Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για το μέλλον των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κλείσουν

Προς: Τον Υπουργό Επικρατείας

Θέμα: Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κλείσουν

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που περάσατε από τη Βουλή, το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας φαίνεται θολό. Όλοι γνωρίζουν ότι η λειτουργία των ΜΜΕ δεν είναι και η καλύτερη με δεδομένη τη μεγέθυνση - σμίκρυνση ή και απόκρυψη πολλές φορές γεγονότων κατά το δοκούν, προκειμένου να στηρίξουν ή και να εκβιάσουν πολλές φορές πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα συμφέροντα, με τους αρεστούς και εκλεκτούς των καναλαραχών να παρελαύνουν μονίμως οι ίδιοι από τα πάνελ, υπηρετώντας εσκεμμένα ή και απροαίρετα τις επιθυμίες και τους σκοπούς των παραπάνω συμφερόντων.
Είναι δεδομένο πως μια λάθος και «άρρωστη» κατάσταση δεν την αντιμετωπίζεις με λάθος και «άρρωστο» τρόπο. Και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι όσο πιο πολύ κλείνει το σύστημα και δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, τόσο αυξάνει η διαπλοκή.
Το πιο κρίσιμο όμως την εποχή της κρίσης, είναι το μέλλον των 3.000 εργαζόμενων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που εν μία νυκτί θα κλείσουν. Για αυτούς, το τοπίο είναι απολύτως ξεκάθαρο. Σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι (με βάση τα δικά σας στοιχεία, και 15.000 με βάση τα στοιχεία των τηλεοπτικών σταθμών) θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο. Άνθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι των ολίγων ευρώ μηνιαίως που συντηρούν οικογένειες, ο αριθμός των οποίων αν συνυπολογιστεί, προκύπτει σε μέγεθος μια κωμόπολη ανέργων.
Για τους απολυθέντες εργαζόμενους της ΕΡΤ σπεύσατε άμεσα να νομοθετήσετε την επαναπρόσληψή τους. Το ίδιο πράξατε και για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, τοποθετώντας τες μάλιστα στο υπ. Δικαιοσύνης!
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Θα λάβετε μέριμνα για τους 3.000 εργαζόμενους των ΜΜΕ που θα βρεθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην ανεργία;
2. Θα επαναπροσλάβετε τους εργαζόμενους των ΜΜΕ στην ΕΡΤ, μήπως και αυξηθεί η ποιότητα της ενημέρωσης και η βυθισμένη τηλεθέαση ή αυτοί θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

6 σχόλια:

  1. Άσε μας τωρα ανύπαρκτε βουλευτή της φλωρινας που ρωτας για το μελλον των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κλείσουν και κοίτα εδώ για το μελλον των εργαζομένων στα ορυχεία που απολύθηκαν και γι α τις οικογένειες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν στρέφεστε στην κυβέρνηση που μάλλον ψήφισες;;

      Διαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΕΣΩΣΕ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ Ο Β Α Ρ Α ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ΄ αυτό το θέμα ασχολείται η αντιπολίτευση σχεδόν στο σύνολο της και όλα τα Μ.Μ.Ε . Με την Φλώρινα ποιος ασχολείται;;; Τελικά είναι τραγικά λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αρχηγός του ο Κυριάκος ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός για να απολύσει χιλιάδες κόσμο, και αυτός κάνει επερωτήσεις και παριστάνει τον πονόψυχο; Ποιον κοροϊδεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ποιον κοροϊδεύει;»
      Αυτούς που τον ψήφισαν.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.