και θα οδηγήσει στον αφανισμό μας.
    Σταματήστε να βλέπετε ότι πλασάρουν στη τηλεόραση και ενημερωθείτε από το ίντερνετ για το τι πραγματικά συμβαίνει.
    "Ο Θεός να βάλει το χέρι του" με αυτά που έρχονται...

    http://www.protothema.gr/greece/article/553704/kammenos-gia-hot-spot-stin-ko-tha-einai-to-telos-tou-nisiou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ειπωθεί έστω μία φορά η λέξη ΟΧΙ φθάνει πια το ναι σε όλα . ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όλο του το μεγαλείο, μιλάτε και για τον Θεό. η χριστιανική πίστη άλλα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά... Ένα θα σου πω. Πριν μια δεκαετία διάβαζα κάποιους οι οποίοι μίλαγαν για συνωμοσίες. Δεν τους πίστεψα, όμως δυστυχώς δικαιώθηκαν. Σήμερα μιλάω εγώ συνωμοσίες. Ελπίζω εγώ να μη δικαιωθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.