Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η εκδήλωση για τη ζωή και τα έργα του Αυγουστίνου Καντιώτη (video - φωτογραφίες)

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες κατά την εκδήλωση για τη ζωή και τα έργα του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη που διοργάνωσαν χθες η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και η Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου.
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν δύο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ. Το πρώτο, με τον τίτλο «Φωνή βοώντος» αφορά τη ζωή του Γέροντα από τη γέννηση μέχρι τη χειροτονία του σε επίσκοπό και το δεύτερο, με τον τίτλο «Σκοπόν δέδωκά σε», από την ενθρόνιση μέχρι την κοίμησή του.
Προλόγισαν οι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορωδίες βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με χοράρχες τους Στέφανο Δόντσιο και Παντελή Δάφα.

Να τονιστεί πως η εκδήλωση θα επαναληφθεί την προσεχή Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.



11 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη εκδηλωση πληρεστατο υλικο και μαγευτικες οι 2 χορωδιες του νομου μας. Συγχαρητηρια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική από κάθε άποψη η Τιμητική αυτή εκδήλωση όμως θα μπορούσε να γίνει κοντα στην ημερομηνία του 5ετούς Μνημοσύνου του Πνευματικου μας Πατέρα Η χρονική επιλογή παρουσίασης με προβληματίζει γιαυτό ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑ .Αν κυκλοφορήσει σε DVD θα τα προμηθευτώ από τους πρώτους για Τον Θυμάμαι για πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι DVD πατήρ Παισίου και Καντιώτου οι φυλλάδες του ακροδεξιού υπόνομου τύπου Ακρόπολις (όπως το ζήσαμε τις τελευταίες μέρες με τους εκβιασμούς) είναι πρόθυμες να μοιράσουν στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε είσαι σε σύγχυση.....
      Ατυχές παράδειγμα έφερες.

      Διαγραφή
  4. Ταπεινη μου αποψη ειναι,οτι θα ηταν προτιμοτερο να λειπει η προπαγανδα και οι υμνοι για τον οποιονδηποτε που νομιζει η νομιζουμε οτι υπηρετησε την θρησκεια,διαφορετικα παυει να ειναι ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΑΞΗ.
    Καθενας εχει την αποψη του για τον κληρο,δυστυχως το χρημα ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ το υλικο και ελαχιστα το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.
    Υπηρετουν τον Κρατος αφου απο εκει μισθοδοτουνται και μονιμα παιζουν παρασκηνιακους ρολους με την πολιτικη εξουσια και τους ΕΧΟΝΤΕΣ τον πλουτο.
    Ποτε αντιταχθηκαν στους δυνατους? ακομη και οι ελαχιστες περιπτωσεις δεν ειχαν ουσιαστικη σημασια,αλλα ηταν μεσα στο πνευμα της αναδειξης τους.
    Δυστυχως το χρημα τους εχει ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ αλλα και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Ολη η κοινωνια εκφραζεται αρνητικα για τα οσα συμβαινουν με αυτους που ειναι μεσα η γυρω απο την εκκλησια και αυτη ΑΥΤΟΠΕΝΕΥΟΝΤΑΙ,αντι να κοιταξουν τι πρεπει να αλλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ΙΔΕΑ για το ποιος ήταν ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης.
      Τα έβαλε με βασιλιάδες μασόνους, τα έβαλε με χουντικούς, τα έβαλε με νομάρχες, τα έβαλε με δεσποτάδες και με πατριάρχες και με αρχιεπισκόπους
      δεν σταμάτησε να μιλάει και να καταγγέλλει

      αυτά που γράφεις -που σε γενικές γραμμές ισχύον και τα γράφουμε και εμείς
      δεν έχουν καμία σχέση.

      Διαγραφή
  5. Ο μητροπολιτης καλαμαριας ειπε μια σοφη κουβεντα που ισως δεν της δωσαμε την προσηκουσα σημασια. Ακομη και με την φαινομενικη του ακροτητα ο μακαριστος γεροντας αυγουστινος θεμελιωνε και οικοδομουσε την εκκλησια. Του αξιζει πιστευω πασα τιμη και πας υμνος για την ακεραιοτητα και την αφιλοχρηματια που τον διεκρινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο π.Ιουστίνος τονίζει το "οικοδομούσε την εκκλησία" γιατί προφανώς δεν θέλει να αναφέρει ότι πολεμούσε την δεσποτοκρατία και τον οικουμενισμό.

      Ότι ο μακαριστός γέροντας ζητούσε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία και έδινε όλες του τις δυνάμεις γι αυτό.

      Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.. λέει ο λαός

      Διαγραφή
    2. Απλώς παρατήρησα-δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε και σεις- ότι ὁ νυν άγιος Καλαμαριάς μετά από Τ-Ρ-Ι-Α χρόνια, αυτοαναίρεσε τον εαυτο του για την ΕΚΤΟΠΗΣΗ του Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου από τον εορτασμό της 100ης επετείου από την απελευθερωση της πόλης της Φλωρίνης (2012).
      Αν δεν το θυμάστε, η μορφή και τό εργο του δεν αναφέρθηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ, σαν να μην ειχε ζήσει 50 χρόνια σ’ αυτό τον τόπο και να μην πρόσφερε τίποτα.
      Τοτε, όλως παραδόξως Αυγουστίνος ΔΕΝ υπήρξε στη Φλώρινα.
      Τώρα είναι... "Φλωρινιώτης".

      Διαγραφή
  6. Ὅλα ἦταν ἐξαιρετικά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ κ. Στ. Δόντσιος μὲ ἐμφανῆ τὸν ἐκνευρισμό του καὶ τὴν πρόθεση νὰ σνομπάρει τὸν σύλλογο Ἱεροψαλτῶν ''Ἅγιος Ἀγαθάγγελος'' τὸν προσφώνησε Ἁγία Παρασκευὴ καὶ κάτι σὰν Ἀρχάγγελος(;). Ἤ μήπως δὲν γνωρίζει τὸ ὄνομα τοῦ ἑτέρου συλλόγου Ἱεροψαλτῶν στὴν Φλώρινα;
    Υ.Γ.: Στὸ τέλος τὰ φιλιὰ ὁ κ. Στ. Δόντσιος μὲ τὸν κ. Π. Δᾶφα τὶ τὰ ἤθελαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για την ωραία ανταπόκριση, τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Ευχαριστούμε! Μεγάλη μορφής ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος Καντιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.