Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μια πρόταση για τα αδέσποτα

Θα ήθελα να επισημάνω για μία ακόμα φορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας με τα αδέσποτα. Οι δημοτικές αρχές από ότι φαίνεται δεν είναι ικανές για την αντιμετώπιση του, οι πολίτες έχουν χωριστεί σε "στρατόπεδα", δηλ. σε αυτούς που αγαπούν τα ζώα και τα ταΐζουν στις γειτονιές της πόλης και σε αυτούς που τα αγαπούν μεν, εκφράζουν όμως έντονη δυσαρέσκεια για τις αγέλες που έχουν δημιουργηθεί και πολλές φορές είναι επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα όποιου βρεθεί στο δρόμο τους.

Κάποιοι έχουν βρει ως λύση τις φόλες έχοντας την λογική: ότι με ενοχλεί πρέπει να το σκοτώσω... Αυτό είναι πολιτισμός στις μέρες μας... Να σημειωθεί βεβαίως ότι το ίδιο πρόβλημα την πόλη της Φλώρινας αντιμετωπίζουν και τα χωριά της... όπου οι περισσότεροι δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους με αποτέλεσμα ή να πετούν τα νεογέννητα στους κάδους ή να τα πνίγουν στα ποτάμια ή να τα παρατούν σε όμορα χωριά... γιατί μέχρι εκεί φτάνει το φτωχό μυαλό τους.

Κάθισα και σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να διορθώσουμε την κατάσταση... ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε στην ουσία... και την πληρώνουν άδικα τα ζωάκια. Περιμένουμε από τον δήμο να αναλάβει δράση και επαναπαυόμαστε κάθε φορά με το να ρίχνουμε ευθύνες στους άλλους... πρέπει οι ίδιοι να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Δημιουργήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος και όμως κανένας μας πέρα από τους κτηνιάτρους και τις κοπέλες του συλλόγου δεν τον στήριξε ενεργά με εθελοντική εργασία ίσως ή ότι άλλο μπορεί ο καθένας μας. Κάθε Κυριακή στον καθημερινό μου περίπατο βλέπω μόνο τρεις -τέσσερις κοπέλες του συλλόγου να ταΐζουν τα αδέσποτα, οι υπόλοιποι που είμαστε; Αραχτοί στα σπίτια μας...ή στα καφέ περιμένοντας να λυθεί ως δια μαγείας το πρόβλημα... Αν δεν κάνουμε κάτι οι ίδιοι δεν θα το κάνει κανένας για μας... ας αλλάξουμε λογική επιτέλους… και ας μην ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν... ο Σύλλογος δέχεται καθημερινά παράπονα και αυτό είναι άδικο... έχουμε βρει εξιλαστήριο θύμα και ξεσπάμε..αντί να πούμε ένα ευχαριστώ που παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα χωρίς καμία βοήθεια...

Ο εθελοντισμός σε άλλες πόλεις λειτουργεί και με πολύ καλά αποτελέσματα...γιατί όχι και στην δική μας..θα ‘ταν μεγάλη χαρά αν αύριο που οι κοπέλες πάνε να ταΐσουν τα σκυλάκια στο καταφύγιο πάμε και κάποιοι εθελοντές να βοηθήσουν… και όχι μόνο αύριο… εγώ θα είμαι εκεί... εσείς;
Μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα κορίτσια στο facebook στην σελίδα του Συλλόγου για τις ώρες.

Υ.Γ Και για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι υπάρχουν και παιδάκια που πεινούν και πρέπει να βοηθήσουμε αυτά… Η απάντηση μου είναι ότι όποιοι ευαισθητοποιούνται και βοηθούν όποιο πλάσμα έχει την ανάγκη τους να είστε σίγουροι ότι μπορούν και κάνουν και τα δύο… Βοηθούν δηλαδή και τα παιδάκια και τα αδέσποτα, το θέμα είναι τι γίνεται με τους άλλους; Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εκδηλώσουν βία και απέναντι στο συνάνθρωπό τους!

Ένας υποψήφιος εθελοντής

41 σχόλια:

  1. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι τώρα, ο Δήμος τι κάνει για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου?Πολλοί Δήμου φροντίζουν τα αδέσποτα τους,τα στειρώνουν τα εμβολιάζουν,έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία ταίστρες και ποτίστρες,και να μη ξεχνάμε και την ατομική μας ευθύνη για κάθε αδέσποτο ή δεσποζόμενο. Ο Δήμος Άμφισσας μειώνει τον λογαριασμό του νερού κατά 50% για όποιο δημότη υιοθετήσει ένα αδέσποτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300ους ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΣΥ?

      Διαγραφή
    2. Τον πληρώνω τον Δήμο αδρά,εγώ ναι έχω στειρώσει τα δικά μου ζώα,για το κυνοκομείο-κολαστήριο ζώων που γίναμε διάσημοι για αυτό κουβέντα....

      Διαγραφή
    3. 10:31 Μην προκαλείς . Ο δήμος δημιούργησε τη ντροπή της Φλώρινας ,το κολαστήριο κυνοκομείο . Όσο για τις στειρώσεις γίναν ελάχιστες για τα μάτια του κόσμου και του ΝΟΜΟΥ. Ποια είναι η τύχη των όποιων σκυλιών στειρώσατε;;;;;;;; Είστε υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να τοποθετήσετε ποτίστρες και ταΪστρες.

      Διαγραφή
  2. Απο όλα τα χωριά τα σκυλιά εχουν εισβάλη στην Πόλη αφού τα αφήνουν νηστικά, δεν υπάρχουν κοπάδια με ζώα αρα είναι άχρηστα για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΕΊ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΣΑΛΌΝΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσένα ποιος θα υιοθετήσει ;;; Για δέσιμο είσαι....

      Διαγραφή
    2. Και στο σαλόνι μας τα έχουμε και θα ταϊζουμε όπου θέλουμε.ΤΟ τάισμα των ζώων δεν αποτελεί παράβαση. Θα ταϊζονται και θα ποτίζονται χωρίς να ρωτήσουμε εσένα.

      Διαγραφή
    3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΟΥ Η ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΜΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΟΥ . ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΛΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΣΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΚΕΙΑ

      Διαγραφή
    4. 4:04 ποιος νομίζεις ότι είσαι ότι είσαι και δίνεις εντολές τι θα κάνουμε με τα αδέσποτα;; Η νομοθεσία προβλέπει ,η σίτιση να γίνεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Η παρεμπόδιση σίτισης είναι ποινικό αδίκημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σε ρωτήσουμε και το παραμύθι σου έχει δράκο. Σύντομα ο δήμος θα αναγκασθεί να ΄ τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες.

      Διαγραφή
    5. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

      Διαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ 4:12 η λιγμενα παιρνεις η πινεις κατι υποπτο...ποιος θες να νοιαστει για τα ζωα σε αυτη την εποχη;κοιτα να πας σε κανα ειδικο κ'ασε τα ζωα και τις μαγκες σου στην ησηχια τους.

      Διαγραφή
  5. parakalo na mazevoun ta despota apo ekso giriso nikta apo ti doulia mou exoun ormiksi dio fores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΕΨΕΙ...ΠΕΣΤΑ!!!!!!

      Διαγραφή
  6. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...... ΦΙΛΌΖΩΟΙ. ΑΛΛΆ ΌΧΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΊΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΑΛΛΆ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΆΕΙ ΔΊΠΛΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ. ΠΕΙΝΑ ΠΟΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΛΛΆ ΤΊΠΟΤΑ ΚΆΝΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ.
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..... ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΞΟΔΕΎΕΙ Ο ΔΉΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΈΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΠΟΥ ΖΟΎΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΤΕ ΖΩΟ. ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΣΩΠΑ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΓΡΆΦΗΜΑ. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
      ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
      ΚΑΙ ΝΆΣΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟΣ ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΑΡΑ ΕΣΥ ΜΊΣΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΆΣ ΜΌΝΟ ΤΑ ΖΩΑ .
      ΨΕΥΤΟ ΕΥΑΊΣΘΗΤΕ.
      150.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΟΔΕΎΕΙ Ο ΔΉΜΟΣ
      ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΌΛΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΌΖΩΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ.
      ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΌΝ ΘΑ ΉΤΑΝ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΤΑ ΈΔΙΝΕ Ο ΔΉΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΊΔΑ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν.
      ΈΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΆΣΕΙ ΑΠΌ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. ee ma ne vevaia giati den mporis na voi8as kai an8ropous kai zoa tautoxrona! pou 3anakoustike tetoio pragma? ama se noiazoun toso poli oi sinan8ropoi sou tote vges e3o na voi8isis ke min mou ka8esai edo kai petas @@@:)

      Διαγραφή
    4. 7:44 Έχεις τρικυμία στο κρανίο. Αν υπήρχε βλακόμετρο θα το είχες τερματίσει. Εσύ δεν αγαπάς ούτε τα έντερα σου . Εμείς αγαπάμε και τα ζώα και τους ανθρώπους κακόψυχε. Στην τελική κάτι ανθρωποειδή σαν εσένα τα έχουμε γραμμένα. Όσο για τον δήμο , φρόντισε να κάνει ρεζίλι την Φλώρινα με το κυνοκομείο κολαστήριο . Είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες. Να φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Όσο για το τι ξοδεύει για τα αδέσποτα θα ήθελα να μας ενημερώσει αν τα λεφτά είναι του δήμου ή από κάποια προγράμματα;;;;; Το ποσό που αναφέρεις μόνο το θολωμένο σου μυαλό μπορούσε να εφεύρει παραμυθά.....

      Διαγραφή
    5. 5¨45 ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ .ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΟΛΑ ΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ

      Διαγραφή
    6. 5:45 Το Αριστα στα λογια σου το'χεις!Οι φτωχοι ανθρωποι ειναι ποιο σημαντικοι απο τα Κοπ\λα.

      Διαγραφή
  7. "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"άλλο θέμα συζητάμε, δεν συζητάμε για την φτώχεια και την ανέχεια των συμπολιτών μας.
    Όταν δημοσιευθεί θέμα για την οικονομική ένδεια τότε συζητάμε. Το θέμα είναι "Μια πρόταση για τα αδέσποτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Δήμος έχει τις αρμόδιες υπηρεσίες και βοηθά τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας,αρκεί να απευθυνθεί εκεί ο ενδιαφερόμενος. Τα 150.000 ευρώ από που προκύπτουν? Αν μπορεί κάποιος από τον Δήμο να μας ενημερώσει πότε και με τι χρηματοδοτήσεις διατέθηκε το παραπάνω ποσό για τα αδέσποτα και σε ποιές χρονολογίες,δεν μπορεί να μην διαβάζουν άνθρωποι του Δήμου την εν λόγω δημοσίευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια το κειμενο γραφτηκε για να ενωθουμε.Δικιο εχουν κ οι φιλοζωοι δικιο εχουν κ οι υπολοιποι.κ οι δυο συμφωνουμε οτι ειναι προβλημα.ας σταθουμε σ αυτο κ ας σκεφτουμε καποια λυση αν ειμαστε ενωμενοι μπορουμε να πετυχουμε πολλα...ισως ο δημος με αυτον τον τροπο παρακινηθει να δωσει λυση...εχετε παει στον πρωην σκουπιδοτοπο;ποσες ψυχουλες υποφερουν εκει..μεσα στο κρυο στη βροχη..αμαρτια ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΘΑΝΑΣΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΑ ΠΡΌΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ.ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ 10:18 ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ Τ ΕΝΤΕΡΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Στο θολωμένο σου μυαλό έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την π----α. Αυτές τις σκέψεις;; να τις σβήσεις από το κλούβιο σου μυαλό. Είσαι ύποπτος και φόλες. ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ.

      Διαγραφή
  11. ωχ καημένε το μόνο που ξες είναι να μουρμούρας και τίποτα άλλο πετάς που και που καμιά λέξη και χαιρεσε άκου να δεις το να μιλάς καλά είναι κανε και καμιά πράξη πουλάκι μου η εξυπνάδες δεν παίρνουν μονάχα με λογία άλλου το τσαμπουκά σου και την δήθεν μόρφωση και αμα δεν νοιαζεσε για το άρθρο τράβα στο ψυγείο σου και βγάλε τρόφιμα και δώσε σε άπορους δεν σε εμπόδισε κάνεις να το κάνεις όπως και χίλιοι άλλη τους τραμπουκισμους εκεί που σε περνούν εδώ το θέμα είναι για τα ζώα και οχι για τους ανθρώπους αν εσύ έχει παραπονω για την αλληλεγγύη του ανθρώπου κανε εναν σύνδεσμο και μασε τρόφιμα τώρα δεν θα κάτσουμε να σου απολογηθούμε γιατί προσέχουμε τα αδέσποτα θεέ και κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο φιλο ζωουσ και εθελοντεσ εχε ι η φλωρινα σιγα να μη σκισεται κανα καλτσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΌΣΕΧΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Όπως πάντα άλλο είναι το θέμα και αλλού το οδηγούμε. Αρκετοί από εμάς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με γείτονες, γνωστούς και αγνώστους, οι οποίοι μας ασκούν κριτική μόνο και μόνο επειδή προσφέρουμε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα ή γιατί τα στειρώνουμε ή γιατί τους δίνουμε φάρμακα όταν αρρωσταίνουν. Θεωρούν ότι ασκόπως ξοδεύουμε τα λεφτά μας, ότι τα ζώα δεν έχουν ανάγκη και πως την ώρα που οι άνθρωποι και τα παιδιά υποφέρουν εμείς ασχολούμαστε με υποδεέστερα θέματα.

      Φυσικά όλοι αυτοί συνήθως δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν όχι κάποιο ζώο που υποφέρει αλλά και τον συνάνθρωπο τους, ο οποίος έχει ανάγκη. Όσο για τις στειρώσεις τα τελευταία 3 χρόνια στο Δήμο Φλώρινας έχουν γίνει γύρω στις 450 και τσιπάκι και αντιλυσσικά εμβόλια(αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι κτηνίατροι της πόλης). Τα σκυλιά στο καταφύγιο ταϊζονται κανονικά και δε θα βρεθεί όυτε ένα αδύνατο ή άρρωστο. Φυσικά ο χώρος δεν είναι ότι καλύτερο αλλά γι΄αυτό γίνονται συνεχώς προσπάθειες. Ίσως αν είμαστε περισσότεροι και δεμένοι θα καταφέρναμε πολλά περισσότερα. Αλλά όπως παντού έτσι και στο χώρο αυτό ο καθένας μεταφέρει τις δικές του τύψεις και υποχρεώσεις στους άλλους και δημιουργούνται διχόνοιες και διαφωνίες.
      «Όχι μόνο, είμαι φιλόζωη, αγαπώ όλα τα ζώα, ακόμα και τους ανθρώπους. Μόνο που για τους τελευταίους καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια!».
      Από το Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου

      Διαγραφή
    3. Προφανώς δεν μιλάτε για το κυνοκομείο κολαστήριο του δήμου. Γνωρίζεται ποια είναι η τύχη των ζώων που στηρώθηκαν;; Κατά τα άλλα οφείλω να σας συγχαρώ για το πράγματι σημαντικό έργο σας, με την εθελοντική προσφορά σας.

      Διαγραφή
  13. Συμφωνω..απλα οποιος ενδιαφερεται για το κοσμο γυρω του κ οχι μονο για τον εαυτουλη του..ειναι ευπροσδεκτος ..οι υπολοιποι..τι να πω..ας συνεχισουν ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 12.44 ή 4.04 ή 8.55 γιατί δεν επισκέπτεσαι έναν ψυχίατρο; Μπορεί να σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ θα προτείνω όσοι έχουν σκυλιά που τα έχουν βαρεθεί να έρθουν στην πόλη μας να τα παρκάρουν . Εχει πολλούς σκυλόφιλους που θα τα φροντίζουν. Για τα γατάκια επίσης.Σε περίπτωση όσων χάνουν σκυλιά ή γατάκια λειτουργεί και ειδικό παράρτημα που βγάζει στους δρόμους αναζήτησης εύρεσης αφίσες αγγελιών χαμένων σκυλιών και γατιών .Όπως περίπου το ..αμπεραλέρτ για ανθρώπους που χάνονται και τους αναζητούν οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Είναι ωραίο τελικά να είσαι φιλόζωος/φιλόζωη ,επιλεκτικα σκυλόφιλος/λη γατοφιλο/λη και να ζείς στην Φλώρινα. Τώρα αν σε δαγκώσει κανένας αδέσποτος πεινασμένος άγριος σκύλος...έλα μωρέ ποιος νοιάζεται αυτά είναι ....λεπτομέρειες! Τώρα πώς γίνεται να απασχολούμαστε κάθε τρίς και λίγο με τα αδεσποτα κι αυτό σημαντική μέν λεπτομέρεια ανάμεσα στα τόσα σημαντικά που έχουμε ...επιλύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντε να βοηθήσετε κανένα φτωχό και αφήστε τις θεωρίες.
    Αν πεινούσε το παιδί σου και δεν είχε να φάει θα έριχνες το φαγητό στο σκύλο σου;
    Ποιον θα ταΐζες το παιδί ή το σκυλί σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ?

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΓΑΤΕΣ.
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
      ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ.
      ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

      Διαγραφή
    3. 501 έχω την εντύπωση ότι ΧΡΩΣΤΑΣ πολλά σε πολλούς, έχεις απλήρωτα χρέη που τρέχουν .Δεν τα ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ πρώτα σε όσους χρωστάς και μετά παίζεις όλη την ημέρα με το κινητό σου γράφοντας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ σε όλα τα σχόλια του Νέα Φλώρινα.Θα ήταν μία καλύ ψυχοθεραπεία για τις ..ανεπάρκειες και τα απλήρωτα χρέη σε ΄τρίτους . ¨"Οσο για τα αδέσποτα άστα στην ησυχία τους ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ για ΤΙΠΟΤΑ και μην κατηγορείς τους πάντες για έλλειψη ευαισθησιών σε ανθρώπους και αδέσποτα ζώα. Μήπως κάνω λάθος; Λέω μήπως είσαι .......

      Διαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΆ ΘΑ ΤΑΙΖΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΊ Ή ΤΟ ΣΚΥΛΊ ΣΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΔΕΝ ΈΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΎΟ;;
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.