Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πιστούς Όρθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας ότι τα μέλη της γνωστής οργανώσεως των «Μαρτύρων του Ίεχωβα» έχουν τον τελευταίο καιρό πυκνώσει τις επισκέψεις τους στίς πόλεις και στα χωριά μας με σκοπό να διαδώσουν την αίρεσί τους και να προσαρτήσουν οπαδούς στην οργάνωσί τους.
Ιδιαιτέρως στίς δύσκολες ήμερες πού περνά ή πατρίδα μας, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίσι πού οι περισσότερες οικογένειες βιώνουν, παρουσιάζονται ως συμπαραστάτες του λαού, έτοιμοι να του προσφέρουν λύσεις για να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα.
Εμφανίζονται καλοντυμένοι, με χαμόγελο και ευγένεια, μιλούν για τον Θεό και χρησιμοποιούν λόγια της Άγιας Γραφής. Στήν πραγματικότητα όμως είναι, όπως είπε ό Χριστός, λύκοι άρπαγες με ένδυμα προβάτου (Ματθ. 7,15).
Είναι καί ψευδοπροφήτες, διότι επανειλημμένως «προφήτευσαν» την συντέλεια του κόσμου, αλλά σε όλες τις προβλέψεις τους διαψεύσθηκαν.
Προσοχή άπ' αυτούς! Θα τους αναγνωρίσετε από το ότι δεν κάνουν τον σταυρό τους καί από τα δυο περιοδικά τους, το «Σκοπιά» καί το «Ξύπνα».
Επίσης δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό (Πατέρα, Υιό καί Άγιο Πνεύμα), στη θεότητα του Χριστού, στην Ανάστασί Του, στα Μυστήρια της Εκκλησίας κ.α.
Έκτος από τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» μία άλλη διαδεδομένη αίρεσι είναι καί αυτή των «Πεντηκοστιανών». Αυτοί έχουν καί ραδιοφωνικό σταθμό πανελληνίου εμβελείας.
Ό καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτούς, καί όλους τους αιρετικούς, είναι να γίνουμε συνειδητοί Χριστιανοί, με τακτικό εκκλησιασμό, προσευχή, συμμετοχή στα Μυστήρια (Έξομολόγησι καί Θεία Κοινωνία) καί καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής, την οποία δυστυχώς πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά στη ζωή τους.
Ας μη ξεχνάμε τέλος ότι δεν φτάνει κανείς να είναι καλός άνθρωπος για να σωθεί καί να πάει στον Παράδεισο, πρέπει καί να έχει ορθόδοξη πίστι. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος Εκκλησία μας, η μόνη πού για δύο χιλιάδες χρόνια κράτησε ανόθευτη καί αναλλοίωτη την πίστι καί τις αλήθειες που μας κήρυξαν ό Χριστός καί οι Απόστολοι του.

32 σχόλια:

  1. Στήν πραγματικότητα όμως είναι, όπως είπε ό Χριστός, λύκοι άρπαγες με ένδυμα προβάτου (Ματθ. 7,15).
    Τι μου θυμίζει αυτό??? Τι μου θυμίζει αυτό??? Ααα κάτι άντρες με κάτι μαύρα ριχτά που έχουν αρπάξει περιουσίες και περιούσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! Η ΟΧΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μη χασουμε και κανα πελατη ε?
    εμεισ μπορουμε να παμε Αλβανια για να στουσ προσηλυτισουμε ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpe...mpeeee...kala lene ta probata theloun kathodigisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος Εκκλησία μας, η μόνη πού για δύο χιλιάδες χρόνια κράτησε ανόθευτη καί αναλλοίωτη την πίστι καί τις αλήθειες που μας κήρυξαν ό Χριστός καί οι Απόστολοι του.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ………........ΤΣΤΣΤΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την μερσεντές που έκανε Δώρο ο βοσκοπουλος στον μητροπολίτη, την οποία όμως αγόρασε με δικά μας λεφτά…της νομαρχίας γιατί δεν μας λέτε τι έγινε?
    Και ο μητροπολίτης γιατί μόνο παίρνει και όλο θέλει? Άγιος Μάρκος., μερσεντές, αναπτυξιακός πόρος. Αλήθεια με τα λεφτά από τον αναπτυξιακό πόρο τι έκανε η μητρόπολη? Και ξέρετε ποσά πείρε επί νομαρχίας βισκοπολου? Βέβαια έδωσε και κάτι……μπαρδακας Μελτι με την βοήθεια και στηρίξει Θεού, και ξάδελφου@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο το να με προσυλητισει ο μπαρδακας με την απωθιτικη του μορφη , προτιμω να προσπαθησουν οι ευγενικοι ιεχωβαδες. οχι οτι θα τα καταφερουν αλλα λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εκκλησία είναι για το δώστε και όχι για το πάρτε. Μας έχει φλωμώσει στην δήθεν πίστη και εισπράττει συνέχεια από τα "μαγαζάκια" παρεκλήσσια που έχει στήσει πάντου. Στισ δύσκολες στιγμές των ελλήνων ούτε κουβέντα για ουσιαστική βοήθεια. Διαφυλάττουν καλά το κορόιδο ποίμνιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
    Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ??????
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!!
    ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ !!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΣΕΙ
    ΑΛΛΑ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OPOIOS DEN GOUSTAREI THN EKKLISIA NA MHN ASXOLEITAI. YPARXOUN PROBATA KAI PROBATA. ESEIS POIANOU PROBATA EISTE? TON POLITIKON? TON AIRESEON. ASXOLEITHEITE ME KATI ALLO KAI AFISTE THN EKKLISIA GI AUTOYS POU PISTEUOYN. FTANEI ME TO DILITIRIO. THA DAGKOTHEITAI KAI THA PSOFISETE. AEI XATHEITE DITHEN MAGES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. re seis se sas apeythinete h mitropoli? Opoios thelei akouei. Koitakste ta xalia sas.koitakste ton eauto as. Kai kala kanei. Giati tin fovaste?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Poios sas eipe na ta dinete sta ekklisakia. opoios thelei dinei. Pou einai to provlima? Kalitera poimnio para koproskila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδιά πάρτε το χαμπάρι.. ο κόσμος ξύπνησε και ας λέτε εσεις οτι αλλου βρέχει..

    Και αυτο δεν σημαίνει οτι βγαίνει απο το ενα συστημα εξουσίας (θρησκεία) για να μπει σε άλλο.
    Σημαίνει οτι σιγα σιγά τελειώνει η εξουσία επι της κοινωνίας με βάση την ανθρωπινη αγωνία και αγνοια για τα μεταφυσικά. Γνώση που προσφέρετε βέβαια αποκλειστικά οι κάθε λογείς αντιπροσωποι.

    "Ας μη ξεχνάμε τέλος ότι δεν φτάνει κανείς να είναι καλός άνθρωπος για να σωθεί καί να πάει στον Παράδεισο, πρέπει καί να έχει ορθόδοξη πίστι. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος Εκκλησία μας.."
    ΟΚ, προσοχή στις μαιμούδες δηλαδή, μονο εδω για την καλή σωτηρία.. Για σκεφτείτε καλα και με ειλικρίνια προς τον εαυτό σας καλύτερα τι συμβαίνει..

    Μήπως και τον ιδιο τον Χριστό ιερείς δεν τον στάυρωσαν;

    Εγω θα πιστέψω μονο αυτον που θα πεί οτι το μόνο που ξέρει είναι οτι δεν ξέρει στην πραγματικότητα τίποτα και οτι πρεπει να ερευνούμε και να στηριζόμαστε στο θείο δώρο της Φυσης, στην λογική. Και να φερόμαστε στους άλλους με σεβασμό οπως θελουμε και σε εμάς να φέρονται. Απο κεί και πέρα το σύστημα "μπάζει".

    Το μαγαζάκι δεν θα σωθεί με κυρήγματα αλλα με πράξεις. Αν το καταλαβετε νωρίς καλα θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μη ξεχνάμε τέλος ότι δεν φτάνει κανείς να είναι καλός άνθρωπος για να σωθεί καί να πάει στον Παράδεισο, πρέπει καί να έχει ορθόδοξη πίστι. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος Εκκλησία μας, η μόνη πού για δύο χιλιάδες χρόνια κράτησε ανόθευτη καί αναλλοίωτη την πίστι καί τις αλήθειες που μας κήρυξαν ό Χριστός καί οι Απόστολοι του.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!!!! ΣΕΜΝΟΤΗΣ ΤΑΠΙΝΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΠΑΡΣΗ
    Η ΕΜΕΙΣ Η Η ΚΟΛΑΣΗ!!!!! ΜΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας τώρα
    Να τους πληρώνουν μόνο τα πρόβατα που τους πιστεύουν, όχι να ζουν στης πλάτες ολόκληρου του έθνους!!!
    Αρκετά πήρατε από τον λαό, τώρα πάρτε και από την εκκλησία
    Φορολόγηση όπως φορολογούνται όλοι
    Για να μην πω και πόθεν εσχες.. να δούμε και πως τα βρήκαν τόσα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oxi ston diaxorismo. Osoi den theloun na min plirosoun. Thn magia sthn Ekklisia kotes? kante to stous pilitkous. Min plironete forous. Alla ekei den sas vastaei. Min plironete ERT. Min plironete gia tous metanastes. Min plironete teli kikloforias afou den exoume dromous. Einai tosa polla kai ta vazete me thn ekklisia? ELLAS THREISKIA, ORTHODOXIA, kai se opoious aresei. EIMASTE PROVATA KAI TO XEROMASTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ζητώ συγνώμη με όλο το σεβασμό που έχω ώς απλός πιστός αλλα μήπως η τοπική Μητρόπολη μας έχει χάσει πάρα πολλά επισόδεια ? Εδώ θα μας φυτέψουν σε λίγο τα βιοτσίπ του 666 και ακόμη στους..ιαχώβάδες? Ο καντιώτης πρίν χρόνια και πολύ καλά έκαμνε μας προειδοποιούσε και εμείς ακόμη με μία χούφτα αργυρόνυτους ιεχωβάδες πρέπει να ασχολιούμαστε? Εδώ θα κυβερνάνε τα άλαλα και μπαλαλα που έλεγε ο Πατήρ Παίσιος και ακόμη με κύρηγμα περι ιεχωβάδων ασχολιούμαστε!¨Η εγώ έχω χάσει επισόδεια ή η τοπική μητρόπολη έχει χάσει πάρα πολλά επισόδεια...άλλες μητρόπλεις πάιρνουν θέση για τα τρέχοντα και εδώ ακόμη με ιαχωβάδες....συγχωρέστε με Πατέρες της Εκκλησίας αλλα θα πρέπει η σιγή ιχθύως της ακριτικής Μητρόπολης να πάψει να ασχολείτμε θέμα που δέν μας απασχολούνε ..κι άς χτυπήσει την πόρτα μου ιαχωφάς θα του την κάνω δώρο στα μούτρα....εδω απορθοδοξοποιήται όλη η χώρα και κάπποιοι ασχολούντε με μία χουφτα τιποτένιων ιαχωβάδων ενω αγοράζουν στις Μονές τους φωτοβολταικά για να ζήσουν ....Κύριε Ελέησων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..κι άς χτυπήσει την πόρτα μου ιαχωφάς θα του την κάνω δώρο στα μούτρα.. ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΡΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΝΕ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΒΑΜΕ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ σωθεί καί να πάει στον Παράδεισο, πρέπει καί να έχει ορθόδοξη πίστι. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος
    Εκκλησία μας ΕΕΕ??
    ΠΑΝΕ Η ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΛΕΙΕΣ ΕΤΣΙ.. ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ..Oxi ston diaxorismo
    ELLAS THREISKIA, ORTHODOXIA, kai se opoious aresei. EIMASTE PROVATA KAI TO XEROMASTE.ΜΠΕ ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 8:31 μ.μ.
    Κάτι πρέπει να κάνετε όμως γιατί ο αρχηγός σας, σας αποκαλεί εις τας γραφας πρόβατα του ΙΣΡΑΗΛ ενώ εσείς είστε Ελληνικά!!! Η κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 10:07 μ.μ. οχι φυσικα¨
    Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» ανέφερε ο Γεννάδιος Σχολάριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως το 1456. Θα το σχολιάσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για την ακρίβεια ο Γεννάδιος Σχολάριος είπε: "Μπορεί να μιλάω ελληνικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι Έλλην. Πάνω απ΄όλα είμαι Χριστιανός". Πέρα απ΄αυτό για να συμπληρώσω τον 9:56 και για να μάθουν όσοι δεν το γνώριζαν, από τους 65 ή 67 (περίπου) συνολικά αυτοκράτορες του Βυζαντίου στα 1100 περίπου χρόνια της ύπαρξής και κυριαρχίας του, ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΕΙΣ (3) ΉΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εάν αυτό σας λέει κάτι.. τότε είστε σε καλό δρόμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και για να δείτε πόση άγνοια και αφέλεια υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα, θα σας πω τα εξής: Λίγες μέρες πριν την γενική επίθεση των "Τούρκων" στην Πόλη, ο Γεννάδιος ήταν σε συνεχή επαφή με ανθρώπους του Μωάμεθ του πορθητή για να τους βοηθήσει να μπουν ευκολότερα στην Πόλη. Όλα τα στοιχεία που έχουν βρεθεί συγκλίνουν στην άποψη ότι την λεγόμενη Κερκόπορτα απ΄την οποία μπήκαν ολοκληρωτικά στην Πόλη οι "Τούρκοι", την άνοιξαν οι άνθρωποι του Γεννάδιου Σχολάριου. Ως αντάλλαγμα γι΄αυτήν του την προσφορά προς τους "Τούρκους", ο Μωάμεθ τον έχρισε ως τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο της Πόλης ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ. Τώρα, από κει και πέρα για τις υπηρεσίες του προς τους "Τούρκους" έπρεπε να τον τιμήσουν και οι Έλληνες. Έτσι προς τιμήν του υπάρχει ακόμα και σήμερα στην Αθήνα η Γεννάδιος Σχολή. Τέλος θέλω να πω ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν καθαρά Τουρκική, αλλά οικονομική. Γι΄αυτό και παραπάνω γράφω τη λέξη Τούρκοι μέσα σε εισαγωγικά. Σκεφτείτε ότι ο Οθωμανικός στρατός μέσα στους αιώνες ποτέ δεν αποτελούνταν από Τούρκους, αλλά από Αιγύπτιους, Μαροκινούς, Τυνήσιους και γενικώς από Άραβες όλων των φυλών.. Υπήρχαν βέβαια και Τούρκοι αλλά ήταν πάντα η μειοψηφία.. Όσοι βιαστείτε να διαφωνήσετε άμεσα.. σκεφτείτε το λίγο πρώτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απ΄την άλλη τώρα.. ως γνωστόν η μητέρα του Μωάμεθ του Β΄ του πορθητή, ήταν Ελληνίδα, και ο ίδιος μιλούσε και έγραφε ελληνικά καλύτερα από τους "έλληνες". Αυτό που δεν είναι πουθενά γνωστό, είναι ότι το 1904 βρέθηκε ο τάφος του πολύ κοντά στην Αγιά Σοφιά. Αυτό που ανάγκασε τους Τούρκους να κρατήσουν τελείως κρυφή την εύρεση του τάφου του ήταν επειδή βρέθηκε ντυμένος με ελληνικά αυτοκρατορικά ρούχα, πολλά ελληνικότατα αντικείμενα, αλλά κυρίως ελληνικά γραπτά κείμενα, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει τι γράφουν. Αυτό το συμβάν οι Τούρκοι έναν αιώνα τώρα προσπαθούν να το κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό. Τελικά δεν τα κατάφεραν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάθε για την Σκυθόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επίσης πολλοί Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό του Μωάμεθ του πορθητή, από Μακεδονία και Ήπειρο για να διώξουν τον ρωμαίο κατακτητή… ψάξε το και θα δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 8 Αυγούστου 2011 3:11 μ.μ. Ετσι δημιουργηθηκε η περιουσια του σημερινου παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας σε διαφορες φασεις
    Αμεσως μετα την νομομοποιηση της νεας θρησκειας το 31 4 μ.Χ. απο ηλιολατρη Ρωμαιο αυτοκρατορα Φλαβιο Βαλεριο Κωνσταντινο, αρχισαν και οι κατα των Ελληνων διωγμοι με ποινες θανατου και η δημευση των περιουσιων προς οφελος της νεας θρησκειας αυτων που δεν δεχονταν να βαπτισθουν χριστιανοι. To μεγαλυτερο αποτροπαιο εγκλημα των χριστιανων κατα των Ελληνων, που αποκρυπτονταν και συνεχιζει να αποκρυπτεται μεχρι σημερα απο το παρακρτατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας, ειναι αυτο που μας διεσωσε ο Ρωμαιος ιστορικοs ΑΜΜΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΙΝΟΣ, ειναι το πρωτο “Αουσβιτs” της ιστοριας στην Σκυθουπολη του σημερινου Ισραηλ που φερει το ονομα Μπετσηαν. Γυρω στο 341 μ.Χ. και για δυο σχεδον δεκαετιες, καθ’ ολη την διαρκεια της κατοχης του βυζαντινου θρονου απο τον Κωνσταντινο τον Β’, η Σκυθουπολη υπηρξε ο τοπος συγκεντρωσης, βασανισμου και θανατωσης των Ελληνων, ολων οσων αρνηθηκαν (περιπου 15 εκατομμυρια Ελληνες !) να ασπασθουν το δογμα του Χριστιανισμου. Οι περιουσιες των δολοφονημενων περασαν στα χερια των εκπροσωπων της νεαs θρησκειας.
    Μηπως ετσι δεν εγινε και δεν περασαν οι περιουσιες των δολοφονηθεντων Εβραιων στο “Αουσβιτs” της Πολωνιας, στα χερια των δολοφονων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διάβασα με προσοχή το δημοσίευμα της Μητρόπολης αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών. Αυτό το οποίο μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία χώρα όπου έχουμε ανεξιθρησκία (λέμε τώρα…).

    Καταρχήν για να μην παρεξηγούμε να δηλώσω πως είμαι άθεη…και πως θεωρώ ότι οι θρησκείες είναι κατασκεύασμα των ανθρώπων για τις δύσκολες στιγμές…Για κάποιους που θα αναρωτηθούν γιατί σχολιάζω το δημοσίευμα, να απαντήσω ότι όντας άθεη θεωρώ πως είμαι αντικειμενική επί του θέματος.

    Αυτό που θα ήθελα να πω όσον αφορά το δημοσίευμα και συγκεκριμένα για το «Ιδιαιτέρως στίς δύσκολες ήμερες πού περνά ή πατρίδα μας, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίσι πού οι περισσότερες οικογένειες βιώνουν, παρουσιάζονται ως συμπαραστάτες του λαού, έτοιμοι να του προσφέρουν λύσεις για να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα.», είναι πως τουλάχιστον οι Ιεχωβάδες αν και με κάποιο απώτερο σκοπό προσπαθούν να βοηθήσουν…Εσείς κύριοι τι κάνατε;; Φοβάστε μήπως σας φύγουν οι πελάτες…;Δυστυχώς εκεί που έχουμε φτάσει ή καλύτερα εκεί που μας έχουν φτάσει ως λαό, δεν σωνόμαστε με προσευχές και λιτανείες… χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις…
    Παρακάτω αναφέρει «Ό καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτούς, καί όλους τους αιρετικούς, είναι να γίνουμε συνειδητοί Χριστιανοί, με τακτικό εκκλησιασμό, προσευχή, συμμετοχή στα Μυστήρια (Έξομολόγησι καί Θεία Κοινωνία) καί καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής, την οποία δυστυχώς πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά στη ζωή τους» σε αυτό δεν έχω να προσθέσω πολλά διότι έχει δίκιο…και το λέω αυτό διότι οι περισσότεροι χριστιανοί δεν είναι συνειδητοί χριστιανοί διότι δεν ξέρουν που πιστεύουν… δεν έχουν διαβάσει τις Γραφές και απλά είναι χριστιανοί γιατί έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους ή επειδή πολύ απλά γεννήθηκαν σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι είναι χριστιανοί. Συχνά συνομιλώ με συμπολίτες μας οι οποίοι είναι «φανατικοί» Χριστιανοί και δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά τις Γραφές. Τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ’ την αμάθεια. Το ότι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε κάτι επειδή απλά έτσι μας έχουν πει χωρίς να έχουμε διαμορφώσει δική μας άποψη είμαι ότι χειρότερο. συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέλος, «Ας μη ξεχνάμε τέλος ότι δεν φτάνει κανείς να είναι καλός άνθρωπος για να σωθεί καί να πάει στον Παράδεισο, πρέπει καί να έχει ορθόδοξη πίστι. Την πίστι αυτή κατέχει ή μία, αγία, καθολική καί αποστολική ορθόδοξος Εκκλησία μας, η μόνη πού για δύο χιλιάδες χρόνια κράτησε ανόθευτη καί αναλλοίωτη την πίστι καί τις αλήθειες που μας κήρυξαν ό Χριστός καί οι Απόστολοι του.», θα μπορούσα να πω πολλά επί του συγκεκριμένου…Για τον παράδεισο και την ορθόδοξη πίστη…λογικό καθώς όλες οι θρησκείες δεν έχουν Παράδεισο…Τώρα όσον αφορά τα 2000 χρόνια…μακάρι να μπορούσα να πω ότι η Εκκλησία κηρύττει τις Αλήθειες του Χριστού, ιδίως τα τελευταία χρόνια… Περισσότερο τις αλήθειες του χρήματος κηρύττουν παρά του Χριστού… Ο Χριστός δίδασκε ότι ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον έναν…πότε το έκανε αυτό η Εκκλησία; Όταν ακούστηκε πως θα φορολογήσουν την Εκκλησία ξεσηκώθηκαν όλοι τους…που να έλεγαν να τους πάρουν την μισή περιουσία!

    Όσον φορά τα σχόλια των αναγνωστών φίλε, 6 Αυγούστου 2011 10:35 μ.μ., το ότι οι πολίτες πλέον αντιδρούν στην Εκκλησία, δεν σημαίνει πως είναι πρόβατα είτε κάποιας άλλης αίρεσης, θρησκείας, ή των πολιτικών. Καλώς ή κακώς η νέα γενιά έχει αρχίσει να ψάχνει και έχει αρχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά της.
    Φίλε, 7 Αυγούστου 2011 8:31 μ.μ., δεν έχω πολλά να σου πω διότι ότι και να πω είσαι τόσο φανατισμένος που δεν θα συνεννοηθούμε… Στο Ελλάς, Θρησκεία, Ορθοδοξία εννοείται πως δεν συμφωνώ καθώς η Ελλάς ήταν στην αίγλη της και πρόσφερε τόσα σε όλες τις επιστήμες πριν έρθει η Ορθοδοξία στην Ελλάδα, από τη στιγμή έγιναν Χριστιανοί δεν έκαναν και πολλά (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Η Εκκλησία μέχρι και τον αγώνα του ’21 αφόρισε… οπότε δεν μπορώ να ταυτίσω την χώρα μου με μια θρησκεία που από τότε που εμφανίστηκε σε αυτήν μόνο μπροστά δεν πήγε. Μακάρι και σήμερα να γινόταν ο διαχωρισμός…Όταν ακούω κάθε φορά Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (τι Θρησκευμάτων δηλαδή Παιδείας και Εκκλησίας θα έπρεπε να λέγεται) κάτι με πιάνει…Πώς θα πάμε μπροστά σαν χώρα αν ταυτίζουμε την Παιδεία με την Θρησκεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατί κ. διαχειριστή του BLOG έβγαλες το θέμα από τις κυρίως ειδήσεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το θέμα υπάρχει κανονικά αναρτημένο... τι εννοείς "από τις κύριες ειδήσεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν μπαίνω δεν το βρίσκω κανονικά όπως όλες τις άλλες ειδήσεις. Πάω στις παλιότερες αναρτήσεις και πάλι δεν το βρίσκω. Το βρίσκω μόνο δεξιά στις μικρές περιληπτικές ειδήσεις που είναι χωρίς φωτό και με μικρά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κι όμως υπάρχει κανονικά... από εμάς πάντως δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.