Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Διάλεξη και εργαστήρι κατασκευής κούκλας

Στα πλαίσια των μαθημάτων: «Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών» και «Διδακτική Μεθοδολογία-Πρακτική ΆσκησηII» και του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς και του μαθήματος: «Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην προσχολική Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, διοργανώνεται την Πέμπτη 19/5/2016 και ώρα 15.00-18.00 στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής, ημερίδα - διάλεξη με θέμα:

«Οι κούκλες στη γέννηση και στη χρήση τους»

Ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Μαγουλιώτης, καθηγητής των Εικαστικών Τεχνών και του Κουκλοθέατρου στην εκπαίδευση, του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν ποικίλους και πρωτότυπους τρόπους κατασκευής μιας κούκλας (με πολλές τεχνικές και ευτελή υλικά) καθώς και να συνδέσουν την κούκλα με την εκπαιδευτική διαδικασία (τη χρήση της από τον εκπαιδευτικό και τα παιδιά).

Την Παρασκευή, 20/5/2016, και ώρες: 10.00-13.00, θα πραγματοποιηθεί από τον Απόστολο Μαγουλιώτη, Εργαστήρι κατασκευής Κούκλας, στους χώρους της Παιδαγωγικής Σχολής, στο οποίο οι συμμετέχοντες φοιτητές, υπό την καθοδήγησή του, θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες (τρία διαφορετικά είδη κούκλας)!!!

Και στις δύο εκδηλώσεις, η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο των προαναφερομένων μαθημάτων).

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στο εργαστήρι κατασκευής κούκλας, θα πρέπει να το δηλώσουν στην κ. Δόξα Κωτσαλίδου (kdoxa@yahoo.gr), μέχρι την Τετάρτη 18/5/2016 και να έχουν μαζί τους κάποια από τα προτεινόμενα υλικά (χαρτιά Α4, μαρκαδόρους, ξυλάκια από σουβλάκι, χαρτόκουτα από παπούτσια, βαμβάκι ή μεταξοβάμβακα (για το γέμισμα της κούκλας), χαρτοταινία, κόλλες, βελόνα και κλωστή, μάλλινες κλωστές (για τα μαλλιά), μια αθλητική κάλτσα (μονόχρωμη) και για τη μεγάλη κούκλα, δύο παιδικά καλσόν (ανοιχτόχρωμα και το μικρότερο νούμερο).

Θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.

Η οργανωτική επιτροπή
Θωμάς Ζωγράφος, μέλος Ε.Ε.Π. του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας
Χάρης Κοντοσφύρης, μέλος Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας
Δόξα Κωτσαλίδου, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Π.Τ.Ν. Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.