Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Επίκαιρη Ερώτηση Αντωνιάδη για την επιστροφή στη Φλώρινα του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά» για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, στην περιοχή της Φλώρινας και μόνο, από όλη τη Δυτική Μακεδονία συνέβη ένα έγκλημα σε βάρος της παιδείας και του τόπου. Ένα ολόκληρο τμήμα, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών με 800 φοιτητές και 20 μέλη ΔΕΠ μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα αυτό το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και μόχθο αποτελούσε την προμετωπίδα για την πνευματική και πολιτιστική συνεργασία με τα όμορα κράτη Αλβανίας και FYROM. Δεν μπορεί να μεταφέρεται ένα Τμήμα από την ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας, απ’ όπου θα μπορούσε να προσφέρει τα πάντα για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, για να ικανοποιήσει συντεχνιακά συμφέροντα (ήτοι την επιθυμία των καθηγητών να μετατεθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι γνωστό πως χάρη στη Φλώρινα βρήκαν δουλειά).
Κύριε υπουργέ, αίτημα όλων των κατοίκων της Φλώρινας είναι η αποκατάσταση της αδικίας και η επάνοδος του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα για να συνεχίσει το πνευματικό και πολιτιστικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκε. Επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν καθορίζουν την γενικότερη πορεία της εκπαίδευσης και της παιδείας.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε θα επιστρέψει το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών από τη Θεσσαλονίκη στη Φλώρινα όπου είναι και ο φυσικός εκπαιδευτικός του χώρος για να επιτελέσει και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, ήτοι να συμβάλλει στην πνευματική και πολιτιστική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

20 σχόλια:

  1. Το σχέδιο Αθηνά με ποια κυβέρνηση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε, κοροϊδευόμαστε τελείως, απλά αστείος ο κ. Αντωνιάδης.Να χαμε να λέγαμε (να κάνουμε ερωτήσεις έτσι για να τις κάνουμε δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα συν Αθηνα και χειρα κινει,θυμασαι τι εγκλημα εκανε Η ΝΔ ΔΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ?ΔΕΝ ΑΙΣΧΗΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τρικυμία στο κρανίο ,καταλαβαίνεις τι λες;;;

      Διαγραφή
  3. Πραγματικα εσυ εισαι αλλου γιαλλου.Ηταν βουλευτης τοτε ο Αντωνιαδης?Μαλλον αυτα εχεις εντολη να γραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχέδιο Αθηνά ήταν του Σαμαρά και το είχε ψηφίσει ο "ναι σε όλα" Στάθης Κωνσταντινίδης. Άρα προφανώς σαν ΝΔ τότε συμφωνούσατε γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Μόνο ο κόσμος της Φλώρινας φώναζε τότε, αλλά τον άκουσε ποτέ κανείς για να τον ακούσει και τότε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ερωτησάκιας ας εξασφαλίσει την συγκατάβαση του κόμματος του και μετά να κάνει ερωτήσεις. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συμφωνεί μαζί του;; Η απάντηση είναι απλή ΟΧΙ. Έχει τα κότσια να σπάσει την γραμμή του κόμματος του σε ψηφοφορία στην βουλή;;; π.χ για την ιδιωτικοποίηση της εναπομείνασα ΔΕΗ . Ο Ερωτησάκιας ο Γιαννάκης ήθελα να πω, με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαϊκιστής ερωτησάκιας ,ρώτησε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντωνιάδη η παράταξή σου έστειλε το τμήμα Θεσσαλονίκη δεν το θυμάσαι ;
    Κρίμα μας περνάς για τελείως ηλίθους .
    Θα θυμάμαι τις γελοίες ερωτήσεις σου και θα τις διηγούμαι στα εγγόνια μου.
    Χα Χα Χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε σεις παιδακια,ποιος ηταν βουλευτης τοτε εχει συμασια η ποιος ηταν κυβερνηση?εγω θα παρω τα χαπια μου,τελικα εσαι πολυ μ@@@@@@,θα μου πεις για να ψηφιζεις Αντωνιαδη προφανως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μονος βουλευτης που ειναι παρων στα προβληματα του τοπου.Οσο λασπη και να ριχνεις τιποτα δεν κανεις.Ο κοσμος ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας εξηγησες τον τρόπο που είναι παρόν στα προβλήματα. Μήπως τα λύνει; Όχι βέβαια ερωτήσεις ξέρει να κάνει μόνο.
      Αντε αντε για ύπνο μπας και στο όνειρο σου δεις τον Αντωνιάδη να λύνει τις μπερδεμένες σκέψεις σου

      Διαγραφή
  10. Μπραβο καλα γραφεις!Αντε αυριο να πληρωθεις απο το γραφειο του βοσκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς έτσι κάνετε;
      Πληρώνεστε από τον ετωτησακια για γράφετε;;

      Διαγραφή
  11. H δουλειά του βουλευτή της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα θέματα και να τα κάνει γνωστά στους κυβερνώντες. Η κυβέρνηση ειναι υπέυθυνη για την λύση των προβλημάτων και όχι ο βουλευτης της αντιπολίτευσης. Επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι και αυτοί υπέυθυνοι για την επίλυση των δικών τους θεμάτων . Μπράβο στον Αντωνιάδη που κάνει σωστά τη δουλειά του. Οι άλλοι ας φροντίσουν να λύσουν και κάποια ζητηματα απο αυτα που τους θέτει και ας παψουν να τον κατηγορουν ως υπαιτιο αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι βαθιά νυχτωμένος. Αν είναι έτσι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Οι αγώνες δίνονται δίπλα στον λαό , στην βουλή ,στο πεζοδρόμιο, στους εργασιακούς χώρους, με απεργίες και κοινές καθόδους στην Αθήνα. Δίνονται και ενάντια στο κόμμα μας πολλές φορές όταν η θέση του είναι κόντρα στα δίκαια των συμπολιτών μας. Με ερωτήσεις - υπομνήματα το μόνο που μπορεί να κερδίσεις είναι ο τίτλος του ερωτησάκια......

      Διαγραφή
  12. Ο βοσκος κινει τα "nimata" τα δηλαδη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΆΒΟ ΈΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΊ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ...
      ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΌ ΔΡΌΜΟ ΧΑΧΑΧΑ.

      Διαγραφή
    2. Φτανει βρε προβατακι.Αντε στο μαντρι.

      Διαγραφή
    3. Οι βαρκάρηδες του Σακουλέβα είναι στο πλευρό σου μην μας ξεχάσεις. Οι μηχανότρατες τρώνε το ψωμί των παιδιών μας.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.