Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απορρίπτουν τις προτάσεις Τσίπρα τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα εμφανίζονται οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία, καθώς κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν φάνηκε λύση, αλλά όπως λένε «η κυβέρνηση δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις».
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των μπλόκων Δημήτρης Μόσχος, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ επανέλαβε την έκκληση των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής. Ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ούτε το αγροτικό πρόβλημα λύνεται, ούτε όμως και εμείς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας».
Για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χωρίς να δούμε άλλες παραμέτρους του φορολογικού, αυτό το νούμερο δεν σημαίνει κάτι», και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι δόθηκε με στόχο να δουλέψει ο κοινωνικός αυτοματισμός».
Σχετικά με το ασφαλιστικό τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τις κλίμακες 16% και 20% χωρίς να αναφέρεται ουσιαστικά στο 7,95% της ιατροφαρμακευτικής», και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, «όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση δεν αλλάζει κανένα σημείο από το προσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα».
Για το κόστος παραγωγής, ο κ. Μόσχος επισήμανε, «εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και δραστική μείωση του ρεύματος και η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και στον ΟΓΑ» και πρόσθεσε «και μάλιστα αυτά τα ποσά θα μας τα πάρει η κυβέρνηση μέσα από τις επιδοτήσεις».

Πηγή: newpost.gr

7 σχόλια:

  1. Ωραία! Συνεργοί της Ευρώπης εκ των έσω με το να κλείνουν τα σύνορα! Αρε κορόιδα! Νομιζετε ότι η Κρήτη σταμάτησε να στέλνει το λάδι στο εξωτερικό; ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέρρες Θεσσαλονίκη ούτε ένα!!Φλώρινα Θεσσαλονίκη δώδεκα! !!Ελεος!!!Δεν μας φτάνει ο βαρύς χειμώνας μας ισοπέδωσαν ΤΑ μπλόκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη φαντασία έχεις. Όλα πάνε καλά και σε ισοπέδωσαν τα μπλοκ των αγροτών.

      Διαγραφή
  3. Σέρρες Θεσσαλονίκη ούτε ένα!!Φλώρινα Θεσσαλονίκη δώδεκα! !!Ελεος!!!Δεν μας φτάνει ο βαρύς χειμώνας μας ισοπέδωσαν ΤΑ μπλόκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξερετε τωρα εσεις.το μικρο τρακτερ στο μπλοκο και με το μεγαλο στο χωραφι για δουλεια.σαν δε ντρεπεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ τα ξέρεις όλα . Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι για της ανοησίες που λες.

      Διαγραφή
  5. Εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα. Αυτή είναι η πληρωμή των αγροτών για το μαρτύριο που τραβάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.