Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Φλώρινα

Κάθε χρόνο, η ΠΠ διοργανώνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις πανελλαδικά, με σκοπό να παρακινήσει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα τους ως οικολογικό, υγιεινό και βιώσιμο μέσο μετακίνησης.

Το φετινό μήνυμα είναι: Περιορίστε το ΙΧ… Επενδύστε στο ποδήλατο!

Στην Φλώρινα είναι η 5η Ποδηλατοπορεία που οργανώνεται, και κάθε χρόνο η συμμετοχή των Φλωρινιωτών είναι αυξανόμενη. Η συγκέντρωση μας θα είναι και αυτή τη χρονιά στην Πλατεία Μόδη, την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 12:00.

Η διαδρομή, που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής: Ξεκινώντας από πλατεία Μόδη, θα διασχίσουμε τον πεζόδρομο, αριστερά στην Σαρανταπόρου, δεξιά στην Καστρισιανάκη, αριστερά περνώντας μπροστά από την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων για να βγούμε στην Λ. Μακεδονομάχων. Από εκεί, στρίβουμε αριστερά, συνεχίζουμε στην Αριανού, και κατεβαίνουμε αριστερά φτάνοντας στη λαϊκή αγορά. Συνεχίζουμε στην Ν. Χάσου και στο φανάρι στρίβουμε αριστερά, για να περάσουμε ακόμα μια φορά μπροστά από την πλατεία Μόδη. Ποδηλατούμε χαλαρά πάνω στην Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τα Δικαστήρια, όπου κατεβαίνουμε στο ποτάμι και περνάμε στο πλακόστρωτο με κατεύθυνση το κέντρο. Αφού περάσουμε τα σχολεία και φτάσουμε στην γέφυρα, κάνουμε αναστροφή και καταλήγουμε πάλι στην πλατεία Μόδη.

Η ΠΠ έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, και μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες. Για μια μέρα, πάρτε τα ποδήλατα και κατεβείτε να ποδηλατήσουμε παρέα.

Ποδηλάτρες Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.