Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Καθάρισε το ντέρμπι και την Ευρώπη ο Αμύντας Αμυνταίου

Ο Αμύντας επικράτησε με 30-27 του Φιλώτα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς των πλέι-αουτ της Α1, καπαρώνοντας τη 5η θέση και την έξοδο στο Τσάλεντς Καπ της ερχόμενης περιόδου.
Οι παίκτριες του Αμύντα ξεκίνησαν υποτονικά την αναμέτρηση και είδαν τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με διαφορά 5τερμάτων (3-8) στα πρώτα 10λεπτά του αγώνα. Όμως ο Αμύντας δεν έμεινε για πολύ σε παθητικό ρόλο, αρχικά μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0 έφερε το παιχνίδι στα ίσια (8-8 στο 15λεπτό) και στη συνέχεια ήλεγξε πλήρως το ρυθμό του, αποκτώντας προβάδισμα 4τερμάτων (16-12) στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι παίκτριες της Αναστασίας Παπαβασιλείου δεν εφησύχασαν, εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες και τα λάθη του αντιπάλου, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση (30-27), η οποία ικανοποίησε τους φίλους της ομάδας.
Για τον Αμύντα, από τον πάγκο του οποίου απουσίαζε ο Νίκος Γιώσκος λόγω ίωσης, η απόδοση της βασικής 7αδος των Ταιρίδου, Μπάντη, Ρακοπούλου Η., Τσιομπάνου, Τζαραλή, Ζντραβέφσκα και Καλογήρου, ήταν καταλυτική ως προς την έκβαση του αποτελέσματος. Σε ‘να ακόμα παιχνίδι, η Γκροζντανόφσκα σημείωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων (13γκ.) για λογαριασμό του Φιλώτα.
Η παίκτρια του Αμύντα, Εύη Παρασκευοπούλου, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την απόδοση και τη νίκη που πετύχαμε στο τοπικό ντέρμπι με τον Φιλώτα.
Παρ ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, καταφέραμε να αντιδράσουμε και οικοδομήσαμε μια καλή διαφορά στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και έτσι φτάσαμε στη νίκη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στο κύπελλο Ευρώπης.
Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μας βοήθησε να προσθέσουμε μια ακόμα επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου».

5λεπτα: 2-4, 3-8, 8-8, 9-11, 13-12, 16-12 (ημχ), 19-15, 21-16, 23-20, 26-22, 29-24, 30-27.

ΑΜΥΝΤΑΣ (Α. Παπαβασιλείου): Κυρλιάνη (τ/φ), Τζαραλή 2, Μπάντη 3, Ζντραβέφσκα 4, Ρακοπούλου Ηλ. 4, Κωτσοπούλου, Παπαδάκη, Σουμελίδου, Τσιομπάνου 12, Ταϊρίδου (τ/φ), Παρασκευοπούλου Ευδ. (τ/φ), Χατζή, Παρασκευαΐδου Χρ., Καλογήρου 5, Ρακοπούλου Ελ.
Δίλεπτες Αποβλές: 4, Πέναλτι: 4/4.

ΦΙΛΩΤΑΣ (Τ. Τσουτσουλάκη): Αντρέγιεβα, Τσουτσουλάκη 1, Βαφειάδου, Γεωργιάδου, Κιοσέ, Παραστατίδου, Τραγαράκη, Κεβρεκίδου, Γαλανούδη 1, Φυλάκη 4, Κατωτικίδου 3, Καλαϊτζόγλου, Γκροζντανόφσκα 13, Γκάτσιου 3, Σιδηροπούλου, Ζαρογιάννη 2.
Δίλεπτες Αποβλές: 5, Πέναλτι: 4/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.