Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Διευκρινίσεις της Π.Ε. Φλώρινας για τις παραδόσεις του φράγματος Τριανταφυλλιάς και του δρόμου Φλώρινα - Νίκη

Προς αποσαφήνιση και αποκατάσταση του δικαίου αναφορικά με την παράδοση του φράγματος Τριανταφυλλιάς και την παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου “Φλώρινα – Νίκη”, η Π.Ε. Φλώρινας σας ενημερώνει ότι:

1) Δεν ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των τελετών παράδοσης των έργων στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών.
2) Συμμετείχε στις εκδηλώσεις ως θεσμός, με τη λογική κατά την οποία προσκλήθηκαν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς.
3) Ως προς την καθυστέρηση προσέλευσης των Γενικών Γραμματέων στην τελετή παράδοσης του φράγματος Τριανταφυλλιάς, δεν ευθύνεται η Περιφερειακή Αρχή. Άλλωστε, η Π.Ε. Φλώρινας ήταν παρούσα στον χώρο του φράγματος την προκαθορισμένη ώρα.
4) Η Π.Ε. Φλώρινας δεν ξεχνά όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση των δύο πολύ σημαντικών και καθοριστικών για την ανάπτυξη της περιοχής αυτών έργων (πρώην Βουλευτές, πρώην Αντιπεριφερειάρχες, πρώην Δήμαρχοι κ.α.), οι οποίοι και θα κληθούν για τα επίσημα εγκαίνια που, για μεν το φράγμα Τριανταφυλλιάς θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της ολοκλήρωσης της διαδικασίας δοκιμαστικής λειτουργίας του, για δε τον δρόμο μετά την οριστική παραλαβή του, και θα γίνουν παρουσία είτε του Πρωθυπουργού, είτε του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών.

Η Π.Ε. Φλώρινας, στα πλαίσια των δικών της πολιτικών και διοικητικών αρμοδιοτήτων, έχει σαν στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συγκεκριμένων έργων. Καταρχάς, ασκώντας πολιτικές πιέσεις, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία για τη συνέχιση των έργων, ενώ επισπεύδει με ιδία μέσα τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σχετικών έργων υποδομής (αναδασμοί) και χρηματοδοτεί τη μελέτη σύνταξης κτηματολογίου αρδευτικών δικτύων για την πεδιάδα της Φλώρινας. Επιπρόσθετα, χρηματοδοτεί και τη μελέτη για το τμήμα του δρόμου “Αμμοχώρι – Ξινό Νερό” (παράκαμψη ορυχείου Βεύης).

6 σχόλια:

  1. Προσοχή σας παρακαλώ αν διαβάζει κάποιος υπεύθυνος ή ακόμη και το ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους της διαχείρισης του έργου και να μεταφέρει το εξής:

    Είναι απαραίτητο πλέον τώρα που παραδόθηκε σε κυκλοφορία και το δεύτερο μισό του νέου δρόμου, να τοποθετήσετε και άλλη μία πινακίδα ακριβώς πριν εισέλθει κάποιος στο νέο δρόμο. Εννοώ το σημείο όπου μετά την διασταύρωση του ορυχείου της Βεύης στρίβει κανείς αριστερά για να μπει στο νέο δρόμο και να συνεχίσει για Φλώρινα. Εκεί υπάρχουν μία δύο πινακίδες που υποδεικνύουν αριστερά για Φλώρινα, αλλά πρέπει τώρα να ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΓΔΜ. Διαφορετικά, οι ξένοι που δεν γνωρίζουν θα συνεχίζουν ευθεία στο σημείο αυτό(δηλ. προς Σιταριά,Ιτιά κτλπ..) και θα πηγαίνουν στη Νίκη από τον παλιό δρόμο ακόμη. Δηλαδή αν δεν προστεθεί μία τέτοια πινακίδα στο σημείο αυτό, ουσιαστικά ο κόσμος δεν θα γνωρίζει και δεν θα χρησιμοποιεί το καινούργιο αυτό κομμάτι που εγκαινιάστηκε προχθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την κατακραυγή του κόσμου ο μπιρος ουσιαστικά ζητά συγνώμη,δεν του μίλησε ποτέ κανείς για το(καλιον το προλαμβάνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς φτάσαμε στο και πέντε, για να αντιληφθούν (αν αντιλήφθηκαν) οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι, ο τι είναι απαραίτητοι οι αναδασμοί προκειμένου να ενταχθούν στο αρδευτικό έργο οι κτηματικές περιοχές που σήμερα δεν διαθέτουν αναδασμό!
    Είμαι πολύ περίεργος τι θα λένε στους κατοίκους Κολχικής (τα νερά και από αυτό το φράγμα θα τροφοδοτούν το αρδευτικό!!!), του Περάσματος και του Αμμοχωρίου, όταν μετά από λίγους μήνες δουν να δημοπρατείται το έργο και αυτά τα τρία χωριά να είναι απέξω!!!
    Τότε που κόσμος θα συνειδητοποιήσει ο τι από το έργο αυτό που τόσο το περίμεναν, θα ωφεληθούν διάφοροι άλλοι και όχι οι ίδιοι, προφανώς ο Δήμαρχος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης θα τους διαβεβαιώνουν ότι θα επισπεύσουν τους αναδασμούς να να ωφεληθούν μελλοντικά και σε δεύτερη φάση και αυτοί!!!
    Δηλαδή θα μας λένε: "Προσεύχεστε δι εμέ, να με έχει ο θεός καλά να κάνω τις σχετικές μελέτες και να μπορέσω να ολοκληρώσω τους αναδασμούς, για να ψάξω στη συνέχεια κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τα απαραίτητα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (ίσως το μεθεπόμενο ΕΣΠΑ αν θα υπάρχει), να βρω το σχετικό πολιτικό μέσον για να πείσω ότι αυτό το έργο είναι περισσότερο απαραίτητο από χιλιάδες άλλα που απαιτούν άλλοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στη χώρα!
    Θα πρέπει τώρα να προσευχηθείτε διπλά δι΄εμέ διότι και ο αυτόματος πιλότος με τον οποίο προχωρούσαν μέχρι τώρα αυτά τα έργα (η Υπηρεσία του Υπουργείου που επόπτευε και τις σχετικές μελέτες), δεν έχει λόγο να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο για αυτά τα έργα που θα θεωρούνται πλέον συμπληρωματικά!
    Λυπάμαι αν στενοχωρώ κάποιους αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΑΧΑΧΑ
    -ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ?????????

    ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΙ.....

    ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΕΙΧΕ???

    ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΛΜ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ.... ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ (ΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως ο χειρότερος αιρετός που εξελέγη ποτέ στη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μειωμένων δυνατοτήτων,γνώσεων,σπουδων ,γνωριμιών,διασυνδέσεων προϋποθέσεις αναγκαίες για την επίτευξη σοβαρού έργου για το νομό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.