Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο εορτασμός της Παναγίας της Πελαγονίτισσας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής (video)

Του Νίκου Κωνσταντινίδη στην Romfea.gr

Λαμπρές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2016 (Κυριακή των Μυροφόρων) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Φλώρινα, στον οποίο τιμάται η Παναγία η Πελαγονίτισσα.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος τόσο από τους εφημέριους του Ναού, όσο και από ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου, στην ακολουθία του εσπερινού, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Θεωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα πρόσωπα του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου, του κρυφού μαθητή του Ιησού.

Ακολούθησε αρτοκλασία ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πελαγονίτισσας πέριξ του Ιερού Ναού.

Την επομένη, τελέστηκε αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Τον θείο λόγο κήρυξε κ. Θεόκλητος ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στις Μυροφόρες, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά τόνισε "ήταν οι μοναδικές, μαζί με τον Ιωάννη τον Θεολόγο, που δεν εγκατέλειψαν τον Ιησού, ακόμα και την έσχατη ώρα που βρισκόταν επάνω στο Σταυρό του Γολγοθά."

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως οι Μυροφόρες γυναίκες ήταν οι πρώτες που διαπίστωσαν την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και πλήθος πιστών.



Δείτε πολλές φωτογραφίες, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.